E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στην Πάτρα: Συγκλονίζει η selfie λίγο πριν τη βουτιά θανάτου

Το πόρισμα και οι καταθέσεις θα ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος

Δημοσίευση 22/9/2015 | 09:23

Τραγωδία στην Πάτρα: Συγκλονίζει η selfie λίγο πριν τη βουτιά θανάτου

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται συγγενείς και φίλοι των τριών φοιτητών που τα ξημερώματα της Δευτέρας βρήκαν τραγικό θάνατο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους τρεις, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ξέφυγε της πορείας του κι έπεσε μέσα στη θάλασσα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς έσβησαν τόσο νωρίς και τόσο άδικα τρία νέα παιδιά, που μόλις είχαν ανοίξει τα φτερά τους.

Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα και τις καταθέσεις του 24χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου και των άλλων δύο διασωθέντων επιβατών περιμένουν οι αξιωματικοί του Β' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για να εξακριβώσουν τα αίτια της πτώσης του αυτοκινήτου μέσα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο φοιτήτριες και ένα φοιτητής, ηλικίας 20 έως 24 ετών.

Σήμερα αποχαιρετούν τα παιδιά

Τα δύο νέα παιδιά από την Πάτρα αποχαιρετούν σήμερα η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Η κηδεία του Αλέξη-Αντρέα θα γίνει από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας στις 4 το απόγευμα και της Ρεγγίνας Ζαπάντη επίσης στον ίδια ναό, στις 5:30 το απόγευμα.

Σήμερα θα γίνει, κατά πληροφορίες, και η κηδεία της Γεωργιάννας Μουραφέντη από την Καλαμάτα.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του δύτη: «Αντίκρισα τρία άψυχα κορμιά στο ΙΧ»

«Αντίκρισα τρία άψυχα κορμιά στο ΙΧ. Το ένα αγόρι, με το κορίτσι στο πίσω κάθισμα και το άλλο κορίτσι στο μπροστινό κάθισμα. Οι πόρτες ήταν κλειστές και το αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο στον βυθό. Τρεις ψυχούλες χαμένες» .

Σοκαρισμένος, ο δύτης Χρήστος Καραφλός προσπαθεί να περιγράψει τα όσα είδε βουτώντας στον μώλο της Αγίου Νικολάου, 100 μέτρα από το ΚΕΠ του Δήμου, για να σώσει τους τρεις νέους που είχαν εγκλωβιστεί , όταν το ΙΧ τους βρέθηκε μέσα στο νερό, όπως μεταδίδει το www.pelop.gr.

Από το ΙΧ γλίτωσαν τρία αγόρια, μεταξύ αυτών και ο οδηγός, ενώ νεκροί ανασύρθηκαν οι: Ρεγγίνα Ιακ. Ζαπάντη, 23 ετών, φοιτήτρια από την Πάτρα, Ανδρέας Βησσαριώνα Αλέξης, 21 ετών, φοιτητής Γεωπονικής και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν φαίνεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ωστόσο, οι λιμενικοί πήραν δείγματα αίματος, για να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασής του.

Το Λιμεναρχείο όρισε δύο εμπειρογνώμονες, που καλούνται να διασαφηνίσουν τις συνθήκες κατά τις οποίες βρέθηκε το αυτοκίνητο στο νερό.

«Το αυτοκίνητο ήταν αναποδογυρισμένο και το πίσω μέρος του ακουμπούσε στην προβλήτα», δηλώνει ο κ. Καραφλός. Κατά τον κ. Καραφλό, οι χώροι του αυτοκινήτου ήταν στενοί, οπότε ήταν απίθανο η κοπέλα να μετακινήθηκε από τους πίσω χώρους μπροστά. Το αυτοκίνητο επίσης εντοπίστηκε να έχει τρακάρει στην αριστερή πλευρά του και μένει να διασαφηνιστεί εάν κτύπησε πριν την πτώση ή όταν βρέθηκε στο νερό. Από το αυτοκίνητο βγήκαν σώοι τρεις επιβάτες, που ειδοποίησαν τους λιμενικούς που βρίσκονταν σε φυλάκιο κοντά στον χώρο στάθμευσης του παλιού λιμανιού.

Οι φωτογραφίες στο Facebook

Μία φωτογραφία, που ανέβηκε στους λογαριασμούς των αδικοχαμένων παιδιών στο Facebook λίγες ώρες πριν από την τραγωδία, τα δείχνει να ποζάρουν χαρούμενα. Κανείς από τους φίλους τους δεν μπορεί να διανοηθεί ότι αυτή θα είναι μία από τις τελευταίες όμορφες στιγμές που θα περάσουν μαζί τους. Βρίσκονται σε ένα σπίτι κοινού φίλου και γιορτάζουν τα γενέθλια ενός από την παρέα. Λίγο μετά από αυτήν τη φωτογραφική λήψη και παρά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληττε το βράδυ την περιοχή, όλοι μαζί θα συνεχίσουν το γλέντι σε κάποιο μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα.

Λίγες ώρες μετά, ο χρόνος θα σταματήσει και τα χαμόγελα από τα πρόσωπα όλων θα σβήσουν. Μετά τη διασκέδαση, η μεγάλη παρέα θα χωριστεί σε μικρότερες ομάδες κι όσοι έχουν αυτοκίνητο θα μεταφέρουν εκείνους που δεν οδηγούν, με σκοπό να γυρίσουν όλοι ασφαλείς στο σπίτι τους και να ξεκουραστούν. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν περίπου 05:30 και το αυτοκίνητο μάρκας Hyundai Atos, στο οποίο επέβαιναν ο 21χρονος Αλέξης Ανδρέας, η 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη (κάτοικοι Πατρών) και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέντη από την Καλαμάτα, βγαίνει από την πορεία του και πέφτει μέσα στη θάλασσα, στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου στο παλιό λιμάνι.

Οι σκηνές που ακολούθησαν είναι τραγικά βιώματα, που θα συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους τα τρία αγόρια της παρέας που επιβίωσαν. Έπειτα από μάχη με τη θάλασσα, στιγμές αφάνταστης αγωνίας και κραυγές έκκλησης για βοήθειας, οι τρεις τους σώθηκαν, όμως ο Αλέξης, η Ρεγγίνα κι η Γεωργιάννα ανασύρθηκαν νεκροί από δύτες, που μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να τους απεγκλωβίσουν.

Ευρισκόμενοι σε σοκ και με τον έναν από τους τρεις διασωθέντες να έχει ανασυρθεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, για να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Χαράλαμπο Μπονάνο, δύο από τους τρεις διασωθέντες, ένας εκ των οποίων είναι κι ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, αφού δέχτηκαν ψυχολογική υποστήριξη, επέστρεψαν στο σπίτι τους. Στο νοσοκομείο, όμως, παραμένει ο νεαρός που διασώθηκε όντας ημιλιπόθυμος. Η ψυχολογία του βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ φαίνεται πως ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έγινε μάρτυρας σε μία τόσο φρικτή τραγωδία.

Η διασκέδαση

Ερωτήματα υπάρχουν και ως προς το τι είχαν καταναλώσει –τουλάχιστον ο οδηγός– κατά τη διάρκεια της διασκέδασης οι επιβάτες του αυτοκινήτου, κάτι το οποίο αναμένεται να απαντηθεί τις επόμενες ώρες από τις αιματολογικές εξετάσεις που προφανώς του έχουν γίνει, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

¶νοιξαν οι πόρτες;

Σύμφωνα με μια εκδοχή, την ώρα που το μοιραίο Atoς έπεφτε στη θάλασσα, άνοιξε η πόρτα του οδηγού και του συνοδηγού και γι' αυτό σώθηκαν ο οδηγός και τα δύο ακόμα άτομα που ήταν στις μπροστινές θέσεις.

Κάτι ανάλογο δεν συνέβη με τα τρία άτομα που ήταν στις πίσω θέσεις, με αποτέλεσμα μόλις το αμάξι άρχισε να βυθίζεται, να είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο απεγκλωβισμός, καθώς απαιτείται ψυχραιμία και γνώσεις –πρέπει να περιμένει κανείς η στάθμη του νερού μέσα στην καμπίνα να φτάσει στο ανώτερο σημείο, για να ελαχιστοποιηθεί η πίεση στο άνοιγμα της πόρτας–, κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο να υπάρχει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Κόσμος 04.10.2025
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα 04.10.2025
Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών