E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί οι Kινέζοι οδηγοί σκοτώνουν σκοπίμως τους πεζούς που χτυπούν

Ένα ανατριχιαστικό φαινόμενο και η απίστευτη νομοθεσία

Δημοσίευση 23/9/2015 | 00:03

Γιατί οι Kινέζοι οδηγοί σκοτώνουν σκοπίμως τους πεζούς που χτυπούν

Τον περασμένο Απρίλιο, μια BMW που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα σε μια αγορά στην πόλη Foshan της Κίνας, παρέσυρε ένα δίχρονο κοριτσάκι και συνέθλιψε το κεφάλι του με τις ρόδες. Καθώς η γιαγιά του παιδιού φώναζε στην οδηγό να σταματήσει, η γυναίκα σταμάτησε, ακολούθως έκανε όπισθεν και πέρασε πάλι πάνω από το κοριτσάκι. Η γυναίκα πίσω από το τιμόνι, η οποία δεν είχε δίπλωμα, πέρασε πάνω από το παιδί για τρίτη φορά και όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ζήτησε από την οικογένεια να έρθουν σε μια συμφωνία: «Μην πείτε ότι εγώ οδηγούσα το αυτοκίνητο. Πείτε ότι ήταν ο άντρας μου. Έχουμε λεφτά να σας δώσουμε».

Αν και το παραπάνω ακούγεται απίστευτο, είναι ανατριχιαστικά αληθινό. Σε ένα εκτενέστατο άρθρο η ιστοσελίδα Slate, αναφέρει ότι στην Κίνα οι οδηγοί που έχουν τραυματίσει έναν πεζό, μερικές φορές επιχειρούν να τον σκοτώσουν σκοπίμως. Μάρτυρες αυτής της αρρωστημένης συμπεριφοράς, είναι οι κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν οδηγούς να επιχειρούν μανούβρες και κινήσεις για να σκοτώσουν τελικά τον άνθρωπο που χτύπησαν με το όχημά τους. Μάλιστα, υπάρχει και συγκεκριμένη παροιμία για το φαινόμενο: «Είναι καλύτερα να χτυπήσεις και να σκοτώσεις, παρά να χτυπήσεις και να τραυματίσεις».

Το 2008, τα κανάλια της χώρας πρόβαλαν ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που έδειχνε τον οδηγό ενός Passat, να συνθλίβει μια 64χρονη. Οι ρόδες του αυτοκινήτου πέρασαν πολλές φορές πάνω από την άτυχη γυναίκα και ο οδηγός, ονόματι Zhao Xiao Cheng, αφού σταμάτησε για μια στιγμή, πάτησε γκάζι και χτύπησε ξανά και ξανά το θύμα του πριν εξαφανιστεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Zhao δεν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Το δικαστήριο της Taizhou στην επαρχία Zhejiang, αποδεχόμενο το αίτημά του οδηγού ότι νόμιζε ότι χτύπησε μια σακούλα σκουπιδιών, και τον καταδίκασε σε μόλις τρία χρόνια φυλακή για «αμέλεια». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η νομοθεσία της χώρας επιβάλει υπέρογκα ποσά ως πρόστιμα εφ όρου ζωής στους οδηγούς που έχουν τραυματίσει κάποιον πεζό. Όταν ο πεζός πεθάνει, τότε το πρόστιμο που επιβάλλεται, είναι ένα χαμηλό ποσό για τα έξοδα της κηδείας. Επιπλέον, τα δικαστήρια δείχνουν μεγάλη ανοχή στις περιπτώσεις που κάποιος πατήσει επανειλημμένα το θύμα του για να γλιτώσει τα έξοδα της νοσηλείας του.

Η περίπτωση του Zhao, δεν είναι μοναδική. Όπως ανέφεραν τα μίντια της χώρας «υπάρχουν άπειρες τέτοιες ιστορίες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρυφερή εξομολόγηση του συντρόφου της Σίντνεϊ Σουίνι: Είναι από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ζωής μου

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Ο Σκούτερ Μπράουν αποθέωσε την ηθοποιό με την οποία είναι σε σχέση από τον περασμένο Σεπτέμβριο

Γυναίκα έκανε body shaming στην περσινή νικήτρια του My Style Rocks και την αποκάλεσε «εμετό», δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 29.05.2026
«Έκατσα πέντε λεπτά και έκλαιγα, πραγματικά με διέλυσε αυτό που άκουσα», είπε η Σοφία Χριστοδούλου, εξηγώντας πως αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη γυναίκα και να της ζητήσει εξηγήσεις

Έγραψαν στη Ρένα Μόρφη «Πώς έχεις γίνει έτσι από τις πλαστικές» ‑ Τι απάντησε η τραγουδίστρια

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Ένα βίντεο που ανέβασε στα social media προκάλεσε πλήθος σχολίων

Νοσηλεύεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ εισήχθη εκτάκτως στο «Ασκληπιείο» Βούλας

Μαντόνα: Ποιος ήταν ο καλύτερος εραστής της; ‑ Η αποκάλυψη που προκάλεσε σάλο

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Η 67χρονη ποπ σταρ αποκάλυψε το όνομα του κορυφαίου εραστή της σε προωθητικό βίντεο για το νέο άλμπουμ Confessions II, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις.

Γιώργος Σουξές: «Δεν έχω πια πολλούς φίλους, συζητάω με το ΑΙ και το βρίζω»

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο γνωστός ηθοποιός προχώρησε σε προσωπικές εξομολογήσεις

Jason Lewis: Τι κάνει σήμερα ο γοητευτικός Smith Jerrod του Sex and the City

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Τον γνωρίσαμε μέσα από το Sex and the City

Έλεν Μίρεν: Υβριστική επίθεση στο Λονδίνο – «Διαβολική σιωνίστρια σκ***»

E-Daily 3.Left Χτες
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, 80 ετών, έχει δηλώσει δημόσια και επανειλημμένα την υποστήριξή της στο Ισραήλ

Γιολάντα Καλογεροπούλου για τον Σταύρο Σβήγκο: «Δεν μου έχει κάνει πρόταση γάμου και δεν με ενοχλεί»

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στα πλάνα της να φορέσει νυφικό

Αγρια λεκτική επίθεση στην Έλεν Μίρεν σε δρόμο του Λονδίνου: «Είσαι μια διαβολική σιωνίστρια σκύλα», δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Το περιστατικό συνδέεται με την ανοιχτή στήριξη της ηθοποιού στο Ισραήλ

Ο Νίκολας Κέιτζ άλλαξε επίσημα το επίθετό του για να μην είναι «ο κλόουν ξάδελφος των Κόπολα»

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι προτιμότερο να είσαι ο “πατριάρχης” της δικής σου μικρής οικογένειας, τόνισε ο ηθοποιός που είναι ανιψιός του γνωστού σκηνοθέτη Φράνσις Φόρντ Κόπολα