E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το 1ο TEDxLesvos είναι γεγονός!

Δημοσίευση 7/10/2015 | 11:13

Το 1ο TEDxLesvos είναι γεγονός!
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ημερομηνία: 24/10/2015
ΟΚΤ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Περισσότερες πληροφορίες στο www.tedxlesvos.com/tickets-2015/

Λίγες εβδομάδες μένουν μέχρι την πραγματοποίηση του πρώτου TEDx στην Λέσβο, του TEDxLesvos, στις 24 Οκτωβρίου 2015 στη Μυτιλήνη. Το βασικό θέμα της εκδήλωσης είναι το Όριο=+άπειρο. Τι σημαίνει όμως και γιατί επιλέχθηκε;

Ζούμε σε μία εποχή αλλά και σε μία περιοχή, όπου αισθανόμαστε αρκετά εγκλωβισμένοι αρκετά απομονωμένοι. Είμαστε όμως;

Πιστεύουμε πως η οικονομική συγκυρία της χώρας, η γεωγραφική θέση της Λέσβου -που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εισόδους στην Ευρώπη-, θέτει περιορισμούς για να πετύχουμε τους στόχους μας σε κάθε επίπεδο, επιχειρηματικό, πολιτιστικό, ακαδημαϊκό και όχι μόνο. Ισχύει όμως;

Το TEDxLesvos έρχεται να τα ανατρέψει όλα αυτά και να μας βγάλει από τα καβούκια μας!

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης υποστηρίζουμε πως το μόνο μας όριο είναι και πρέπει να είναι το άπειρο.

Όχι το σύμπαν δεν θα συνωμοτήσει για να επιτύχουμε οτιδήποτε επιθυμούμε! Το TEDxLesvos δεν βασίζεται σε «κλισέ» αλλά σε αληθινές ιστορίες, που θα ταξιδέψουν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο για να μας παραδειγματίσουν, που θα μας εμπνεύσουν και την ίδια στιγμή θα ανατρέψουν στερεότυπες αντιλήψεις που βάζουν φραγμό στην δημιουργικότητα και την φαντασία μας.

Το Όριο=+άπειρο είναι μια προτροπή προς το κοινό του TEDxLesvos (και όχι μόνο), να αφυπνίσουμε τα «Θέλω» μας, να κινητοποιηθούμε. Να αψηφήσουμε κάθε εμπόδιο και να ανατρέψουμε κάθε περιορισμό. Να αντιληφθούμε κάθε εμπόδιο ως πρόκληση και να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, ένα βήμα στο άπειρο.

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου ξεκίνησε και η διαδικασία πώλησης των εισιτηρίων, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν είτε από online πλατφόρμα είτε από τα τρία σημεία πώλησης στην Μυτιλήνη και την Καλλονή της Λέσβου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.tedxlesvos.com/tickets-2015/

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής ομιλητές:

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ – Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου

Ο Νικήτας Κανάκης έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες ανθρωπιστικές και επείγουσες ιατρικές αποστολές σε όλο τον κόσμο (Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Κόσοβο, Ερυθραία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ινδία, Τουρκία, κλπ). Ήταν ιδρυτικό μέλος και σήμερα επιστημονικός υπεύθυνος της MKO «ACT4 People». Πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά του trafficking στην Ελλάδα, ιδρύοντας παράλληλα τον πρώτο ξενώνα για θύματα δουλεμπορίου στην χώρα μας. Διετέλεσε άμισθο μέλος της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την αντιμετώπιση του δουλεμπορίου (2003-2004), εκπροσωπώντας την κοινωνία των πολιτών. 

 

SUSANA NOEMI ABIGADOR – Καθηγήτρια Σωματικής Έκφρασης

Η Susana Noemi Abigador γεννήθηκε στο Buenos Aires στην Αργεντινή. Στην Αθήνα ήρθε το 1986. Ασχολείται με την σωματική Έκφραση σαν τρόπο ζωής και εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο», με το «Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας με σχολές χορού θεάτρου, κέντρα art - therapy στην Ελλάδα και κατά καιρούς στην Κύπρο, Ισπανία και Αργεντινή. Έχει συνεργαστεί με θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην χορογραφία της τραγωδίας "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα ελευθέρα Θέατρα της Κύπρου στην τραγωδία "Βάκχες" στο Ηρώδειο, με το Δήμο Ζωγράφου, το θέατρο Φούρνος, κ.α.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ – Εκπαιδευτικός

Ο Γιώργος Κοντέλλης είναι καθηγητής Φυσικής, υπεύθυνος σχολικού εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης και λάτρης της αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα τελευταία χρόνια, μαζί με τους μαθητές του, έχει αποσπάσει πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς για την κατασκευή εκπαιδευτικών ρομποτικών εφαρμογών και εκπαιδευτικών δορυφόρων.

 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΜΕΝΗΣ – Εμπορικός και Οικονομικός Αναλυτής, Διεθνολόγος

Ο Στράτος Καμενής είναι αναλυτής εμπορικής και οικονομικής πολιτικής και διεθνολόγος. Το 2011 έζησε από κοντά την Αραβική ¶νοιξη και την πτώση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Ως ερευνητής στο Αμερικανικό Ίδρυμα Κάρτερ (The Carter Center) εργάστηκε πλάι στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Jimmy Carter και συμμετείχε στις διαπραγματευτικές συνεδριάσεις με τη μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου και την αντικαθεστωτική αντιπολίτευση της πλατείας Ταχρίρ. Φέτος, εργάστηκε στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου προσέφερε ερευνητική στήριξη στην ομάδα διαπραγματευτικού συντονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ για την υπό διαπραγμάτευση Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΑΣ – Ερευνητής Πυρηνικής Φυσικής και Νανοθεραπείας

Ο Γιώργος Κόρδας με σπουδές στον τομέα της Πυρηνικής Φυσικής, είναι ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο "Δημόκριτος" και ειδικός στη νανοθεραπεία. Έχει σαν στόχο την προώθηση των νανοφαρμάκων για την θεραπεία του καρκίνου και είναι ο κύριος συντονιστής του έργου "Νανο-δοχεία μεταφοράς φαρμάκων για στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και μαστού" με τα οποία επιτυγχάνεται εξαιρετικά τοπική χημειοθεραπεία καρκίνου.

 

ΜΑΝΤΩ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ – Νομικός, Λέκτορας Διεθνούς Δικαίου

H Μαντώ Ραχωβίτσα είναι Νομικός, Λέκτορας στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Qatar, όπου διδάσκει Διεθνές Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Θέλει να πιστεύει ότι συμβάλλει στην εκπαίδευση και κατάρτιση μελλοντικών ηγετών από τη Μέση Ανατολή οι οποίοι/ες θα είναι ενημερωμένοι/ες και ευαισθητοποιημένοι/ες σχετικά με ζητήματα διεθνούς πολιτικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 2013 ίδρυσε το υποκατάστημα της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνούς Δικαίου στο Qatar – ένα από τα λιγοστά στη Μέση Ανατολή.

Οι υπόλοιποι ομιλητές του TEDxLesvos όπως και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα ανακοινωθούν σταδιακά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.tedxlesvos.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σινεμά 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

Σινεμά 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου