E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταύρος Θεοδωράκης, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών

Μεγάλες διαρροές του Ποταμιού προς ΝΔ και Ένωση Κεντρώων

Δημοσίευση 20/9/2015 | 20:52

Σταύρος Θεοδωράκης, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών

Σε μεγάλο χαμένο των εκλογών αναδεικνύεται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο στο 100% των exit polls εμφανίζεται να βλέπει τα ποσοστά του να συμπιέζονται ανάμεσα στη ζώνη του 4% και 4,5%.

Στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη βλέπουν τα ποσοστά του κόμματος να συμπιέζονται σημαντικά σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά που είχε πάρει το Γενάρη.

Παράλληλα, ο στόχος του 10% ο οποίος είχε τεθεί από την ηγεσία του κόμματος είναι πλέον ανέφικτος.

Το Ποτάμι βλέπει σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα να αλιεύουν ψήφους από την εκλογική δεξαμενή που είχε δημιουργήσει το κόμμα εν τη γεννέσει του, εμφανίζοντας σημάδια «θνησιμότητας».

Στελέχη προσκείμενα στον επικεφαλής του κόμματος στην πρώτη αποτίμηση των διαφαινόμενων αποτελεσμάτων εκτιμούν ότι το Ποτάμι πληρώνει την προεκλογική ρητορική του κόμματος, καθώς μετά τη συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία διασφάλισε την ευρωπαϊκή οπτική του ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι είχε μείνει μονάχα με μία μεταρρυθμιστική - φιλελεύθερη ρητορική, η οποία εκφράστηκε ευρέως από τη Νέα Δημοκρατία καθ' όλη την προεκλογική περίοδο.

Επιπλέον, σημαντικές απώλειες φαίνεται ότι καταγράφονται από το Ποτάμι και προς την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε στάση αναμονής και χωρίς επίσημη αντίδραση βρίσκεται το Ποτάμι, περιμένοντας, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών οπότε και θα υπάρχει ασφαλής εικόνα.

Διευκρινίζουν πάντως ότι το Ποτάμι, επιμένει στη πάγια θέση του «για ανάγκη συνεργασίας την επόμενη μέρα όλων των κομμάτων που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτό σημαίνει και τη ΝΔ» και προσθέτουν ότι, αυτό άλλωστε δείχνει και η μεγάλη αποχή.

Τα ίδια στελέχη και στο ερώτημα για το τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί, παρέπεμψαν στα δύο μεγάλα κόμματα του 30% τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να απαντήσουν.

«Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τις θέσεις τις οποίες θα πάρει το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε, θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα δώσουμε ψήφο ανοχής», ανέφεραν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος 31.01.2026
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός 31.01.2026
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός 31.01.2026
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα 31.01.2026
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος 31.01.2026
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα 31.01.2026
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία