E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όταν η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συναντά την πόλη, υπέροχα πράγματα συμβαίνουν

Πέμπτη χρονιά, δωρεάν είσοδος, ένα φεστιβάλ με δεκάδες καλλιτέχνες

Δημοσίευση 22/9/2015 | 00:00

Όταν η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συναντά την πόλη, υπέροχα πράγματα συμβαίνουν

To 5o Φεστιβάλ Ανοιχτής Έκφρασης και Δημιουργίας K.O.Θ. UNDERGROUND έρχεται στις 25,26 και 27 Σεπτεμβρίου πάλι στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο! Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο της επικοινωνιακής υποστήριξης του Φεστιβάλ κο Νίκο Κυριακού για ένα φεστιβάλ που η πόλη αγαπά ιδιαίτερα.

Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που εδώ και πολλά χρόνια αγαπιέται κάθε χρόνο και περισσότερο από το κοινό. Θα λέγατε πως κάθε χρόνο δίνετε ακόμα κάτι παραπάνω στην διοργάνωση;

Είναι γεγονός το ότι το φεστιβάλ εξελίσσεται και αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο. Είναι ανεκτίμητη η εμπειρία που αποκτιέται με τον καιρό και μας επιτρέπει να κινούμαστε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε θέματα που, φυσιολογικά, στα πρώτα χρόνια απαιτούσαν περισσότερη ενέργεια από αυτή που ξοδεύουμε σήμερα. Φέτος όλη η ενέργεια των καλλιτεχνών θα διοχετευτεί επί σκηνής και αυτό περιμένουμε να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την καλή διάθεση που ούτως ή άλλως υπήρχε πάντα στα ΚΟΘ Underground. Στην ανάπτυξη των δράσεων συντελεί και το γεγονός πως δεν αυξάνεται μόνο ο αριθμός των επισκεπτών στο φεστιβάλ, αλλά και των καλλιτεχνών που θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά και των καινοτόμων προτάσεων που δημιουργούν εμπνεόμενοι από αυτό το κλίμα αλληλεγγύης και δημιουργίας δεσμών.

Τι να περιμένουμε φέτος;

Τα πάντα, χωρίς υπερβολή! Θέατρο, χορός, ποίηση και λογοτεχνία μετά μουσικής, δράσεις για παιδιά, εκθέσεις εικαστικών, ζωγραφικής, φωτογραφίας, χειροποίητα κοσμήματα και φυσικά πολλή και καλή μουσική από σπουδαίους μουσικούς. Αν πρέπει τώρα να απαριθμήσουμε τα είδη μουσικής που θα ακουστούν, θα ξεχάσουμε τα μισά τουλάχιστον. Έχουμε και λέμε: παραδοσιακή ελληνική, αφρικανική, κέλτικη, νοτιοευρωπαϊκή και νοτιοαμερικάνικη μουσική, ροκ, τζαζ, τάνγκο, βαλς, αυτοσχεδιασμοί, ρεμπέτικα, σμυρναίικα, έθνικ, μπλουζ, σόουλ, κινηματογραφική, ηπειρώτικα, ποπ, φανκ και φυσικά κλασική είναι μερικά από τα είδη που θα απολαύσουν οι επισκέπτες μας.

Πολλά είδη μουσικής, πολλοί καλλιτέχνες! Πόσες συμμετοχές έχετε φέτος;

42 διαφορετικά μουσικά σχήματα με... αμέτρητους καλλιτέχνες (δεν ξέρω αν τους έχει μετρήσει κάποιος συνάδερφος), συν τις 4 καλλιτεχνικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, συν 19 εικαστικούς καλλιτέχνες, συν το 3ο Εργαστήρι Ζωγραφικής Γ. Τσακίρη με 7 ζωγράφους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συν τους συντονιστές και τα μέλη των εργαστηρίων και των δράσεων για παιδιά.... Πραγματικά οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές και το φεστιβάλ προσφέρει μία σπάνια πληθώρα επιλογών και μάλιστα όλα σε ένα μέρος, μέσα σε τρεις ημέρες.

Πώς επιλέχτηκαν οι καλλιτέχνες, ποια είναι τα κριτήριά σας κάθε φορά;

Η επιλογή γίνεται όλο και πιο δύσκολη εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος. Προσπαθούμε να δεχτούμε κάθε καλλιτέχνη που θέλει να προσφέρει, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χωρέσουν όλοι σε ένα τριήμερο φεστιβάλ. Η επιλογές δεν έχουν ελιτίστικα κριτήρια (μακριά από εμάς), αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε το δυνατόν ευρύτερο φάσμα καλλιτεχνικών προτάσεων και παράλληλα να βάλουμε καινούριους στην παρέα μας. Από κει και πέρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις που πρέπει να θέσει στον εαυτό του ο κάθε καλλιτέχνης που θέλει να συμμετάσχει στο φεστιβάλ κι όχι εμείς. Πρέπει λοιπόν να έχει όρεξη και ιδέες για δημιουργία, ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική άποψη, μεγάλο απόθεμα ενέργειας για να ξοδέψει, αίσθημα αλληλεγγύης και φυσικά διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, αφού η συμμετοχή όλων είναι αφιλοκερδής. Αν και το κέρδος που λαμβάνουμε όλοι είναι ανεκτίμητο. Γιατί πρόκειται για αγάπη! Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλέκος Τζανετάκος: Ο Έλληνας ηθοποιός που αρραβωνιάστηκε 17 φορές, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ

Σινεμά 08.11.2025
Το 3ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στην άγνωστη ζωή του

Οι μεγαλύτεροι psycho σε ταινίες: Όσοι μας έκαναν πραγματικά να φοβηθούμε

Σινεμά 08.11.2025
Κάτι τέτοιοι ρόλοι θέλουν πολύ ταλέντο

Tι συνέβη τη «σπουδαιότερη νύχτα της ποπ μουσικής»

Μουσική 08.11.2025
50 από τους πιο καυτούς σούπερ σταρ της μουσικής της Αμερικής βρέθηκαν στο ίδιο σημείο για καλό σκοπό

Γιατί οι ταινίες με μεγάλους σταρ δεν πουλάνε πια;

Σινεμά 31.10.2025
Η αλλαγή της συμφωνίας θεατή - αστέρα

5 ταινίες για να δεις τη νύχτα του Halloween

Σινεμά 31.10.2025
Για μια scary and spooky night

3+1 διαμαντάκια θρίλερ των 60s που αξίζει να δεις

Σινεμά 30.10.2025
Αν ψάχνεις κάτι πέρα από το κλασικό «Dracula», «Frankenstein» και τα γνωστά

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν κόντεψε να πεθάνει σε ταξίδι και άλλα ατυχήματα που σημάδεψαν τη «χρυσή» καριέρα της

Σινεμά 30.10.2025
Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη