E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταύρος Θεοδωράκης, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών

Μεγάλες διαρροές του Ποταμιού προς ΝΔ και Ένωση Κεντρώων

Δημοσίευση 20/9/2015 | 20:52

Σταύρος Θεοδωράκης, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών

Σε μεγάλο χαμένο των εκλογών αναδεικνύεται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο στο 100% των exit polls εμφανίζεται να βλέπει τα ποσοστά του να συμπιέζονται ανάμεσα στη ζώνη του 4% και 4,5%.

Στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη βλέπουν τα ποσοστά του κόμματος να συμπιέζονται σημαντικά σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά που είχε πάρει το Γενάρη.

Παράλληλα, ο στόχος του 10% ο οποίος είχε τεθεί από την ηγεσία του κόμματος είναι πλέον ανέφικτος.

Το Ποτάμι βλέπει σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα να αλιεύουν ψήφους από την εκλογική δεξαμενή που είχε δημιουργήσει το κόμμα εν τη γεννέσει του, εμφανίζοντας σημάδια «θνησιμότητας».

Στελέχη προσκείμενα στον επικεφαλής του κόμματος στην πρώτη αποτίμηση των διαφαινόμενων αποτελεσμάτων εκτιμούν ότι το Ποτάμι πληρώνει την προεκλογική ρητορική του κόμματος, καθώς μετά τη συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία διασφάλισε την ευρωπαϊκή οπτική του ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι είχε μείνει μονάχα με μία μεταρρυθμιστική - φιλελεύθερη ρητορική, η οποία εκφράστηκε ευρέως από τη Νέα Δημοκρατία καθ' όλη την προεκλογική περίοδο.

Επιπλέον, σημαντικές απώλειες φαίνεται ότι καταγράφονται από το Ποτάμι και προς την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε στάση αναμονής και χωρίς επίσημη αντίδραση βρίσκεται το Ποτάμι, περιμένοντας, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών οπότε και θα υπάρχει ασφαλής εικόνα.

Διευκρινίζουν πάντως ότι το Ποτάμι, επιμένει στη πάγια θέση του «για ανάγκη συνεργασίας την επόμενη μέρα όλων των κομμάτων που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτό σημαίνει και τη ΝΔ» και προσθέτουν ότι, αυτό άλλωστε δείχνει και η μεγάλη αποχή.

Τα ίδια στελέχη και στο ερώτημα για το τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί, παρέπεμψαν στα δύο μεγάλα κόμματα του 30% τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να απαντήσουν.

«Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τις θέσεις τις οποίες θα πάρει το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε, θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα δώσουμε ψήφο ανοχής», ανέφεραν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Παράταση του μέτρου για την Πάτμο

Πειραιάς: Εμπλοκή άγκυρας στο Blue Star Naxos ‑ Tαλαιπωρία για 514 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής της άγκυρας με τη συνδρομή ρυμουλκού για την επανέναρξη του ταξιδιού

Ιράν: Δεν είχαμε κανένα σχέδιο να επιτεθούμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Τι μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν για την πυραυλική επίθεση κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη Ryanair: Φόβοι για περικοπές πτήσεων στο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Έκτακτη κινητοποίηση φορέων και αυτοδιοίκησης μετά τα σενάρια μείωσης δρομολογίων που προκαλούν ανησυχία για τον τουρισμό και τη συνδεσιμότητα της πόλης

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Λειψία, τουλάχιστον δύο νεκροί και 8 τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη

«Του είπα, έχω δύο παιδιά… Πάρε ό,τι θέλεις»: Συγκλονίζει οδηγός ταξί που έπεσε θύμα ληστείας

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο φερόμενο αρχηγό συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε οδηγούς στην Αγία Βαρβάρα

Συνελήφθη ντελιβεράς που πετούσε πέτρες και τραυμάτιζε γυναίκες στην Κηφισιά

Ελλάδα 04.05.2026
Φορούσε λευκό κράνος και φέρεται να έχει εμπλακεί σε πέντε περιστατικά επιθέσεων

Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στο φάσμα του αυτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια από 25χρονο γνώστη πολεμικών τεχνών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Όλα έγιναν για ένα τυχαίο σπρώξιμο - Συνελήφθησαν δύο άτομα