E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τσίπρας είχε... σκονάκι από τις ΗΠΑ στη διαπραγμάτευση με τη Μέρκελ

Απόρρητο τηλεγράφημα...

Δημοσίευση 27/9/2015 | 00:00

Ο Τσίπρας είχε... σκονάκι από τις ΗΠΑ στη διαπραγμάτευση με τη Μέρκελ

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχωράει η «Καθημερινή της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν καν ξεκινήσει τις κρίσιμες επαφές με την ¶νγκελα Μέρκελ, είχε λάβει σχετική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Όπως αναμεταδίδει το skai.gr, πρόκειται για απόρρητο τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και με το οποίο οι ΗΠΑ παρείχαν καθοδήγηση στον Τσίπρα για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσει απέναντι στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Στόχος του τηλεγραφήματος ήταν η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με τις λοιπές ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, οι οποίες θα παρείχαν τη στηριξή τους στην Ελλάδα έναντι της Γερμανίας, με αντάλλαγμα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Ο έλληνας πρεσβευτής αναφέρει ότι είχε επικοινωνία "με τακτικό συνομιλητή του, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ", ο οποίος του μετέφερε εντυπώσεις από τη σημαντική συνάντηση Λιου - Σόιμπλε, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, κυρίως στο σκέλος που αφορούσε την Ελλάδα.

Σε άλλο επίκαιρο σημείο του τηλεγραφήματος, αναφέρεται ότι "η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στον «πάγο» η βόρεια Ελλάδα: Πού έδειξε το θερμόμετρο ‑8,6 βαθμούς Κελσίου

Κόσμος 30.12.2025
Αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία στην Κεντρική Μακεδονία

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Εκπνέει η προθεσμία ‑ Δεν θα δοθεί παράταση

Ελλάδα 30.12.2025
Αν οι οδηγοί δεν είναι συνεπείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα

Τραγωδία στα Ανω Λιόσια: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον προαστιακό

Ελλάδα 30.12.2025
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Γρίπη: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ‑ Πάνω από 500 εισαγωγές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα 30.12.2025
«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για ενίσχυση των προληπτικών μέτρων

Βαρδούσια: Αργός και αγωνιώδης ο θάνατος των 4 ορειβατών

Ελλάδα 30.12.2025
Νέα στοιχεία για την τραγωδία, πώς τους καταπλάκωσε το χιόνι

Εισβολή και ξύλο στο ρινγκ: Επίθεση στον Kickboxer Γιάννη Τσουκαλά μετά το νοκ άουτ στη Σερβία

Κόσμος 30.12.2025
Νίκη του Έλληνα αθλητή με KO επί του Σέρβου αντιπάλου του

Πρωτοχρονιά με χιόνια: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός 30.12.2025
Οι προβλέψεις Κολυδά, Καλλιάνου και Λαγουβάρδου

Μητσοτάκης για αγρότες: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι στα μπλόκα – Θέλουν διάλογο και τους «τραμπουκίζουν»

Ελλάδα Χτες
«Αυτοί που φώναζαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στήριξαν τη μεταρρύθμιση στη Βουλή»