E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί οι Kινέζοι οδηγοί σκοτώνουν σκοπίμως τους πεζούς που χτυπούν

Ένα ανατριχιαστικό φαινόμενο και η απίστευτη νομοθεσία

Δημοσίευση 23/9/2015 | 00:03

Γιατί οι Kινέζοι οδηγοί σκοτώνουν σκοπίμως τους πεζούς που χτυπούν

Τον περασμένο Απρίλιο, μια BMW που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα σε μια αγορά στην πόλη Foshan της Κίνας, παρέσυρε ένα δίχρονο κοριτσάκι και συνέθλιψε το κεφάλι του με τις ρόδες. Καθώς η γιαγιά του παιδιού φώναζε στην οδηγό να σταματήσει, η γυναίκα σταμάτησε, ακολούθως έκανε όπισθεν και πέρασε πάλι πάνω από το κοριτσάκι. Η γυναίκα πίσω από το τιμόνι, η οποία δεν είχε δίπλωμα, πέρασε πάνω από το παιδί για τρίτη φορά και όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ζήτησε από την οικογένεια να έρθουν σε μια συμφωνία: «Μην πείτε ότι εγώ οδηγούσα το αυτοκίνητο. Πείτε ότι ήταν ο άντρας μου. Έχουμε λεφτά να σας δώσουμε».

Αν και το παραπάνω ακούγεται απίστευτο, είναι ανατριχιαστικά αληθινό. Σε ένα εκτενέστατο άρθρο η ιστοσελίδα Slate, αναφέρει ότι στην Κίνα οι οδηγοί που έχουν τραυματίσει έναν πεζό, μερικές φορές επιχειρούν να τον σκοτώσουν σκοπίμως. Μάρτυρες αυτής της αρρωστημένης συμπεριφοράς, είναι οι κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν οδηγούς να επιχειρούν μανούβρες και κινήσεις για να σκοτώσουν τελικά τον άνθρωπο που χτύπησαν με το όχημά τους. Μάλιστα, υπάρχει και συγκεκριμένη παροιμία για το φαινόμενο: «Είναι καλύτερα να χτυπήσεις και να σκοτώσεις, παρά να χτυπήσεις και να τραυματίσεις».

Το 2008, τα κανάλια της χώρας πρόβαλαν ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που έδειχνε τον οδηγό ενός Passat, να συνθλίβει μια 64χρονη. Οι ρόδες του αυτοκινήτου πέρασαν πολλές φορές πάνω από την άτυχη γυναίκα και ο οδηγός, ονόματι Zhao Xiao Cheng, αφού σταμάτησε για μια στιγμή, πάτησε γκάζι και χτύπησε ξανά και ξανά το θύμα του πριν εξαφανιστεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Zhao δεν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Το δικαστήριο της Taizhou στην επαρχία Zhejiang, αποδεχόμενο το αίτημά του οδηγού ότι νόμιζε ότι χτύπησε μια σακούλα σκουπιδιών, και τον καταδίκασε σε μόλις τρία χρόνια φυλακή για «αμέλεια». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η νομοθεσία της χώρας επιβάλει υπέρογκα ποσά ως πρόστιμα εφ όρου ζωής στους οδηγούς που έχουν τραυματίσει κάποιον πεζό. Όταν ο πεζός πεθάνει, τότε το πρόστιμο που επιβάλλεται, είναι ένα χαμηλό ποσό για τα έξοδα της κηδείας. Επιπλέον, τα δικαστήρια δείχνουν μεγάλη ανοχή στις περιπτώσεις που κάποιος πατήσει επανειλημμένα το θύμα του για να γλιτώσει τα έξοδα της νοσηλείας του.

Η περίπτωση του Zhao, δεν είναι μοναδική. Όπως ανέφεραν τα μίντια της χώρας «υπάρχουν άπειρες τέτοιες ιστορίες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μεξικανή που αναστάτωσε την Ταϊλάνδη: Ποια είναι η νέα Miss Universe;

Tabloid 21.11.2025
Η Miss Universe που είπε «όχι» και έγινε θρύλος – Το άγνωστο σκηνικό πίσω από τη στέψη

Η Φατίμα Μπος στέφθηκε νέα Miss Universe στην Ταϊλάνδη εν μέσω εντάσεων στη διοργάνωση

Tabloid 21.11.2025
Η 25χρονη είχε βρεθεί στο προσκήνιο στις αρχές Νοεμβρίου

Το σκάνδαλο που παραλίγο να καταστρέψει την αυτοκράτειρα της latin pop

Celebrity Stories 21.11.2025
Από την κορυφή της δόξας στη φυλακή και την επιστροφή: Η αληθινή ιστορία της Μεξικανής σταρ που σόκαρε τον κόσμο

Stalker Γιάννη Πλούταρχου: «Υπήρχε ερωτική ανταπόκριση από την άλλη πλευρά»

Tabloid Χτες
Δηλώσεις μετά την καταδικαστική απόφαση

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ζει τον έρωτά της με τον Γιώργο Φραγκούλη στις Μαλδίβες

Social Χτες
Οι φωτογραφίες που ανέβασε η Λευκορωσίδα τενίστρια από τις διακοπές της με τον Ελληνοαυστραλό σύντροφό της

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Η on air απάντησή του για τα χτεσινά «γαλλικά» του που έγιναν viral

TV Buzz Χτες
Αντιλαμβανόμενος το σφάλμα και τη δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έσπευσε να τοποθετηθεί δημόσια

Μουγκοπέτρος: «Στο ένα δάχτυλο είχε φύγει όλο το δέρμα και έχω βάλει από το μπούτι μου! Μάζευα τα κομμάτια…»

Celebrity Stories Χτες
«Εγώ που έμεινα ανάπηρος ζητάω συγγνώμη! Για να μη μου στείλει κι άλλο εξώδικο και δεν ξέρω αν μπορώ και να ανταπεξέλθω»

Αφέθηκε ελεύθερη η Δήμητρα Ματσούκα μετά τη σύλληψή της

Celebrity Stories Χτες
Ποινική δίωξη για τρία αδικήματα στη Δήμητρα Ματσούκα

Αντώνης Σρόιτερ: «Τρώω bullying από τη μαμά μου, αν δε σηκώνω το τηλέφωνο»

Tabloid Χτες
Όσα είπε για το δελτίο, τους συναδέλφους του και τις γυναίκες της ζωής του

Kevin Spacey – Αστεγος επτά χρόνια μετά το σκάνδαλο: «Κυριολεκτικά δεν έχω σπίτι»

Tabloid Χτες
Οι οικονομικές δυσκολίες, οι συνεχείς μετακινήσεις και η προσπάθεια για restart

Κατερίνα Καινούργιου: Το «καρφί» on air – «Νόμιζα ότι είχα την καλύτερη παραγωγή, μέχρι που γνώρισα εσάς»

Tabloid Χτες
Μια γλυκιά έκπληξη επιφυλάσσουν οι συνεργάτες της Κατερίνας Καινούργιου, κατά τη διάρκεια της στήλης των ζωδίων στην «Super Κατερίνα»

Αρκάς: Καίγεται ο τόπος κι εμείς… στον κόσμο μας

Χιούμορ Χτες
«Τι προσπαθείς να μας πεις, προφήτη, μ’ αυτή την παραβολή;»