E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί οι Kινέζοι οδηγοί σκοτώνουν σκοπίμως τους πεζούς που χτυπούν

Ένα ανατριχιαστικό φαινόμενο και η απίστευτη νομοθεσία

Δημοσίευση 23/9/2015 | 00:03

Γιατί οι Kινέζοι οδηγοί σκοτώνουν σκοπίμως τους πεζούς που χτυπούν

Τον περασμένο Απρίλιο, μια BMW που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα σε μια αγορά στην πόλη Foshan της Κίνας, παρέσυρε ένα δίχρονο κοριτσάκι και συνέθλιψε το κεφάλι του με τις ρόδες. Καθώς η γιαγιά του παιδιού φώναζε στην οδηγό να σταματήσει, η γυναίκα σταμάτησε, ακολούθως έκανε όπισθεν και πέρασε πάλι πάνω από το κοριτσάκι. Η γυναίκα πίσω από το τιμόνι, η οποία δεν είχε δίπλωμα, πέρασε πάνω από το παιδί για τρίτη φορά και όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ζήτησε από την οικογένεια να έρθουν σε μια συμφωνία: «Μην πείτε ότι εγώ οδηγούσα το αυτοκίνητο. Πείτε ότι ήταν ο άντρας μου. Έχουμε λεφτά να σας δώσουμε».

Αν και το παραπάνω ακούγεται απίστευτο, είναι ανατριχιαστικά αληθινό. Σε ένα εκτενέστατο άρθρο η ιστοσελίδα Slate, αναφέρει ότι στην Κίνα οι οδηγοί που έχουν τραυματίσει έναν πεζό, μερικές φορές επιχειρούν να τον σκοτώσουν σκοπίμως. Μάρτυρες αυτής της αρρωστημένης συμπεριφοράς, είναι οι κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν οδηγούς να επιχειρούν μανούβρες και κινήσεις για να σκοτώσουν τελικά τον άνθρωπο που χτύπησαν με το όχημά τους. Μάλιστα, υπάρχει και συγκεκριμένη παροιμία για το φαινόμενο: «Είναι καλύτερα να χτυπήσεις και να σκοτώσεις, παρά να χτυπήσεις και να τραυματίσεις».

Το 2008, τα κανάλια της χώρας πρόβαλαν ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που έδειχνε τον οδηγό ενός Passat, να συνθλίβει μια 64χρονη. Οι ρόδες του αυτοκινήτου πέρασαν πολλές φορές πάνω από την άτυχη γυναίκα και ο οδηγός, ονόματι Zhao Xiao Cheng, αφού σταμάτησε για μια στιγμή, πάτησε γκάζι και χτύπησε ξανά και ξανά το θύμα του πριν εξαφανιστεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Zhao δεν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Το δικαστήριο της Taizhou στην επαρχία Zhejiang, αποδεχόμενο το αίτημά του οδηγού ότι νόμιζε ότι χτύπησε μια σακούλα σκουπιδιών, και τον καταδίκασε σε μόλις τρία χρόνια φυλακή για «αμέλεια». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η νομοθεσία της χώρας επιβάλει υπέρογκα ποσά ως πρόστιμα εφ όρου ζωής στους οδηγούς που έχουν τραυματίσει κάποιον πεζό. Όταν ο πεζός πεθάνει, τότε το πρόστιμο που επιβάλλεται, είναι ένα χαμηλό ποσό για τα έξοδα της κηδείας. Επιπλέον, τα δικαστήρια δείχνουν μεγάλη ανοχή στις περιπτώσεις που κάποιος πατήσει επανειλημμένα το θύμα του για να γλιτώσει τα έξοδα της νοσηλείας του.

Η περίπτωση του Zhao, δεν είναι μοναδική. Όπως ανέφεραν τα μίντια της χώρας «υπάρχουν άπειρες τέτοιες ιστορίες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μελίνα Ασλανίδου: Μεγάλη Παρασκευή στα Μετέωρα – Ψέλνει μέσα στα μοναστήρια

Tabloid 11.04.2026
Δεν έχει κρύψει τη βαθιά της σύνδεση με τη θρησκεία

Η Φαίη Ξυλά πόζαρε με μαγιό στη θάλασσα, δείτε φωτογραφία

Social 11.04.2026
Η ηθοποιός ανέβασε μία εικόνα με καλοκαιρινή διάθεση

Ο ευρηματικός τρόπος της Τουρκάλας ρεπόρτερ Ντενίζ Ακσόι για να φτάσει στο ύψος τον Ταβάρες της Ρεάλ

Παράξενα 11.04.2026
Η δημοσιογράφος βρήκε λύση στη μεγάλη διαφορά ύψους με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Κωνσταντίνο της Γλυφάδας, δείτε βίντεο

Tabloid 11.04.2026
Ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Νταμιέν Σαζέλν, για την οποία γυρίσματα γίνονται σε Αθήνα και Κέρκυρα

Κατερίνα Καινούργιου: Το τρυφερό story που δημοσίευσε ο άντρας της, Παναγιώτης Κουτσουμπής, με τη νεογέννητη κόρη τους

Tabloid Χτες
Η παρουσιάστρια του Alpha έφερε στον κόσμο το παιδί τους το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Απριλίου

Μπαρντελά: Το απρόσμενο ειδύλλιο με την Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία Καρολίνα

Tabloid Χτες
Η αποκάλυψη για την σχέση του επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς με την Ιταλίδα πριγκίπισσα

Η Έφη Θώδη ευχήθηκε «καλή Ανάσταση» με ένα βίντεο στο Instagram

Tabloid Χτες
Σας εύχομαι υγεία, χαρά και ευλογία, είπε η τραγουδίστρια στους διαδικτυακούς της ακόλουθους

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στη Μύκονο με τον Γιώργο Γεροντιδάκη ‑ Το φιλί του ζευγαριού

Tabloid Χτες
Το ζευγάρι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί των ανέμων

Βαρύ πένθος για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο ‑ Ραγίζει καρδιές η ανάρτησή του

Tabloid Χτες
Ράκος ο Μιχάλης Ιατρόπουλος από τον θάνατο αγαπημένο του προσώπου.

Σοβαρή περιπέτεια υγείας για την Ελένη Ανουσάκη – Γιατί νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο

Tabloid Χτες
Όπως αποκάλυψε η ίδια διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια

Ο Ακύλας έγινε... πασχαλινό αυγό, δείτε φωτογραφία

Tabloid Χτες
Η μαγεία της Eurovision συναντά τη γιορτινή διάθεση, αναφέρεται στη λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα