E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξυδάκης κατά Περιστέρη: «Λέει π.... για την Αμφίπολη και τον Ηφαιστίωνα»

«Αθλιότητες», λέει ο ίδιος

Δημοσίευση 5/10/2015 | 00:00

Ξυδάκης κατά Περιστέρη: «Λέει π.... για την Αμφίπολη και τον Ηφαιστίωνα»

Με απίστευτα μειωτικούς χαρακτηρισμούς φέρεται να καταφέρθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης κατά της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, αναφορικά με τις αποκαλύψεις της για την Αμφίπολη. Ο ίδιος, πάντως, διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το tovima.gr, έξω από την Ολομέλεια της Βουλής, στο περιστύλιο, στο περιθώριο της εκλογής προέδρου της Βουλής, δημιουργήθηκε ένα πηγαδάκι με τον Ν. Ξυδάκη, με θέμα την... Αμφίπολη.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις για τον Ηφαιστίωνα ως π.... (σ.σ. χρησιμοποίησε τη γνωστή ελληνική έκφραση απαξίωσης), λέγοντας μάλιστα, ότι η Κατερίνα Περιστέρη κλήθηκε να διαχειριστεί μία ανακάλυψη πολύ μεγαλύτερη του βάρους της ως αρχαιολόγου: «Δεν είδα ποτέ καμιά δημοσίευσή της σε επιστημονικό περιοδικό», φέρεται να είπε ο κ. Ξυδάκης.

Ξυδάκης: Δημοσιογραφική αθλιότητα

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο ίδιος ο κ. Ξυδάκης διέψευσε ότι έκανε τέτοια αναφορά.

«Δήθεν «δήλωσή» μου για Αμφίπολη στο @tovima.gr: Μετά 30 χρόνια στο επάγγελμα, ανακαλύπτω τι σημαίνει δημοσιογραφική αθλιότητα #vimapolitics», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους

Κόσμος 16.04.2026
Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Κυψέλη: Ούτε τσιμέντο, ούτε αθηναϊκός σχιστόλιθος – Τι ήταν τελικά το υλικό που πλημμύρισε τους δρόμους

Ελλάδα 16.04.2026
Λόγω της διαρροής του υλικού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεκόπη

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε σπηλιά στα Φαλάσαρνα ‑ Εντοπίστηκε χωρίς ρούχα

Ελλάδα 16.04.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλία Φαλάσαρνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τραγωδία στον Ισημερινό: Πάνω από 10 νεκροί μετά την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Κόσμος 16.04.2026
Το δυστύχημα στον Ισημερινό έγινε κοντά στη Μογιετούρο, στην επαρχία Ασουάι των Ανδεων. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20.

«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»

Κόσμος 16.04.2026
«Δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα πτήσεις να ακυρώνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ

Νέο ραντεβού ΗΠΑ ‑ Ιράν: «Αυξάνονται οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου» λέει το Reuters

Κόσμος 16.04.2026
Οι εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις για ειρήνη στον Λίβανο - «Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρουν οι ΗΠΑ

Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες»

Ελλάδα 16.04.2026
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»

Ο Μαμντάνι ξεκινά να υλοποιεί τα σχέδιά του για φορολόγηση των πλουσίων

Κόσμος 16.04.2026
Τι προβλέπει ο φόρος «pied-à-terre» για πολυτελείς κατοικίες εκατομμυριούχων στη Νέα Υόρκη

Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο χώρο οικοδομής

Ελλάδα 16.04.2026
Φέρεται να βρέθηκε σημείωμα στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή