E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Για ποιον είπε ο Τσίπρας στον Καμμένο: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»

Πολλές οι καραμπόλες στον σχηματισμό της κυβέρνησης

Δημοσίευση 25/9/2015 | 12:05

Για ποιον είπε ο Τσίπρας στον Καμμένο: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο πρωθυπουργός μαζί με τους συνεργάτες του έγραφαν και έσβηναν τα ονόματα υποψηφίων για υπουργοποίηση με τις καραμοπόλες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μάλιστα διαφωνίες υπήρξαν και για τις επιλογές Καμμένου με τον κ.Τσίπρα.

Ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτικη να το πάρει ο Τέρενς Κουίκ, με τον πρωθυπουργό να λέει «όχι» στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Μάλιστα όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης σήμερα ο κ.Τσίπρας μόλις άκουσε το συγκεκριμένο όνομα γι αυτή τη θέση πετάχτηκε σαν ελατήριο από τη θέση του και είπε: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»! Υπενθυμίζεται πως οι πληροφορίες ήθελαν Τσίπρα και Καμμένο να διαφωνουν για τα καθήκοντα του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετήσει επικεφαλής τον Τέρενς Κουίκ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, και σε αυτήν την πρόταση η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν «όχι».

Μάλιστα η γνωστή στήλη στο ΒΗΜΑ υποστηρίζει πως ο Πάνος Καμμένος πρότεινε δύο κάθε φορά ώστε να επιλεγεί ο ένας και το σημαντικότερο, δεν έλεγε στους ενδιαφερομένους ποιους ακριβώς πρότεινε. Πέραν της Ελενας Κουντουρά και της Μαρίας Κόλλια πρότεινε και τον Ν. Νικολόπουλο. Φαίνεται πως του το είχε τάξει. Ελα όμως που ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε λόγω των γνωστών δηλώσεων του κ. Νικολόπουλου για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. Ως εναλλακτική λύση πρότεινε τον Κ. Ζουράρι, τον οποίο μάλιστα έλεγε στους συνεργάτες του ότι τον θέλει ως υφυπουργό... Αμυνας. Οπως επίσης πρότεινε και τον Δ. Καμμένο ως «αυθεντία στα οικονομικά»! Μεταξύ Ζουράρι και Δ. Καμμένου ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον Δ. Καμμένο, χωρίς να γνωρίζει το παρελθόν του με το twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση