E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταύρος Θεοδωράκης, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών

Μεγάλες διαρροές του Ποταμιού προς ΝΔ και Ένωση Κεντρώων

Δημοσίευση 20/9/2015 | 20:52

Σταύρος Θεοδωράκης, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών

Σε μεγάλο χαμένο των εκλογών αναδεικνύεται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο στο 100% των exit polls εμφανίζεται να βλέπει τα ποσοστά του να συμπιέζονται ανάμεσα στη ζώνη του 4% και 4,5%.

Στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη βλέπουν τα ποσοστά του κόμματος να συμπιέζονται σημαντικά σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά που είχε πάρει το Γενάρη.

Παράλληλα, ο στόχος του 10% ο οποίος είχε τεθεί από την ηγεσία του κόμματος είναι πλέον ανέφικτος.

Το Ποτάμι βλέπει σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα να αλιεύουν ψήφους από την εκλογική δεξαμενή που είχε δημιουργήσει το κόμμα εν τη γεννέσει του, εμφανίζοντας σημάδια «θνησιμότητας».

Στελέχη προσκείμενα στον επικεφαλής του κόμματος στην πρώτη αποτίμηση των διαφαινόμενων αποτελεσμάτων εκτιμούν ότι το Ποτάμι πληρώνει την προεκλογική ρητορική του κόμματος, καθώς μετά τη συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία διασφάλισε την ευρωπαϊκή οπτική του ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι είχε μείνει μονάχα με μία μεταρρυθμιστική - φιλελεύθερη ρητορική, η οποία εκφράστηκε ευρέως από τη Νέα Δημοκρατία καθ' όλη την προεκλογική περίοδο.

Επιπλέον, σημαντικές απώλειες φαίνεται ότι καταγράφονται από το Ποτάμι και προς την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε στάση αναμονής και χωρίς επίσημη αντίδραση βρίσκεται το Ποτάμι, περιμένοντας, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών οπότε και θα υπάρχει ασφαλής εικόνα.

Διευκρινίζουν πάντως ότι το Ποτάμι, επιμένει στη πάγια θέση του «για ανάγκη συνεργασίας την επόμενη μέρα όλων των κομμάτων που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτό σημαίνει και τη ΝΔ» και προσθέτουν ότι, αυτό άλλωστε δείχνει και η μεγάλη αποχή.

Τα ίδια στελέχη και στο ερώτημα για το τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί, παρέπεμψαν στα δύο μεγάλα κόμματα του 30% τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να απαντήσουν.

«Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τις θέσεις τις οποίες θα πάρει το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε, θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα δώσουμε ψήφο ανοχής», ανέφεραν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Τρομερός Καραλής στην Παιανία: Πέταξε στα 6,17μ και «διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Παιανία - Πήδηξε στα 6,07μ και στη συνέχεια «πέταξε» στα 6,17μ που είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Το Ντουμπάι δέχεται επίθεση: «Βροχή» πυραύλων και drones ‑ Εκρήξεις στο διάσημο νησί Palm

Κόσμος Χτες
Σκηνές από ταινίες καταστροφής στο Ντουμπάι που «πληρώνει» τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος Χτες
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα Χτες
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών