E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μωρό‑κύκλωπας γεννήθηκε στην Αίγυπτο

Σοκαριστική φωτογραφία του έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένειά του

Δημοσίευση 7/10/2015 | 09:53

Μωρό‑κύκλωπας γεννήθηκε στην Αίγυπτο

Πέντε ημέρες ζωής δίνουν οι γιατροί στο μωρό-κύκλωπα που γεννήθηκε στην πόλη El Senbellawein της Αιγύπτου.

Εκτιμάται πως το αγοράκι πάσχει από κυκλωπία, ασθένεια που αντλεί το όνομά της από τους μονόφθαλμους γίγαντες της ελληνικής μυθολογίας, και προκλήθηκε κατά μία εκδοχή από την έκθεση της μητέρας του σε ακτινοβολία.

Είναι μια από τις σπανιότερες μορφές γενετικής ανωμαλίας και τα παιδιά που γεννιούνται με αυτή, συνήθως πεθαίνουν λίγο μετά τη γέννα.

Το γεγονός πως το αγοράκι έχει ένα μάτι και καθόλου μύτη είναι αποτέλεσμα της μη σωστής δημιουργίας των κογχών των ματιών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του μέσα στη μήτρα.

Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται έτσι δεν επιβιώνουν, καθώς συχνά αντιμετωπίζουν κι άλλα προβλήματα, όπως σοβαρές καρδιακές ανωμαλίες.

Σύμφωνα με σαουδαραβική ιστοσελίδα, οι γιατροί αποδίδουν τη δυσμορφία αυτή σε συνδυασμό φαρμάκων που πήρε η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σε έκθεσή της σε ακτινοβολία.

Το μωρό γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Ο γιατρός Ahmed Badruddin, που επιβλέπει την εξέλιξη του μωρού, είπε πως το αγοράκι έχει κι άλλες δυσμορφίες και πως δεν αναμένεται να ζήσει περισσότερο από λίγες ημέρες.

Τη σοκαριστική φωτογραφία του μωρού έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η οικογένειά του, η οποία δέχεται από την πρώτη στιγμή ψυχολογική υποστήριξη.

Η διαταραχή αυτή καταγράφεται σε τέσσερις στις χίλιες γεννήσεις, αλλά τις περισσότερες φορές η εγκυμοσύνη δεν ολοκληρώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!