E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι δουλειά κάνουν σήμερα οι βουλευτές που απέτυχαν να εκλεγούν

Μετά τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση 1/10/2015 | 00:00

Τι δουλειά κάνουν σήμερα οι βουλευτές που απέτυχαν να εκλεγούν

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου έφεραν ανακατατάξεις στο Κοινοβούλιο, καθώς πρόσωπα που για χρόνια κατείχαν βουλευτική έδρα βρέθηκαν εκτός Βουλής και πλέον θα επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας που είχαν πριν από την πολιτική τους καριέρα.

Γνώριμα, λοιπόν, πρόσωπα από τη Βουλή θα βρεθούν ξανά σε θέσεις καθηγητών πανεπιστημίων, δημοσίων υπαλλήλων και ηθοποιών.

Προερχόμενοι από τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι οι περισσότεροι που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή. Μάλιστα μεταξύ αυτών είναι και ηχηρά ονόματα, όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ραχήλ Μακρή, ο Κώτσας Λαπαβίτσας και ο Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι
Ο Δημήτρης Στρατούλης δεν έχει πλέον έδρα στη Βουλή και θα βγει στη σύνταξη ως υπάλληλος του ΟΤΕ. Οπως δηλώνει ο ίδιος, θα επιστρέψει στα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και ετοιμάζεται να δώσει νέους αγώνες.

Η Ραχήλ Μακρή, η οποία δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, θα αποσυρθεί από την πολιτική και θα επιστρέψει στην υπηρεσία της, ως δημόσιος υπάλληλος στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είναι πλέον υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τη Βουλή και να επιστρέψει στη θέση του στον ΟΤΕ, όπου εργάζεται από το 2006.

Οι καθηγητές
Επτά μήνες μετά την είσοδό του στη Βουλή, και ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι υποχρεωμένος να αφήσει τα βουλευτικά έδρανα και να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Οπως είπε και ο ίδιος, διαπραγματεύεται ξανά την έδρα του στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Και η Αντιγόνη Λυμπεράκη, όμως, από το Ποτάμι δεν κατάφερε να διατηρήσει την έδρα της στη Βουλή και επιστρέφει στην πανεπιστημιακή της έδρα, καθώς είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η κυρία Λυμπεράκη, όμως, εκτός από την πολιτική και τα οικονομικά, έχει και άλλες, παράλληλες δραστηριότητες, αφού είναι δραστήριο μέλος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας «Action Aid» στην Ελλάδα και την Κένυα.

Οι νομικοί
Ισως η πιο ηχηρή απουσία από τη νέα Βουλή να είναι αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η θητεία της οποίας στο αξίωμα της προέδρου της Βουλής, αλλά κυρίως η στάση, η συμπεριφορά της και η τυπολατρία της, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις. Πλέον, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν θα έχει βουλευτική έδρα και θα επιστρέψει στα καθήκοντά της ως δικηγόρου.

Στο δικηγορικό γραφείο του, όμως, θα επιστρέψει και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αφού η ΝΔ έχασε την έδρα της στον νομό Ροδόπης και μετά από πολλά χρόνια ο πρώην υπουργός μένει εκτός Βουλής.

Από τα έδρανα στο σανίδι
Η Ελένη Γερασιμίδου και ο Νίκος Ορφανός, από το ΚΚΕ και το Ποτάμι αντίστοιχα, δεν τα κατάφεραν στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και πλέον εγκαταλείπουν τα έδρανα της Βουλής για να επιστρέψουν στο σανίδι του θεάτρου. Μάλιστα, ο Νίκος Ορφανός δήλωσε πρόσφατα στο Star πως όσο του επέτρεπαν οι βουλευτικές του αρμοδιότητες είχε διατηρήσει επαφή με τον καλλιτεχνικό χώρο και πλέον επιστρέφει δριμύτερος.

Σε ασφαλιστική εταιρεία η Νάντια Βαλαβάνη
Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, σύμφωνα με τα parapolitika, θα μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ πολιτικών υποχρεώσεων, συγγραφής και της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν μέχρι πριν από την είσοδό της στη Βουλή. Η κυρία Βαλαβάνη είχε κάνει αναστολή επαγγέλματος και σχεδιάζει τώρα να επιστρέψει στην εργασία της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταδίωξη και τραυματισμοί αστυνομικών στα Φιλιατρά ‑ Ρομά εμβόλισαν περιπολικό μετά από διάρρηξη

Ελλάδα 04.07.2025
Συνελήφθη ένας Ρομά και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί

Η Κίνα εκπαιδεύει ήδη τους «στρατιώτες του μέλλοντος» ‑ Πολεμιστές «υβρίδια»

Κόσμος 04.07.2025
Το Πεκίνο προσανατολίζεται στη δημιουργία υπερ-πολεμιστών που συνδυάζουν τις ανθρώπινες δυνατότητες με την τεχνολογία

Τόμας Πάρτεϊ: Κατηγορείται για πέντε βιασμούς και σeξουαλική επίθεση ο πρώην σταρ της Αρσεναλ

Αθλητικά Νέα 04.07.2025
Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον 32χρονο για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε το 2021 και το 2022

Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή ‑ Πυροβόλησαν άντρα, διέφυγε πεζός ο δράστης

Ελλάδα 04.07.2025
Σπεύδουν οι Αρχές στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία

Ο Μάικλ Μάντσεν είχε κάνει ιατρικές εξετάσεις λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του: Δεν είχε βρεθεί κανένα πρόβλημα

Κόσμος 04.07.2025
«Ήταν στην καλύτερη φυσική κατάσταση που είχε όλο τον χρόνο», δήλωσε ο στενός φίλος του ηθοποιού που τον βρήκε νεκρό στο κρεβάτι του

Shein: Πρόστιμο ‑ ρεκόρ €40 εκατ. στη Γαλλία για παραπλανητικές εκπτώσεις και περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς

Κόσμος 04.07.2025
Η κινεζική πλατφόρμα fast fashion τιμωρήθηκε για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και ψευδείς δηλώσεις περί «οικολογικής ευθύνης»

Φυλάκιση Ιμάμογλου έως 8 έτη και 9 μήνες προτείνει η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης

Κόσμος 04.07.2025
Το εισαγγελικό αίτημα για τον Εκρέμ Ιμάμογλου σχετίζεται με την υπόθεση του φερόμενου πλαστού διπλώματος

Μετρό: Ξεκινά αύριο Σάββατο η πιλοτική 24ωρη λειτουργία

Ελλάδα 04.07.2025
Αναλυτικά οι συχνότητες των δρομολογίων

Κρήτη: 23χρονος μπήκε σε λάθος δωμάτιο και κατηγορείται για βιασμό 22χρονου

Ελλάδα 04.07.2025
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός Πορτογάλος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, ενώ φέρεται να υποστήριξε πως μπέρδεψε τα δωμάτια

Σε ύφεση η φωτιά στο Κορωπί: Ζημιές σε σπίτια και υποδομές

Ελλάδα 04.07.2025
Η φωτιά στο Κορωπί ξέσπασε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές