E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί κρύβουν τους αλμπίνους που ζουν στα σύνορα της Τανζανίας;

Γιατροί-μάγοι πουλούν τα μέλη τους έναντι χιλιάδων δολαρίων ως φυλαχτά

Δημοσίευση 28/9/2015 | 00:00

Γιατί κρύβουν τους αλμπίνους που ζουν στα σύνορα της Τανζανίας;

Τον επόμενο μήνα, στην Τανζανία, πρόκειται να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές και όσοι αλμπίνοι ζουν στην Κένυα, κοντά στα σύνορα με την χώρα, απομακρύνονται, ώστε να μην πέσουν θύματα διάφορων γιατρών-μάγων, οι οποίοι επιδιώκουν να πάρουν μέλη τους με σκοπό να τα πουλήσουν ως φυλαχτά σε πολιτικούς που θέλουν να βρεθούν στην εξουσία.

Μέχρι στιγμής, 35 αλμπίνοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς περιοχές ώστε να μην γίνουν «λεία» για πολιτικούς που πιστεύουν σε φρικτούς μύθους σχετικά με για τους ανθρώπους με αλφισμό, οι οποίοι έχουν τις ρίζες τους πολλούς αιώνες πίσω.

Πολλοί, είναι εκείνοι που πιστεύουν πως το δέρμα και τα μέλη των αλμπίνων φέρνουν καλή τύχη όταν διαλυθούν και τοποθετηθούν σε φυλαχτά. Για αυτό λοιπόν, τα μέλη τους και τα όργανα τους πωλούνται για αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Κλασικό παράδειγμα των βάρβαρων αυτών παραδόσεων, είναι η περίπτωση του 56χρονου Enock Jamenya, ο οποίος δεν πρόλαβε να κρυφτεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, μετά από επίθεση που δέχτηκε στην περιοχή Vihiga, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Κένυας με την Τανζανία. Λίγο πριν εκπνεύσει και ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, διηγήθηκε την τραγική του περιπέτεια, κατά την οποία, τρεις άντρες με μαχαίρια του επιτέθηκαν, κόβοντας του το αυτί και πολλά δάχτυλα και αφήνοντας τον αιμόφυρτο, θεωρώντας τον νεκρό.

Μάλιστα, επειδή δεν είχε να τους δώσει χρήματα, του είπαν να τους δώσει το χέρι ή το αυτί του, για να το πουλήσουν στην Τανζανία. Μια γενική εκτίμηση, υποστηρίζει πως σήμερα σε όλον τον πλανήτη ζουν 20.000 άνθρωποι με αλφισμό, με τους περισσότερους από αυτούς να βρίσκονται στην υπο-σαχάρια Αφρική, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 75 από αυτούς στην Τανζανία.

Οι γιατροί-μάγοι πληρώνουν περίπου 70.000 δολάρια για ένα ολόκληρο σώμα αλμπίνου, με τις ερχόμενες εκλογές στην Τανζανία να αποτελούν την αφορμή της έκρηξης της ζήτησης φυλαχτών με μέλη τους για κάποιους που θέλουν καλοτυχία και πιστεύουν πως έτσι θα την κερδίσουν. Πάντως επιχείρηση της αστυνομίας οδήγησε σε συλλήψεις εκατοντάδων γιατρών-μάγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποδηλατώντας μέσα στο νερό: Ο πιο παράξενος ποδηλατόδρομος της Ευρώπης που έγινε viral

Νέα Εποχή 08.02.2026
Το σημείο που το νερό φτάνει στο τιμόνι σου και όμως δεν σε αγγίζει

Alpha Male: Από πού ξεκίνησε το πρότυπο του άνδρα

Stories 08.02.2026
- Ο μύθος της κυριαρχίας δεν γεννήθηκε στον άνθρωπο

Το τέλος της «πίστης» στην εταιρεία: Γιατί οι μαζικές παραιτήσεις του 2026 διαλύουν το παραδοσιακό γραφείο

Stories 08.02.2026
Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των μεγάλων πολυεθνικών να επιβάλουν την καθολική επιστροφή στην έδρα τους, ένα πρωτοφανές κύμα μαζικών παραιτήσεων σαρώνει την παγκόσμια αγορά εργασίας

Ο διάσημος σκηνοθέτης που προσποιήθηκε το Γερμανό και γλίτωσε το Ολοκαύτωμα

Πρόσωπα 08.02.2026
Από τις σκιές του πολέμου στο φως του κινηματογράφου

Το πανέμορφο ελληνικό χωριό που το αποκαλούσαν «Μικρή Κωνσταντινούπολη»

Stories 08.02.2026
Αν δεν έχετε πάει, να το κάνετε οπωσδήποτε

Τι είναι οι «τεμενάδες» και πώς βγήκε η έκφραση «του κάνει τεμενάδες»

Ιστορικά Χτες
Η ιστορία και η σημασία μιας λέξης που πέρασε από τη βαθιά υπόκλιση της Ανατολής στη σύγχρονη ειρωνική χρήση για τη δουλοπρέπεια και την υπερβολική κολακεία

Το μπαρ στην Ιαπωνία που μπορείς να πιεις τσάμπα αν θες να παραιτηθείς

Stories Χτες
Σπάζοντας το ταμπού της «αιώνιας πίστης» στην εταιρεία

Το καμάρι της Nέας Υόρκης: Πώς κατέρρευσε η αυτοκρατορία της Saks;

Stories Χτες
Πτώχευση στην καρδιά της πολυτέλειας – Η πτώση της Saks Global

Το κόστος εργασίας στην Ευρώπη ανεβαίνει – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;

Νέα Εποχή Χτες
Πώς τα πηγαίνουν οι άλλες χώρες

Μια Ελληνίδα στο χαρέμι: Το μιούζικαλ που ξεγέλασε όλη την Ελλάδα ‑ Πού γυρίστηκε

Stories Χτες
Το μυστικό πίσω από τη θρυλική ταινία του Δαλιανίδη

Τελικά η ζωή των Μορμόνων είναι μια μεγάλη φούσκα;

Stories Χτες
Μια σειρά στο Hulu έρχεται να τινάξει στον αέρα όλα τα κλισέ, αν και...

Τι αποκαλύπτει έρευνα στο αρχαιότερο DNA της Αιγύπτου

Stories Χτες
Το αρχαιότερο αιγυπτιακό DNA