E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για κύκλωμα μαστροπείας στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν 16 άτομα, ανάμεσά τους τρεις υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας

Δημοσίευση 28/9/2015 | 12:05

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για κύκλωμα μαστροπείας στην Κέρκυρα

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξάρθρωσε η Αστυνομία στην Κέρκυρα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να βίαζε εδώ και χρόνια 29χρονη κοπέλα από τη Βουλγαρία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα, 11 Έλληνες και 5 αλλοδαποί, ανάμεσά τους τρεις υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας, όπως και γνωστοί στην τοπική κοινωνία επιχειρηματίες από το χώρο της νυχτερινής διασκέδασης.

Το κύκλωμα εξέδιδε καλλίγραμμες γυναίκες από την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία, τις οποίες έφερνε στην Ελλάδα με την υπόσχεση μίας θέσης εργασίας σε κάποιο κέντρο διασκέδασης.


Τα μέλη του συνήθιζαν να προσεγγίζουν ως πελάτες τουρίστες –συνήθως εύπορους- και να τους πείθουν να πιούν ποτό σε κάποιο από τα μαγαζιά που ελέγχονταν από τους ίδιους. Στη συνέχεια, τους πρότειναν να τους δώσουν χρήματα για να συνευρεθούν ερωτικά με τις κοπέλες που φρόντιζαν να «ρίξουν» στην παρέα ως… συντροφιά.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι η εμπλοκή τριών δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι φέρονται να χρηματίστηκαν προκειμένου να επισπεύσουν την διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας κέντρων διασκέδασης που σχετίζονται με την υπόθεση.


Ενδεικτική είναι η περίπτωση 38χρονου Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για μαστροπεία, ο οποίος με τη συνδρομή των υπαλλήλων του Δήμου Κέρκυρας, ηλικίας 51, 43 και 47 ετών, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων, πέτυχε την επίσπευση έκδοσης άδειας λειτουργίας σε κατάστημα συνιδιοκτησίας του, ενεργώντας για λογαριασμό των μισθωτών του καταστήματος. Το ίδιο έπραξε και για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος σε οικογενειακή του επιχείρηση- κέντρο διασκέδασης.

«Με βίαζαν»

Μία από τις κοπέλες που εργαζόταν στα εμπλεκόμενα μαγαζιά, η οποία εμφάνιζαν ως υπάλληλος μπαρ, κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι έπεσε θύμα βιασμού από 35χρονο Βούλγαρο μαστροπό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τις γυναίκες είχαν προηγουμένως προωθήσει στην Ελλάδα αλλοδαποί συνεργοί τους.

Ένα άλλο μέρος της διαπιστωμένης παράνομης δραστηριότητας αποτελεί υπόθεση ληστείας στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, που εργαζόταν σε καταστήματα διασκέδασης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων. Δράστες ήταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 28 και 40 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν από την 24χρονη το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Σε έρευνες, που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια,
- ένα πυροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια,
- ένα αεροβόλο όπλο,
- 3.470.000 ρούβλια και 2.794 ευρώ,
- ηλεκτρονικές συσκευές,
- δύο κουτιά με αμπούλες αναβολικών ουσιών,
- 70 περίπου γραμμάρια άγνωστης ουσίας,
- υπηρεσιακή σφραγίδα του Δήμου Κερκυραίων και πλήθος άλλων σφραγίδων
- πιστοποιητικά υγείας με την υπογραφή ιατρών, ασυμπλήρωτα εξιτήρια, 44 ιατρικές βεβαιώσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ιατρικών βεβαιώσεων, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα επίμαχα κέντρα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα προέκυψαν παραβάσεις ως προς την νομιμότητα απασχόλησης τριών αλλοδαπών γυναικών και ενός ημεδαπού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.