E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταύρος Θεοδωράκης, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών

Μεγάλες διαρροές του Ποταμιού προς ΝΔ και Ένωση Κεντρώων

Δημοσίευση 20/9/2015 | 20:52

Σταύρος Θεοδωράκης, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών

Σε μεγάλο χαμένο των εκλογών αναδεικνύεται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο στο 100% των exit polls εμφανίζεται να βλέπει τα ποσοστά του να συμπιέζονται ανάμεσα στη ζώνη του 4% και 4,5%.

Στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη βλέπουν τα ποσοστά του κόμματος να συμπιέζονται σημαντικά σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά που είχε πάρει το Γενάρη.

Παράλληλα, ο στόχος του 10% ο οποίος είχε τεθεί από την ηγεσία του κόμματος είναι πλέον ανέφικτος.

Το Ποτάμι βλέπει σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα να αλιεύουν ψήφους από την εκλογική δεξαμενή που είχε δημιουργήσει το κόμμα εν τη γεννέσει του, εμφανίζοντας σημάδια «θνησιμότητας».

Στελέχη προσκείμενα στον επικεφαλής του κόμματος στην πρώτη αποτίμηση των διαφαινόμενων αποτελεσμάτων εκτιμούν ότι το Ποτάμι πληρώνει την προεκλογική ρητορική του κόμματος, καθώς μετά τη συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία διασφάλισε την ευρωπαϊκή οπτική του ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι είχε μείνει μονάχα με μία μεταρρυθμιστική - φιλελεύθερη ρητορική, η οποία εκφράστηκε ευρέως από τη Νέα Δημοκρατία καθ' όλη την προεκλογική περίοδο.

Επιπλέον, σημαντικές απώλειες φαίνεται ότι καταγράφονται από το Ποτάμι και προς την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε στάση αναμονής και χωρίς επίσημη αντίδραση βρίσκεται το Ποτάμι, περιμένοντας, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών οπότε και θα υπάρχει ασφαλής εικόνα.

Διευκρινίζουν πάντως ότι το Ποτάμι, επιμένει στη πάγια θέση του «για ανάγκη συνεργασίας την επόμενη μέρα όλων των κομμάτων που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτό σημαίνει και τη ΝΔ» και προσθέτουν ότι, αυτό άλλωστε δείχνει και η μεγάλη αποχή.

Τα ίδια στελέχη και στο ερώτημα για το τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί, παρέπεμψαν στα δύο μεγάλα κόμματα του 30% τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να απαντήσουν.

«Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τις θέσεις τις οποίες θα πάρει το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε, θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα δώσουμε ψήφο ανοχής», ανέφεραν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Η δασκάλα χαστούκισε τον 8χρονο αυτιστικό μαθητή, επειδή «την ενόχλησε ο θόρυβος»

Ελλάδα 13.02.2026
Η εκπαιδευτικός χαστούκισε τον μαθητή τρεις φορές, επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε ενώ έπαιζε

Κρήτη: Συγκλονίζει η αδερφή του δασκάλου ‑ Ένιωσα ότι ο αδερφός μου είναι νεκρός`

Ελλάδα 13.02.2026
Η αιτία θανάτου του 28χρονου Θοδωρή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» την χώρα το Σαββατοκύριακο – Οι «κόκκινες» περιοχές

Καιρός 13.02.2026
Την Κυριακή θα κορυφωθεί το φαινόμενο ενώ οι λασποβροχές αναμένεται να χτυπήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας

Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 13.02.2026
Οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν στο κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με πολύωρη κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με πρόθεση να αποχωρήσουν οργανωμένα το Σάββατο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέμεινε από προφυλακτικά το Ολυμπιακό Χωριό

Κόσμος 13.02.2026
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Μάντσεστερ με αίμα και... δόντια στο πάτωμα, δείτε βίντεο

Κόσμος 13.02.2026
Έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Βέλγιο και η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα

Σπάνιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Σικελίας, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος 13.02.2026
Το συγκεκριμένο είδος - Lophotus lacepede- ανήκει στα μεσοπελαγικά ψάρια και ζει σε βάθη από 200 έως 1.000 μέτρα

Παγκράτι: Ανδρας που οδηγούσε πατίνι έπεσε και έχασε την ζωή του

Ελλάδα 13.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα 13.02.2026
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα 13.02.2026
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.