E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια χώρα έχει τα περισσότερα δέντρα στον κόσμο;

Τι απέδειξε μελέτη για τον φυσικό πλούτο της γης

Δημοσίευση 28/10/2015 | 00:04

Ποια χώρα έχει τα περισσότερα δέντρα στον κόσμο;

Σύμφωνα με μια νέα, διεθνή έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature και η οποία θεωρείται ως η ακριβέστερη εκτίμηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, φαίνεται πως σήμερα πάνω στον πλανήτη, υπάρχουν λίγα περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δέντρα, μεσαία και μεγάλα.

Το θετικό στην υπόθεση είναι πως ο πληθυσμός των δέντρων είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που υπολόγιζαν οι επιστήμονες, μέχρι μάλιστα και 8 φορές, καθώς η προηγούμενη εκτίμησή τους, που είχε γίνει πριν από 10 χρόνια, έδειχνε ότι στη γη υπήρχαν μόλις 400 δισεκατομμύρια δέντρα. Το κακό στην ιστορία όμως είναι ότι έχουν μείνει τα μισά δέντρα στη γη από τη στιγμή που το ανθρώπινο είδος έκανε την εμφάνισή του.

Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι έχει χαθεί το 46% αυτών, με την εμφάνιση του ανθρώπινου πολιτισμού.
Σήμερα, σχεδόν 15 δισεκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο είτε κόβονται, είτε καίγονται, και από αυτά, μόλις τα 5 δισεκατομμύρια επαναφυτεύονται ή φυτρώνουν ξανά από μόνα τους.

Έτσι λοιπόν, υπολογίζεται πως κάθε χρονιά υπάρχει καθαρή απώλεια 10 δισεκατομμυρίων δέντρων, η οποία ισοδυναμεί με τη μείωση του 0,3% περίπου του συνολικού δασικού πλούτου του πλανήτη.

Στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που έχουν τα περισσότερα δέντρα στο έδαφός τους είναι η Ρωσία, με 642 δισεκατομμύρια από αυτά, όπως αναφέρει η Washington Post, που ανέλυσε τα στοιχεία των μελετητών.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Καναδάς, με 318 δισεκατομμύρια δέντρα, ακολουθεί η Βραζιλία με 302 δισεκατομμύρια, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ, με 228 δισ. δέντρων. ¶λλες χώρες με σημαντικό φυσικό πλούτο είναι η Κίνα, το Κονγκό, η Ινδονησία και η Αυστραλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μυστήριο με τις κατσίκες στη Βραζιλία: Πώς κατάφεραν να επιβιώσουν για 250 χρόνια σε νησί χωρίς σταγόνα νερού

E-Daily 1.Hero 23.06.2026
Επιστήμονες μελετούν την απίστευτη ανθεκτικότητά τους αφού τις απομάκρυναν από το νησί για την προστασία του τοπικού οικοσυστήματος.

Η ιστορία του «Ξυπόλητου Ληστή» που έκλεβε αεροπλάνα και το FBI κυνηγούσε για δυο χρόνια

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Αυτή είναι η εξωπραγματική, αλλά απόλυτα αληθινή ιστορία του Κόλτον Χάρις-Μουρ

10 χρόνια Brexit: Η νέα πραγματικότητα των Βρετανών είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που περίμεναν

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Το «τέλος της ΕΕ» που δεν ήρθε ποτέ και η σταθερή μεταμέλεια

Δεν είναι μύθος: Οι επιστήμονες αναγνώρισαν μια νέα ήπειρο ‑ Η «Ατλαντίδα» που βρέθηκε μετά από 375 χρόνια

E-Daily 1.Hero 23.06.2026
Η ήπειρος που έλειπε από τον παγκόσμιο χάρτη βρέθηκε τελικά στον Ειρηνικό

Η Μεσόγειος αλλάζει: Τι λένε οι ειδικοί για καρχαρίες, μέδουσες και κλιματική κρίση

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Η Μεσόγειος βράζει και εμείς συζητάμε μόνο για ό,τι βλέπουμε στα social media

Γιατί η Starbucks θα κλείσει προσωρινά 2.000 καταστήματα στην Κορέα;

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Το χρονικό της μοιραίας «σύμπτωσης»

Γιατί γέμισε μικρά γλαράκια η Αθήνα: Τι κάνουμε αν βρούμε κάποιο στον δρόμο

E-Daily 3.Left Χτες
Το σωματείο προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ δίνει αναλυτικές οδηγίες στους πολίτες για το πώς να χειριστούν τα νεαρά γλαράκια που εμφανίζονται στους δρόμους της Αττικής κάθε καλοκαίρι.

Γιατί όλοι φοράνε ροζ παπούτσια στο Μουντιάλ 2026;

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον Εμπαπέ μέχρι τον Γιαμάλ, ένα χρώμα κυριάρχησε στα γήπεδα του τουρνουά και η αιτία είναι πιο στρατηγική από ό,τι φαίνεται.

Γιατί το δωμάτιο 420 λείπει από πολλά ξενοδοχεία; Ο πιο αμφιλεγόμενος αριθμός και η ιστορία πίσω του

E-Daily 3.Left Χτες
Πίσω από την παράξενη απουσία του δωματίου 420 σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο κρύβεται μια αιτία που συνδέεται με μια ολόκληρη πολιτισμική κουλτούρα.

Το απόλυτο αρχείο του πλανήτη: Ένα γιγάντιο «μαύρο κουτί» καταγράφει τα πάντα

E-Daily 3.Left Χτες
Η ανθρωπότητα αποκτά το δικό της μαύρο κουτί

Ρομπότ ζητιανεύουν στους δρόμους της Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Η πιο δυστοπική εικόνα του 2026

Εxplainer: Πώς οι ψαράδες βγάζουν χρήματα κυνηγώντας λαγοκέφαλους

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ανεπιθύμητος «μετανάστης» της Μεσογείου που έχει βάλει σε συναγερμό τους αλιείς