E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Norman Atlantic: Tο μαύρο κουτί αποκάλυψε την αλήθεια για τη φωτιά!

Τι αναφέρει ρεπορτάζ

Δημοσίευση 7/10/2015 | 11:13

Norman Atlantic: Tο μαύρο κουτί αποκάλυψε την αλήθεια για τη φωτιά!

Η εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» με νέο της άρθρο αποκαλύπτει ότι στις συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί του Norman Atlantic, μέλος του πληρώματος λέει ότι το σύστημα πυρασφάλειας είναι γεμάτο καπνό.

Πρόκειται, εξηγεί η εφημερίδα, για το Drencher, το μόνιμο σύστημα πυρασφάλειας. Στις 04:33 τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου της 2014, ενώ στο πλοίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, ο κυβερνήτης, Argilio Giacomazzi, ρωτά τους συνεργάτες του αν το σύστημα πυρασφάλειας έχει ενεργοποιηθεί, και λαμβάνει θετική απάντηση. Επτά λεπτά αργότερα όμως, στις 04:40, όταν από την κεντρική αίθουσα ελέγχου τίθεται και πάλι η σχετική ερώτηση, δίνεται η εξής απάντηση: «Είναι γεμάτο καπνό».

Πέντε λεπτά αργότερα δε, δίνεται ακόμη πληρέστερη εξήγηση: «Από τον σωλήνα της πυρασφάλειας αντί για νερό, βγαίνει καπνός».

Το στοιχείο αυτό είχε ήδη επισημανθεί και από πολλούς επιβάτες κατά τις καταθέσεις τους στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί αναφέρεται ότι οι επιβάτες ήταν συνολικά 411, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι οι επιβαίνοντες, μαζί με το πλήρωμα, ξεπερνούσαν τους 500.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κυβερνήτης σήμανε συναγερμό SOS στα ιταλικά, και όχι στα αγγλικά, ενώ το πλοίο βρισκόταν πολύ κοντά στις αλβανικές ακτές και προσθέτει ότι η επιλογή αυτή μπορεί να συνδέεται με την προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος των ρυμουλκών.

Υπενθυμίζεται, ότι η έρευνα της εισαγγελίας του Μπάρι παρατάθηκε πρόσφατα για ένα εξάμηνο, ώστε να μπορέσουν οι εισαγγελείς, και με την ακρόαση όλου του περιεχομένου του μαύρου κουτιού, να αποδώσουν αναλυτικά ευθύνες για τη ναυτική αυτή τραγωδία, με απολογισμό 11 νεκρών και 18 αγνοουμένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα 09.12.2025
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα 09.12.2025
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα 09.12.2025
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα 09.12.2025
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Θλίψη στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Βάιλας

Ελλάδα 09.12.2025
Ο Βασίλης Βάιλας μεγάλωσε πολλές γενιές μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές

Χολαργός: Τα μηνύματα του ανήλικου με την 20χρονη κοπέλα πριν το μοιραίο ραντεβού

Ελλάδα 09.12.2025
Για να τον προσεγγίσουν οι δράστες του έστησαν μια παγίδα, χρησιμοποιώντας την 20χρονη κοπέλα ως δόλωμα.

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι

Κόσμος 09.12.2025
Σκληρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη σε συνέντευξη στο Politico

Έλενα Παπαρίζου: Παραμένει στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια, οι νεότερες πληροφορίες για την υγεία της

Ελλάδα 09.12.2025
Η γνωστή τραγουδίστρια υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς έχει ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα

Κακοκαιρία Byron: Μόλις 49 χιλιοστά βροχής έπεσαν στον Μόρνο

Ελλάδα 09.12.2025
Παρά τη διέλευση της κακοκαιρίας Byron, οι βροχοπτώσεις στον Μόρνο όχι μόνο παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, αλλά υπολείπονται του κλιματικού μέσου όρου