E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο στεγνό... μίλησε ο Ρόσμπεργκ

Η Ferrari δεν έχει τον ρυθμό της Σιγκαπούρης

Δημοσίευση 26/9/2015 | 10:55

Στο στεγνό... μίλησε ο Ρόσμπεργκ

Για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες φημίζεται η Σουζούκα και η χθεσινή ημέρα ήταν βροχερή, όμως η σημερινή ήταν στεγνή. Υπό συννεφιά μεν, αλλά δεν έπεσε ούτε σταγόνα στην ιαπωνική πίστα. Στο στεγνό, λοιπόν, η Mercedes είχε τον πρώτο λόγο, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να... προειδοποιεί στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών και να είναι πιο γρήγορος από τον Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες.

Έτσι, κατέκτησε τη δεύτερη pole position στη σεζόν για να είναι μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ οι δύο πιλότοι που έβαλαν... φρένο στον Βρετανό. Ο Γερμανός έθεσε τον ρυθμό του στη Σουζούκα, ο Χάμιλτον το πάλεψε, αλλά για 76 χιλιοστά δεν τα κατάφερε και έμεινε δεύτερος για τρίτη φορά τη φετινή χρονιά.

Μάλιστα, τα «ασημί βέλη» ήταν τα μοναδικά μονοθέσια που... έπεσαν κάτω από το 1:33.0, με τον Βαλτέρι Μπότας να έρχεται τρίτος και τον Φέτελ να μένει τέταρτος. Η Ferrari δεν έχει τον ρυθμό της Σιγκαπούρης και ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από τη τέταρτη θέση, τη στιγμή που ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν πιο πίσω στην έκτη.

Ενδιάμεσά τους βρέθηκε ένας πρώην της Scuderia, ο Φελίπε Μάσα, ενώ τον Iceman ακολούθησαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Ρομάν Γκροζάν, Σέρχιο Πέρεζ, με τον Ντανιίλ Κβιάτ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Βέβαια, οι δύο τελευταίοι δεν πρόλαβαν να γράψουν χρόνους στο Q3 λόγω του ατυχήματος του Ρώσου.

Ο Κβιάτ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και κατέληξε στα προστατευτικά λάστιχα, με την RB11 να φέρνει και μία τούμπα. Ο Ρώσος βγήκε άθικτος, αλλά η διαδικασία ολοκληρώθηκε 36 δεύτερα πριν το φινάλε με κόκκινη σημαία. Από εκεί και πέρας, εκτός δεκάδας έμειναν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Παστόρ Μαλντονάντο, Φερνάντο Αλόνσο και Μαξ Φερστάπεν.

Όσον αφορά τον Ολλανδό, ακινητοποίησε το μονοθέσιό του στην πίστα στο Q1, με αποτέλεσμα να μη βγει καν στην πίστα στο Q2, όπου θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό του στη δεκάδα. Τέλος, από το πρώτο σκέλος αποκλείστηκαν οι Τζένσον Μπάτον, Μάρκους Έρικσον, Φελίπε Νασρ, Γουίλ Στίβενς, Αλεξάντερ Ρόσι, με τον τελευταίο να μην καλύπτει το 107% του πρώτου χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη ανακαίνιση των συρμών: Πώς αλλάζουν όψη τα τρένα σε μετρό και ηλεκτρικό

Ελλάδα 04.02.2026
Κλιματισμός και «δεύτερη ζωή» με νέες αναβαθμίσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ για το παλαιότερο τροχαίο υλικό της Αθήνας

Αποζημίωση‑έκπληξη: Πότε και πώς παίρνετε έως 100 ευρώ για γυαλιά

Ελλάδα 04.02.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Ελλάδα 04.02.2026
Ο χειριστής του «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

Έπεσε η υπογραφή Τραμπ: Τέλος το shutdown στις ΗΠΑ

Κόσμος 04.02.2026
Και επίσημα «τελεία» μπήκε για το shutdown

Ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας στην Κούβα

Κόσμος 04.02.2026
Nέο ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο

Δασκάλα γιόγκα ανατίναζε αυτοκίνητα εκβιάζοντας για χρήματα

Ελλάδα 04.02.2026
Στο παρελθόν η 56χρονη είχε κάψει και το αμάξι του πατέρα της

Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του»

Ελλάδα 04.02.2026
Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999

Συνήγορος του Πολίτη για την υπόθεση Λόρα – «Ρεπορτάζ καναλιών θίγουν την αξιοπρέπεια παιδιών»

Ελλάδα 04.02.2026
Προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες αυτών των πρακτικών

Μαραθώνια η κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 04.02.2026
Τα βίντεο από την απαγωγή, η κληρονομιά και οι κακές παρέες