E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για κύκλωμα μαστροπείας στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν 16 άτομα, ανάμεσά τους τρεις υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας

Δημοσίευση 28/9/2015 | 12:05

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για κύκλωμα μαστροπείας στην Κέρκυρα

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξάρθρωσε η Αστυνομία στην Κέρκυρα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να βίαζε εδώ και χρόνια 29χρονη κοπέλα από τη Βουλγαρία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα, 11 Έλληνες και 5 αλλοδαποί, ανάμεσά τους τρεις υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας, όπως και γνωστοί στην τοπική κοινωνία επιχειρηματίες από το χώρο της νυχτερινής διασκέδασης.

Το κύκλωμα εξέδιδε καλλίγραμμες γυναίκες από την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία, τις οποίες έφερνε στην Ελλάδα με την υπόσχεση μίας θέσης εργασίας σε κάποιο κέντρο διασκέδασης.


Τα μέλη του συνήθιζαν να προσεγγίζουν ως πελάτες τουρίστες –συνήθως εύπορους- και να τους πείθουν να πιούν ποτό σε κάποιο από τα μαγαζιά που ελέγχονταν από τους ίδιους. Στη συνέχεια, τους πρότειναν να τους δώσουν χρήματα για να συνευρεθούν ερωτικά με τις κοπέλες που φρόντιζαν να «ρίξουν» στην παρέα ως… συντροφιά.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι η εμπλοκή τριών δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι φέρονται να χρηματίστηκαν προκειμένου να επισπεύσουν την διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας κέντρων διασκέδασης που σχετίζονται με την υπόθεση.


Ενδεικτική είναι η περίπτωση 38χρονου Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για μαστροπεία, ο οποίος με τη συνδρομή των υπαλλήλων του Δήμου Κέρκυρας, ηλικίας 51, 43 και 47 ετών, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων, πέτυχε την επίσπευση έκδοσης άδειας λειτουργίας σε κατάστημα συνιδιοκτησίας του, ενεργώντας για λογαριασμό των μισθωτών του καταστήματος. Το ίδιο έπραξε και για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος σε οικογενειακή του επιχείρηση- κέντρο διασκέδασης.

«Με βίαζαν»

Μία από τις κοπέλες που εργαζόταν στα εμπλεκόμενα μαγαζιά, η οποία εμφάνιζαν ως υπάλληλος μπαρ, κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι έπεσε θύμα βιασμού από 35χρονο Βούλγαρο μαστροπό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τις γυναίκες είχαν προηγουμένως προωθήσει στην Ελλάδα αλλοδαποί συνεργοί τους.

Ένα άλλο μέρος της διαπιστωμένης παράνομης δραστηριότητας αποτελεί υπόθεση ληστείας στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, που εργαζόταν σε καταστήματα διασκέδασης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων. Δράστες ήταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 28 και 40 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν από την 24χρονη το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Σε έρευνες, που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια,
- ένα πυροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια,
- ένα αεροβόλο όπλο,
- 3.470.000 ρούβλια και 2.794 ευρώ,
- ηλεκτρονικές συσκευές,
- δύο κουτιά με αμπούλες αναβολικών ουσιών,
- 70 περίπου γραμμάρια άγνωστης ουσίας,
- υπηρεσιακή σφραγίδα του Δήμου Κερκυραίων και πλήθος άλλων σφραγίδων
- πιστοποιητικά υγείας με την υπογραφή ιατρών, ασυμπλήρωτα εξιτήρια, 44 ιατρικές βεβαιώσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ιατρικών βεβαιώσεων, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα επίμαχα κέντρα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα προέκυψαν παραβάσεις ως προς την νομιμότητα απασχόλησης τριών αλλοδαπών γυναικών και ενός ημεδαπού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γυναίκα – «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο κατάσκοπο των Κινέζων ‑ Το δεύτερο κινητό με το κρυπτογραφημένο λογισμικό

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι εκείνη είναι η στρατολόγος του Έλληνα σμήναρχου κατασκόπου, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης την Τρίτη

Ιράν: Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

Κόσμος Χτες
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες αφού η Μοχαμαντί ξεκίνησε απεργία πείνας

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα – Χειρουργήθηκε στα χέρια

Ελλάδα Χτες
Είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Κάναμε σοβαρό λάθος»: Η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι απολογείται για τις επαφές με τον Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
Η Βαλέρια Τσόμσκι εξηγεί πώς ο Έπσταϊν απέκτησε πρόσβαση στο περιβάλλον του φιλοσόφου

Έρχονται αλλαγές για τα ακαθάριστα οικόπεδα ‑ Τι θα ισχύει με νέα ρύθμιση

Ελλάδα Χτες
Πόσο είναι τα πρόστιμα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ονομάζεται «Ενεργή Μάχη» και δίνει έμφαση στην αναδιαμόρφωση

Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν στην Αγκυρα – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία

Ελλάδα Χτες
Με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αγκυρα

Ομηρία 30 ωρών, απειλές και λύτρα σε crypto: Πέντε συλλήψεις στη Γαλλία για την απαγωγή δικαστικού

Κόσμος Χτες
Η 35χρονη και η μητέρα της κατάφεραν να απελευθερωθούν μόνες τους και να ζητήσουν βοήθεια

Πώς η ΕΥΠ «ξεκλείδωσε» την υπόθεση κατασκοπείας του σμηνάρχου

Ελλάδα Χτες
Πώς λειτουργούσε το σύστημα επικοινωνίας του 54χρονου σμηνάρχου και τι δείχνουν τα ψηφιακά ίχνη που εντόπισαν οι αρχές

Αγιος Δημήτριος: Κινηματογραφική καταδίωξη με κλεμμένο αυτοκίνητο που μπούκαρε σε ίντερνετ καφέ

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην οδό Ιωάννου Μεταξά και προσέκρουσε σε πρόσοψη ίντερνετ καφέ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός

Το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» συμμετέχει σε δοκιμή εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ελλάδα Χτες
Στην μελέτη συμμετέχουν συνολικώς 12 κέντρα στην Ελλάδα, τα 8 από αυτά βρίσκονται σε δημόσια νοσοκομεία

Καιρός: Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα έως την Τσικνοπέμπτη ‑ Η πρόγνωση Κολυδά

Καιρός Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος