E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Για ποιον είπε ο Τσίπρας στον Καμμένο: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»

Πολλές οι καραμπόλες στον σχηματισμό της κυβέρνησης

Δημοσίευση 25/9/2015 | 12:05

Για ποιον είπε ο Τσίπρας στον Καμμένο: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο πρωθυπουργός μαζί με τους συνεργάτες του έγραφαν και έσβηναν τα ονόματα υποψηφίων για υπουργοποίηση με τις καραμοπόλες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μάλιστα διαφωνίες υπήρξαν και για τις επιλογές Καμμένου με τον κ.Τσίπρα.

Ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτικη να το πάρει ο Τέρενς Κουίκ, με τον πρωθυπουργό να λέει «όχι» στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Μάλιστα όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης σήμερα ο κ.Τσίπρας μόλις άκουσε το συγκεκριμένο όνομα γι αυτή τη θέση πετάχτηκε σαν ελατήριο από τη θέση του και είπε: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»! Υπενθυμίζεται πως οι πληροφορίες ήθελαν Τσίπρα και Καμμένο να διαφωνουν για τα καθήκοντα του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετήσει επικεφαλής τον Τέρενς Κουίκ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, και σε αυτήν την πρόταση η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν «όχι».

Μάλιστα η γνωστή στήλη στο ΒΗΜΑ υποστηρίζει πως ο Πάνος Καμμένος πρότεινε δύο κάθε φορά ώστε να επιλεγεί ο ένας και το σημαντικότερο, δεν έλεγε στους ενδιαφερομένους ποιους ακριβώς πρότεινε. Πέραν της Ελενας Κουντουρά και της Μαρίας Κόλλια πρότεινε και τον Ν. Νικολόπουλο. Φαίνεται πως του το είχε τάξει. Ελα όμως που ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε λόγω των γνωστών δηλώσεων του κ. Νικολόπουλου για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. Ως εναλλακτική λύση πρότεινε τον Κ. Ζουράρι, τον οποίο μάλιστα έλεγε στους συνεργάτες του ότι τον θέλει ως υφυπουργό... Αμυνας. Οπως επίσης πρότεινε και τον Δ. Καμμένο ως «αυθεντία στα οικονομικά»! Μεταξύ Ζουράρι και Δ. Καμμένου ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον Δ. Καμμένο, χωρίς να γνωρίζει το παρελθόν του με το twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έβρος: Αγωνία χωρίς τέλος – 150.000 στρέμματα κάτω από το νερό

Ελλάδα 26.02.2026
Συνεχείς ροές από Βουλγαρία και Τουρκία δοκιμάζουν τις αντοχές των κατοίκων, με ολονύχτιες μάχες στα χωριά

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 10:00 το πρωί

Ελλάδα 26.02.2026
Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση

Πύργος: 23χρονος έβαλε «ακουαφόρτε» στις τουαλέτες του πρώην σχολείου του

Ελλάδα 26.02.2026
Ο παλιός μαθητής έγινε αντιληπτός και φέρεται να απείλησε τους καθηγητές

Ζάκυνθος: Σε διαθεσιμότητα η παιδίατρος για την υπόθεση του βρέφους που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Ελλάδα 26.02.2026
Σε αναστολή άσκησης καθηκόντων τίθεται η παιδίατρος

Μαρία Καρυστιανού: Μου έταξαν το υπουργείο Δικαιοσύνης

Πολιτική 26.02.2026
Επιμένει για τα δημοψηφίσματα

Σε αναστολή η παιδίατρος για την υπόθεση του βρέφους που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο Ρίο

Ελλάδα Χτες
Διατάχθηκε ΕΔΕ για την εφημερία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου – Σταθερή η κατάσταση του 5μηνου στη ΜΕΘ Πατρών

Πόρισμα ΕΜΠ για τη φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Διαβρωμένος σωλήνας χωρίς αντιδιαβρωτική προστασία

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ΕΜΠ παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και θα χρησιμοποιηθεί στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης στα Τρίκαλα

Αντριου Μαουντμπάντεν Ουίνδσορ: Το Παλάτι του απαγόρευσε να κάνει ιππασία στα βασιλικά κτήματα

Κόσμος Χτες
Το βρετανικό Παλάτι έχει έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά τη σύλληψη και την έρευνα σε βάρος του αδελφού του βασιλιά Καρόλου