E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φεστιβάλ Ζωής ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα

Στο Θησείο 25 και 26 του μηνός

Δημοσίευση 25/9/2015 | 18:33

Φεστιβάλ Ζωής ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα

Ο ΟΚΑΝΑ, σε μια μεγάλη προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπα, προκαταλήψεις, φοβικές στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικού στιγματισμού και να στηριχθεί παράλληλα στην πράξη η εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, διοργανώνει την Παρασκευή 25 & το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, ένα 2ήμερο Φεστιβάλ Ζωής για ένα θέμα που μας αφορά όλους, διεκδικώντας μια ανοιχτή κοινωνία με ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, ο κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ, μίλησε για το όφελος που προκύπτει για την κοινωνία, τους εξαρτημένους και τους φορείς παροχής υπηρεσιών σε ευπαθείς πληθυσμούς από την αξιοποίηση των σύγχρονων τρόπων και μέσων επικοινωνίας σε μια εποχή που όλα εξελίσσονται ή μεταβάλλονται ταχύτατα. «Η ορθή και έγκυρη ενημέρωση πάντα θα υπάρχει ως ανάγκη του κοινού και είναι χρέος μας αυτήν την ανάγκη να την αναδεικνύουμε και να την ικανοποιούμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο. Το Φεστιβάλ με κεντρικό μήνυμα «Εθισμένοι στη ζωή» είναι η κορύφωση μίας εκστρατείας επικοινωνίας που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ από τον Μάιο με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων για όλα όσα προσφέρει ο χώρος των εξειδικευμένων φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων».

Την παρουσίαση ολόκληρης της εκστρατείας του ΟΚΑΝΑ «Εθισμένοι στη ζωή» (www.okanacampaign2015.gr), στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται το Φεστιβάλ του ΟΚΑΝΑ, έκανε η Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών & Δημοσίων Συνεργασιών του Οργανισμού, κα Λίνα Πλαγιανάκου.

Στη Συνέντευξη Τύπου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας, κα Μαρία Στρατηγάκη, απηύθυνε χαιρετισμό και ανέφερε: «Το νέο Κοινωνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που σύντομα θα ανακοινωθεί, έχει ως σημαντική προτεραιότητα το ζήτημα των εξαρτήσεων και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Η σύμπραξη όλων είναι σημαντική και αναγκαία».

Το παρών έδωσαν και οι καλλιτέχνες, οι οποίοι προσκάλεσαν όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Η κα Ελένη Τσαλιγοπούλου είπε, μεταξύ άλλων: «Έχω χάσει ανθρώπους από τις ουσίες. Έχω κερδίσει πίσω ανθρώπους. Είναι ένας πόλεμος, ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Χαίρομαι για τη σύμπραξη αυτή, ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι, που το έχουν πραγματικά ανάγκη.» Στη συνέχεια η κα Θεοδώρα Τσίγκα από το συγκρότημα Belleville δήλωσε: «Αν είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι, τότε μπορούν οι εξαρτημένοι να νικήσουν και να προχωρήσουν στη ζωή τους.» Ο κ. Θοδωρής Μαυρογιώργης και κ. Λάμπης Κουντουρόγιαννης, μέλη του συγκροτήματος Wedding Singers, ανέφεραν: «Τιμή μας να συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή και να μεταδώσουμε χαρά και μια αισιόδοξη νότα στον κόσμο.» Ο κ. Γιώργος Τσιατσούλης και κ. Κώστας Μητρόπουλος από τους Gadjo Dilo ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ και τόνισαν: «Σκοπός στη ζωή είναι η ίδια η ζωή.»

Με σύνθημα «Εθισμένοι στη ΖΩΗ» και έμφαση στο τρίπτυχο «Πρόληψη – Θεραπεία - Επανένταξη», το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, εκθέσεις και δρώμενα, τα οποία ξεκινούν από τις 11:00 π.μ. Στο χώρο θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα του ΟΚΑΝΑ, των Κέντρων Πρόληψης «Αθηνά Υγεία», «¶ρηξις», «Ίριδα», «Οδοιπορικό», «Προνόη», «Σταθμός», φορέων όπως, ΚΕΘΕΑ και 18 ¶νω και των ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, Διογένης, Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Praksis, Προμηθέας και Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.

Την Παρασκευή 25/9 DJΆs θα φιλοξενηθούν στη μουσική σκηνή, ενώ το Σάββατο 26/9 στις 6:30 μ.μ. ξεκινά το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τους Belleville, Gautier, Wedding Singers, Gadjo Dilo, Koza Mostra και θα ολοκληρωθεί με τα τραγούδια της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz Musique. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα εμφανιστεί η μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με τη φιλική συμμετοχή της Γιώτας Νέγκα. Παρουσιαστής του Φεστιβάλ θα είναι ο stand-up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου.

Μέσα σΆ ένα περιβάλλον με χρώματα, σχήματα και μουσικές συμμετέχουμε όλοι όσοι είμαστε «Εθισμένοι στη ζωή».

Αισιοδοξία, Δύναμη, Ελευθερία, Χαρά, Δημιουργία δίνουν τον τόνο σε ένα Φεστιβάλ Ζωής, προσκαλώντας το κοινό της Αθήνας να ακούσει, να μάθει και να πράξει.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Καμπάνια Ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

facebook.com/OKANACampaign2015.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία