E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο τρίχρονος γίγαντας που έχει ύψος 1,20 μέτρα!

Έχει την ανάπτυξη ενος... 6χρονου

Δημοσίευση 30/9/2015 | 00:00

Ο τρίχρονος γίγαντας που έχει ύψος 1,20 μέτρα!

Ο James Whatley  μπορεί να είναι μόλις τριών ετών, όμως έχει το διπλάσιο ύψος από κάθε συνομήλικο του. Ο μικρούλης, πάσχει από μια σπάνια διαταραχή, η οποία προκαλεί την ταχύτατη ανάπτυξη του, κάνοντας τον να έχει ύψος 1,20 μέτρα, δηλαδή το ύψος που κανονικά έχει ένα 6χρονο παιδί! Μάλιστα, είναι πιο ψηλός από την 5χρονη αδερφή του, Ema και κοντεύει να φτάσει σε ύψος τον 7ρονο αδερφό του, Spencer.

Το παιδί από το Ρέντχιλ του Σάρρεϋ, ανήκει στα περίπου 20.000 παιδιά που γεννιούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως, με το Σύνδρομο Sotos, όπως ονομάζεται η πάθηση του. Όπως εκτιμάται, η ανάπτυξη του θα σταματήσει κάπου στην εφηβεία του, μέχρι τότε όμως, ο James θα έχει φτάσει τα 2 μέτρα σχεδόν. Η μητέρα του 3χρονου, Michelle, δεν διστάζει να μοιραστεί την ιστορία του, ώστε να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με το τι ακριβώς είναι το Σύνδρομο Sotos, αλλά και για να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση σπάνιων γενετικών διαταραχών.

Πάντως, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών (NINDS), η συγκεκριμένη διαταραχή, οφείλεται στην μετάλλαξη του γονιδίου NSD1 στο χρωμόσωμα 5, ενώ είναι επίσης γνωστή και ως «εγκεφαλικός γιγαντισμός», μιας και τα παιδιά που πάσχουν από αυτή, έχουν συνήθως μεγαλύτερο κεφάλι αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα τους.

Το σύνδρομο αυτό, χαρακτηρίζεται από την υπερβολική σωματική ανάπτυξη στα πρώτα χρόνια ζωής ενός ατόμου κει μερικά από τα χαρακτηριστικά των παθόντων, είναι το μακρόστενο κεφάλι, με μέτωπο και πιγούνι να προεξέχουν, τα μεγάλα άκρα, καθώς και η μεγάλη απόσταση μεταξύ των ματιών.

Συνήθως, η πάθηση συνοδεύεται από ήπια νοητική υστέρηση και καθυστέρηση της κινητικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αδύναμους μυς και δυσκολίες στην ομιλία. Επιπλέον, είναι πιθανό το άτομο να είναι αδέξιο στις κινήσεις του, να περπατά περίεργα και να είναι λίγο επιθετικό ή νευρικό. Βέβαια, τα περισσότερα περιστατικά είναι σποραδικά, δηλαδή δεν εξαρτώνται απαραίτητα από την κληρονομικότητα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντούα Λίπα: Γyμνή φωτογράφιση πριν την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ

Celebrity Stories 30.04.2024
Βροχή τα like στο Instagram για τη νέα φωτογράφιση της Ντούα Λίπα.

Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου: Όλα πήγαν καλά, έγραψε

Social 30.04.2024
Δείτε την ανάρτηση που έκανε η παρουσιάστρια στο Instagram

Βέφα Αλεξιάδου: «Δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια, ο Κασσελάκης να κάτσει στα αυγά του»

TV Buzz 30.04.2024
«Γιατί να παντρευτεί με άντρα ο Κασσελάκης, υπάρχει κανένας λόγος;»

Λιάγκας: Η αποκάλυψη για την οικονομική βοήθεια της Κατερίνας Καινούργιου στον Ανδρέα Μικρούτσικο

Tabloid 30.04.2024
Τι είπε ο Γιώργος Λιάγκας για τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Κατερίνα Καινούργιου

Δημήτρης Κόκοτας: Η κατάσταση της υγείας του

Tabloid 30.04.2024
Τα τελευταία ευχάριστα νέα

«Μικρό Ταρανδάκι»: Στο φως η ταυτότητα της εμμονικής πρωταγωνίστριας‑ Απειλεί με μηνύσεις το Netflix

Tabloid 30.04.2024
Έξαλλη με την απεικόνισή της στη μικρή οθόνη είναι η γυναίκα στην οποία βασίζεται η δημοφιλής σειρά του Netflix και περιγράφει τον εαυτό της ως το «θύμα»

Φαίη Σκορδά: «Λύγισε» και ξέσπασε σε κλάματα

Tabloid 30.04.2024
Η Φαίη Σκορδά που πριν από λίγο καιρό έχασε τον πατέρα της, ξέσπασε σε κλάματα