E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσουβαλιάζουν τροχάδην τα προαπαιτούμενα για την πρώτη αξιολόγηση

Αχτίδες αισιοδοξίας στο Μαξίμου

Δημοσίευση 8/10/2015 | 00:00

Τσουβαλιάζουν τροχάδην τα προαπαιτούμενα για την πρώτη αξιολόγηση

Σε φρενήρεις ρυθμούς κινούνται πλέον στο κυβερνητικό επιτελείο με το Μέγαρο Μαξίμου να καθιστά αφόρητες τις πιέσεις προς το χαρτοφυλάκια που καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των προαπαιτούμενων, ενώ το «κουαρτέτο» αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στα τέλη του Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστική των προθέσεων του κυβερνητικού επιτελείου είναι η χθεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος για μια ακόμη φορά επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με εταίρους και δανειστές.

«Είναι σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία. Είμαστε σε καλύτερη θέση για να το κάνουμε» είπε ο κ. Τσακαλώτος, για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί «για τα 4-5 ανοικτά μέτωπα και ξέρουμε ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική καμπάνια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» ώστε «να δημιουργηθούν οι συμμαχίες για να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και το ασφαλιστικό».

Οι δύο στόχοι της κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν μετατρέψει την πρώτη αξιολόγηση σε μείζον ζήτημα «do or die», είναι η έγκαιρη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους υπό τη δαμόκλειο σπάθη του bail in και εν συνεχεία η έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του κυβερνητικού προγράμματος και χωρίς την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί η χώρα να ελπίζει σε επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ως εκ τούτου, στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρείται να καταρτιστούν τα νομοσχέδια, τα οποία εξετάζεται να οδηγηθούν με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή με τη μορφή πολυνομοσχεδίου ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών εντός των συμφωνηθέντων χρονικών πλαισίων.

Κομβικής σημασίας είναι το επικείμενο Eurogroup της 16ης Οκτωβρίου, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για να ξεκλειδώσει η πρώτη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Πάντως, εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εμπροσθοβαρή υλοποίηση του αναπτυξιακού κοινοτικού πακέτου των 35 δις ευρώ, με την εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 4,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους με ευνοϊκούς όρους, καθώς και η κοινοτική συμμετοχή που θα φτάνει και το 100% για τα βαλτωμένα προγράμματα της περιόδου 2007-2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα