E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H γυναίκα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μήτρας λέει την ιστορία της

Θέλει να αποτελέσει ελπίδα για τις υπόλοιπες γυναίκες με παρόμοια προβλήματα

Δημοσίευση 27/10/2015 | 00:03

H γυναίκα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μήτρας λέει την ιστορία της

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Malin Stenberg έγινε η πρώτη γυναίκα που έφερε στον κόσμο παιδί μετά από μεταμόσχευση μήτρας, γράφοντας ιστορία. Σήμερα, κρατώντας στα χέρια της τον αγαπημένο της γιο, Vincent, διηγείται την εμπειρία της. Όπως τονίζει, το γεγονός πως μπορεί και ζει πλέον με το υγιές παιδάκι της τη γεμίζει πολλή ευτυχία.

Η 37χρονη γυναίκα από τη Σουηδία γεννήθηκε χωρίς μήτρα και για πολλά χρόνια δεν της περνούσε καν από το μυαλό η σκέψη πως θα μπορούσε μια ημέρα να γίνει μητέρα. Όμως στα 29 της όλα άλλαξαν, όταν γνώρισε τον Claes Nilsson, με τον οποίο είναι μέχρι και τώρα μαζί και ο οποίος αρνήθηκε να αποδεχτεί το γεγονός πως δεν θα έκανε ποτέ παιδιά.

Έτσι, η Stenberg συμμετείχε σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, στα πλαίσια του οποίου έγινε μεταμόσχευση μήτρας σε εννέα γυναίκες, από αδελφές και φίλες τους που είχαν ολοκληρώσει τις οικογένειές τους και οι μήτρες τους δεν τους ήταν πλέον απαραίτητες. Η οικογένεια της 37χρονης είχε αποφασίσει στην αρχή να διατηρήσει την ανωνυμία της, όμως αφότου ο Vincent έκλεισε τον πρώτο χρόνο ζωής του, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα.

Όπως δήλωσε η 37χρονη στην Daily Mail, ελπίζει η ιστορία της να δώσει ελπίδα και σε άλλες γυναίκες που θέλουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους δημιουργώντας τη δική τους οικογένεια. Ο Vincent γεννήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη και αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα μωρά που γεννήθηκαν μετά από μεταμόσχευση μήτρας.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες που συμμετείχαν στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα έλαβαν μήτρες από φίλες και συγγενείς τους, ενώ η Stenberg πήρε τη δική της από την 61χρονη οικογενειακή της φίλη Ewa Rosen.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δώρισε τη μήτρα της χωρίς κανένα αντάλλαγμα, ενώ είναι και η νονά του Vincent, τον οποίο αποκαλεί «έβδομο θαύμα», μιας και η ίδια έχει ήδη 2 παιδιά και 4 εγγόνια. Δυστυχώς για τον μικρούλη, δεν θα μπορέσει να αποκτήσει αδερφάκι, μιας και η μητέρα του προχώρησε σε αφαίρεση μήτρας, καθώς μια δεύτερη εγκυμοσύνη ίσως να ήταν επικίνδυνη.

Όμως, όπως δήλωσε η 37χρονη σε τοπική εφημερίδα, δεν μετανιώνει για όσα πέρασε και λέει πως πριν τον ερχομό του παιδιού της, ένιωθε πως δεν είχε τίποτα. Τώρα όμως νιώθει πως τα έχει αποκτήσει όλα, γι' αυτό και δηλώνει πλήρως ευτυχισμένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πιο εύκολο γλυκό του καλοκαιριού: Χωρίς ζάχαρη, χωρίς φούρνο και έτοιμο σε 5 λεπτά

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Το γλυκό που απολαμβάνεις χωρίς ενοχές και γίνεται σε χρόνο-ρεκόρ

Αν δεν αντέχεις τον καύσωνα, αυτός είναι ο ελληνικός προορισμός που πρέπει να βάλεις στη λίστα ‑ Τον λατρεύουν οι celebrities

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Το ελληνικό μέρος που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι και όλοι ανακαλύπτουν φέτος το καλοκαίρι

Το λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι με το air condition όταν μπαίνουμε στο αμάξι το καλοκαίρι

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Ποια είναι η πρώτη κίνησή σου όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο;

Τι λέει ο τρόπος που φλερτάρουμε για εμάς σύμφωνα με την επιστήμη

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Φλερτ και κίνητρα: Τι δείχνει η έρευνα

Ποιο ελληνικό εστιατόριο κατέκτησε το μεγάλο βραβείο πίτσας στο Μιλάνο;

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα εστιατόριο στη Βάρη αναδείχθηκε κορυφαίο στον κόσμο για την πίτσα Μαργαρίτα στα The Best Pizza Awards 2026, αφήνοντας πίσω Ναπολιτάνους και Νεοϋορκέζους ανταγωνιστές.

Η σαλάτα που έχει περισσότερες θερμίδες από ένα burger – Κι όμως, είναι από τις πιο δημοφιλείς

E-Daily 3.Left Χτες
Την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά στο δίλημμα «σαλάτα ή burger», μην κρίνεις μόνο από την ονομασία

Ακτοπλοϊκά από μόλις 5 ευρώ: Οι πιο οικονομικοί νησιωτικοί προορισμοί του καλοκαιριού

E-Daily 3.Left Χτες
Οι πιο οικονομικές νησιωτικές αποδράσεις του 2026 – Δείτε πού θα πάτε με τα πιο φθηνά εισιτήρια

Είναι αλήθεια ότι μας έλκει ένας συγκεκριμένος «τύπος» συντρόφου;

E-Daily 3.Left Χτες
Η αναζήτηση της ίδιας προσωπικότητας

Ποια φρούτα έχουν τα περισσότερα υπολείμματα φυτοφαρμάκων – Ο σωστός τρόπος να τα πλένετε

E-Daily 3.Left Χτες
Το απλό ξέπλυμα κάτω από τη βρύση βοηθά, αλλά δεν μπορεί να αφαιρέσει όλα τα φυτοφάρμακα

Το συναίσθημα που «σκοτώνει» τον έpωτα χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι

E-Daily 3.Left Χτες
Γιατί η πικρία λειτουργεί ως «φρένο» στην επιθυμία

Το δηλητήριο που θεραπεύει: Οι μέλισσες καταστρέφουν τον πιο επιθετικό καρκίνο σε 60 λεπτά

E-Daily 3.Left Χτες
Μια φυσική ένωση που θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο