E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομόνοια: Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015‑2017 ξεκινά τον Νοέμβριο

Δημοσίευση 23/9/2015 | 00:00

Ομόνοια: Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015‑2017 ξεκινά τον Νοέμβριο
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 18/11/2015
ΝΟE 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


ΑΘΗΝΑ - Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, Tηλέφωνο: 2167003325
https://www.romantso.gr/
Ημερομηνία: 18/11/2015
ΝΟE 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 με τον συμβολικό τίτλο «ΟΜΟΝΟΙΑ» στοχεύει να γεφυρώσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και ξεκινάει μία διετία δραστηριότητας με περιοδικές κορυφώσεις από τώρα και μέχρι το καλοκαίρι του 2017, με επίκεντρο την Ομόνοια και σε διάφορους χώρους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Λόγω των διαρκών εξελίξεων στην κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας, η Μπιενάλε της Αθήνας αναπροσαρμόζει τον προγραμματισμό της και μεταθέτει την έναρξη του προγράμματός της για τις 18 Νοεμβρίου.

Το ξενοδοχείο «Μπάγκειον», που αποτελεί το κέντρο των δραστηριοτήτων της Μπιενάλε της Αθήνας «ΟΜΟΝΟΙΑ», θα αποκαλύψει όλες τις αθέατες πλευρές του μέσα από εικαστικές εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα ένα διεθνές συνέδριο , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου, ανοίγει τη συζήτηση γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα που διαπραγματεύεται η «ΟΜΟΝΟΙΑ» την επόμενη διετία.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάζει το Sound Development City

Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015–2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο δράσεων με τίτλο ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ, που στοχεύουν να συστήσουν στο ελληνικό κοινό νέους διεθνείς δημιουργούς και πολιτιστικούς οργανισμούς που επισκέπτονται την Αθήνα για να συνδιαλλαγούν με την τοπική σκηνή .

Ο ελβετικός πολιτιστικός οργανισμός Sound Development City έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα μαζί με μία ομάδα 13 διεθνών καλλιτεχνών και σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας 2015–2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» οργανώνει ανοιχτή συζήτηση στις 21 Σεπτεμβρίου στο Ρομάντσο στις 19:00, κατά την οποία οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» λειτουργεί ως οικοδεσπότης και διαμεσολαβητής και ταυτόχρονα επιδιώκει να αναπτύξει και να συντηρήσει για τους συμμετέχοντες μια ενεργή σύνδεση με την Αθήνα. Οι καλλιτέχνες του Sound Development City θα συνομιλήσουν με Έλληνες δημιουργούς και με το κοινό με βάση την εικαστική τους πρακτική και την εμπειρία τους από την Αθήνα.

Το Sound Development City είναι ένα ετήσιο ταξίδι τριών εβδομάδων σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις για καλλιτέχνες από όλους τους κλάδους και από όλο τον κόσμο. Η 4η έκδοση πραγματοποιείται στο Βελιγράδι και στην Αθήνα από τις 9 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Sound Development City είναι ένας χώρος πειραματισμού και έρευνας, όπου μπορεί κανείς να εξετάσει προτάσεις και ιδέες, να δοκιμάσει καινούριες μορφές έκφρασης και να εφαρμόσει στην πράξη τολμηρά οράματα. Δίνει στους καλλιτέχνες χρόνο, για να ξεδιπλώσουν διαδικασίες και να αναζητήσουν νέους δρόμους, αλλά και για να «παραστρατήσουν», να ανιχνεύσουν και να ανακαλύψουν το απροσδόκητο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Sound Development City.

Χώρος διεξαγωγής: Ρομάντσο | Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, 10552 - Αθήνα


Κινηματογραφικό πρότζεκτ στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015–2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (Νύχτες Πρεμιέρας) παρουσιάζει στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 20:15 το φιλμ πρότζεκτ των Dario Azzellini & Oliver Ressler, Occupy, Resist, Produce. Εν όψει της κρίσιμης ιστορικής συγκυρίας, η Μπιενάλε της Αθήνας 2015–2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» ερευνά τρία φλέγοντα ζητήματα, την ανάδυση εναλλακτικών οικονομιών, την επιτέλεση στο πολιτικό και τη δημιουργία θεσμών που επαναπροσδιορίζουν καθιερωμένες δομές. Σε συνάρτηση με τα πεδία αυτά, η Μπιενάλε επιλέγει να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Αθήνα το κοινωνικό πρότζεκτ Occupy, Resist, Produce, όπου οι σκηνοθέτες παρουσιάζουν εργοστάσια κατειλημμένα από τους εργαζομένους, που πέτυχαν να διαμορφώσουν το εργασιακό τους καθεστώς με δική τους διαχείριση. Οι τρεις ταινίες αναφέρονται στα εργοστάσια RiMaflow (Μιλάνο), Officine Zero (Ρώμη) και Vio.Me. (Θεσσαλονίκη) αντίστοιχα.

Μέχρι τώρα έχουν γυριστεί τρεις ταινίες και πολλές άλλες θα ακολουθήσουν. Για κάθε ταινία έχουν διεξαχθεί και καταγραφεί συζητήσεις με τους εργαζομένους και έχουν κινηματογραφηθεί συνελεύσεις τους, που αποτελούν το κύριο μέσο λήψεις αποφάσεων. Οι συζητήσεις αυτές προσφέρουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουν επιτεύγματα, δυσκολίες και προκλήσεις που αφορούν σε θέματα διαχείρισης της εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κινηματογραφικά πρότζεκτ των Dario Azzellini & Oliver Ressler, πατήστε εδώ.

Χώρος διεξαγωγής: Ταινιοθήκη της Ελλάδος | Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, 104 35 - Αθήνα


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα δοθούν στη δημοσιότητα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ένα μεγάλο πάρτυ για την έναρξη της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» , θα φιλοξενηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο Ρομάντσο. Εκεί καλλιτέχνες και κοινό θα συναντηθούν για να γιορτάσουν την έναρξη της, ενώ την μουσική επιμέλεια θα αναλάβουν οι Dynamons, Dimitris Papadatos και Dimitris Papaioannou.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06