E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέντε εναλλακτικές υποψηφιότητες για την αρχηγία της ΝΔ

Αγαπημένοι χαρακτήρες ελληνικών σειρών που ταιριάζουν γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση

Δημοσίευση 30/9/2015 | 00:00

Πέντε εναλλακτικές υποψηφιότητες για την αρχηγία της ΝΔ

Ποιος θα περίμενε πριν μερικά χρόνια αυτόν τον συνωστισμό υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, από στελέχη της που στην καλύτερη περίπτωση σε άλλες εποχές θα ήταν επιλαχόντες πολιτευτές.

Οι καιροί όμως άλλαξαν, και το εκλογικό κοινό ψηφίζει μάλλον με κριτήρια τηλεοπτικής καρικατούρας αυτούς που τον εκπροσωπούν.

Έτσι λοιπόν, από τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών βρήκαμε τις υποψηφιότητες που έχουν το κατάλληλο προφίλ για συμμετάσχουν στην μεγάλη κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία.

Προβληματισμό πρέπει να προκαλεί πως σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες επιλογές από τις πραγματικές.

1) Ντένη Μαρκορά

Η αγαπημένη περσόνα από τους Δύο Ξένους, απόλυτη και επιβλητική, με διασυνδέσεις και αριστοκρατικό στυλ, εκφράζει απόλυτα την ελιτ πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.  Με πραγματική αστική ευγένεια, αλλά και με άφθονη μαγκιά όταν χρειάζεται, ξέρει πάντα να περνάει το δικό της και κυρίως να κάνει φύλλο και φτερό τον αντίπαλο της.

2) Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

Καταρχάς, οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικό υποψήφιο και λεγόμενα του είναι συμπτωματική. Ο Καντακουζηνός εκφράζει την μερίδα εκείνη της Νέας Δημοκρατίας που αναγάγει την θρηκεία και τον πατριωτισμό - που αγγίζει τα όρια του εθνικισμού- στα ύψιστα ιδεώδη του κόμματος. Βαθιά συντηρητικός,  είναι αυτό που πολλοί στη σημερινή ΝΔ θέλουν να ξορκίσουν από το κόμμα τους.

3)Ζουμπουλία

Καλόκαρδη αλλά και τσαούσα. Αυθεντικά λαϊκή, γίνεται εύκολα συμπαθής σε όλους. Η πτέρυγα της λαϊκής Δεξιάς θα έβρισκε στην θρησκευόμενη Ζουμπουλία τον ηγέτη που θα την αντιπροσώπευε επάξια. Και μη κανείς τίποτα για τα αγγλικά της μετά την πρόσφατη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

4)Όλγα Μαρκάτου

Παλαιών αρχών, κουμαντάρει μέχρι τα βαθιά γεράματα εργοστάσιο και οικογένεια. Βαθιά θεοσεβούμενη, εκπρόσωπος του κεφαλαίου και πιστή στις παραδόσεις του τόπου. Αν αναλογιστεί κανείς τα ποσοστά της ΝΔ στις μεγάλες ηλικίες, αναμφισβήτα μια τέτοια υποψηφιότητα δεν θα περνούσε στα ψιλά.

5) Παππούς Αριστείδης

Βαμμένος μπλε ως το κόκκαλο. Διαθέτοντας ιστορική μνήμη και αγωνιστικό πνεύμα παρά την ηλικία του, ο κυρ-Αριστείδης από τα σπάργανα της Δεξιάς, με το αγέρωχο ύφος του και την λεβεντιά του θα μπορούσε επάξια να συνεχίσει την παράδοση του βαρύμαγκα μουστακαλή προέδρου της γαλάζιας παράταξης. Τι και αν η γεροντική του άνοια τον κάνει να πιστεύει πως ζει σε περασμένες εποχές. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και άλλα στελέχη της ΝΔ, και έχουν τα μισά του χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταρόβας σε Καραβάτου: «Έλεγα ότι είναι μια κοπέλα στο κοινό με προβλήματα όρασης που γουστάρει τον Κρατερό»

Tabloid 18.08.2025
Η αντίδραση της παρουσιάστριας στην αναφορά του πρώην συζύγου της

Ατύχημα για το Νίκο Κοκλώνη

Tabloid 18.08.2025
Τι συνέβη;

Τάκης Βαμβακίδης: Νοσηλεύεται με πνευμονική εμβολή

Tabloid 18.08.2025
Βρίσκεται σε πλήρη ακινησία

Η Σοφία Παυλίδου ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Tabloid 18.08.2025
Η ηθοποιός απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης, μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις

Η Αννα Τσουκαλά έγινε μητέρα σε ηλικία 50 ετών ‑ Η φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο

Tabloid 18.08.2025
Η ηθοποιός έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι

Τζέισον Στέιθαμ: Στην Αντίπαρο ο ηθοποιός

Tabloid 18.08.2025
Ο Χολιγουντιανός σταρ πόζαρε δίπλα στην ηθοποιό Αρτεμη Αστεριάδη κατά τις διακοπές του στο νησί

Μαρίνα Καλογήρου: «Έζησα αδελφικά με μοναχές σε δύο μοναστήρια»

Tabloid 18.08.2025
Η σπάνια φώτο από τις διακοπές της

Η Ιωάννα Τούνη λιώνει από συγκίνηση: Ο γιος της τραγουδάει το «Happy Birthday» για τα γενέθλιά της

Tabloid 18.08.2025
Η Ιωάννα Τούνη μετά το ταξίδι της στην Ίμπιζα για τα 32 γενέθλιά της, έσβησε ακόμα μία τούρτα με τον γιο της, Πάρη στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά το εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο

Tabloid 18.08.2025
Εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο πήρε ο Γιώργος Μαζωνάκης, λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Αυγούστου