E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εάν θέλετε παχυλό μισθό... μετακομίστε εδώ!

Υπολογίστε όμως και τα έξοδα διαβίωσης

Δημοσίευση 19/9/2015 | 00:00

Εάν θέλετε παχυλό μισθό... μετακομίστε εδώ!

Οι εργαζόμενοι στην Ελβετία είναι αυτοί που κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα σε όλη την υφήλιο, με τους μισθούς τους να έχουν αυξηθεί σημαντικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Ζυρίχη και η Γενεύη, σύμφωνα με έρευνα της UBS.

Οι αυξήσεις οφείλονται και στο γεγονός ότι ανάλογη πορεία ακολουθεί και το κόστος ζωής, μετά και τις συνεχείς παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB).

Βάσει της έρευνας της UBS –η οποία εξέτασε τους μισθούς, αλλά και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων σε 71 χώρες της υφηλίου– οι εργαζόμενοι σε Ζυρίχη και Γενεύη κερδίζουν 19 φορές περισσότερα χρήματα από αυτούς που δουλεύουν σε πόλεις όπως το Ναϊρόμπι, η Τζακάρτα και το Κίεβο.

Όσο για το κόστος ζωής, Ζυρίχη και Γενεύη απολαμβάνουν μαζί με τη Νέα Υόρκη το υψηλότερο σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εάν συνυπολογιστεί και το κόστος ενοικίασης ακινήτου, τότε η Νέα Υόρκη αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της... ακρίβειας.
Πέραν των δύο ελβετικών πόλεων, πολύ υψηλούς μισθούς απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε Λουξεμβούργο, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Κοπεγχάγη και Σίδνεϊ.

Την ίδια ώρα, πάντως, το καλύτερο περιβάλλον εργασίας –και σε επίπεδο... κούρασης– απολαμβάνουν όσοι εργάζονται στο Παρίσι, με 1.600 ώρες εργασίας σε ετήσια βάση και 29 ημέρες διακοπών τον χρόνο. Αντίθετα, σε 19 πόλεις οι εργαζόμενοι δαπανούν 2.000 ώρες ετησίως στο γραφείο τους, με τις περισσότερες εξ αυτών να βρίσκονται σε Ασία και Μ. Ανατολή. Σίγουρα, όσοι εργάζονται στο Χονγκ Κονγκ θα ήθελαν πολύ να βρουν δουλειά στο Παρίσι, με δεδομένο ότι οι δικές τους ετήσιες ώρες εργασίας φθάνουν στις 2.600.

¶λλωστε, η Γαλλία είναι η πατρίδα της 35ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, κάτι το οποίο προσπαθεί να αλλάξει ο υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, με δεδομένη την ψήφιση νόμου από το 2000, σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις ώρες εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χτύπησαν αμερικανικό πετρελαιοφόρο οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με Ιρανικά ΜΜΕ

Κόσμος 05.03.2026
Το IRGC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και ότι το έχει κλείσει για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτοι 162 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε Ισραήλ, ΗΑΕ και Ομάν

Ελλάδα 05.03.2026
Με ειδική πτήση της Aegean και οδικώς ο απεγκλωβισμός τους

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Ελλάδα 05.03.2026
Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

Θρίλερ με 28χρονο γιο Ουκρανού μαφιόζου στο Μπαλί

Κόσμος 05.03.2026
Η απαγωγή, το μήνυμα στους γονείς του και ένα αποκεφαλισμένο πτώμα

Το Ιράν αρνείται την εκτόξευση πυραύλου προς την Τουρκία

Κόσμος 05.03.2026
«Σεβόμαστε την εθνική της κυριαρχία»

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ ότι «θα μετανιώσουν πικρά» για τη βύθιση της φρεγάτας στη Σρι Λάνκα

Κόσμος 05.03.2026
Ανάρτηση στο Χ έκανε το πρωί της Πέμπτος ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Κατέβασαν ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Οικονομία 05.03.2026
Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι γονικές παροχές

Νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης με αυξημένη μεταδοτικότητα – Τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα

Κόσμος 05.03.2026
Καταγράφεται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας

«Θα λες ψέματα μέχρι να πεθάνεις»: 43χρονη δήμαρχος καταδικάστηκε για βiασμό 16χρονου

Κόσμος 05.03.2026
Η Μίστι Ρόμπερτς αντιμετωπίζει πολυετή ποινή φυλάκισης για τη σeξουαλική επίθεση τον Ιούλιο του 2024 σε πισίνα-πάρτι