E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εάν θέλετε παχυλό μισθό... μετακομίστε εδώ!

Υπολογίστε όμως και τα έξοδα διαβίωσης

Δημοσίευση 19/9/2015 | 00:00

Εάν θέλετε παχυλό μισθό... μετακομίστε εδώ!

Οι εργαζόμενοι στην Ελβετία είναι αυτοί που κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα σε όλη την υφήλιο, με τους μισθούς τους να έχουν αυξηθεί σημαντικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Ζυρίχη και η Γενεύη, σύμφωνα με έρευνα της UBS.

Οι αυξήσεις οφείλονται και στο γεγονός ότι ανάλογη πορεία ακολουθεί και το κόστος ζωής, μετά και τις συνεχείς παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB).

Βάσει της έρευνας της UBS –η οποία εξέτασε τους μισθούς, αλλά και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων σε 71 χώρες της υφηλίου– οι εργαζόμενοι σε Ζυρίχη και Γενεύη κερδίζουν 19 φορές περισσότερα χρήματα από αυτούς που δουλεύουν σε πόλεις όπως το Ναϊρόμπι, η Τζακάρτα και το Κίεβο.

Όσο για το κόστος ζωής, Ζυρίχη και Γενεύη απολαμβάνουν μαζί με τη Νέα Υόρκη το υψηλότερο σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εάν συνυπολογιστεί και το κόστος ενοικίασης ακινήτου, τότε η Νέα Υόρκη αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της... ακρίβειας.
Πέραν των δύο ελβετικών πόλεων, πολύ υψηλούς μισθούς απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε Λουξεμβούργο, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Κοπεγχάγη και Σίδνεϊ.

Την ίδια ώρα, πάντως, το καλύτερο περιβάλλον εργασίας –και σε επίπεδο... κούρασης– απολαμβάνουν όσοι εργάζονται στο Παρίσι, με 1.600 ώρες εργασίας σε ετήσια βάση και 29 ημέρες διακοπών τον χρόνο. Αντίθετα, σε 19 πόλεις οι εργαζόμενοι δαπανούν 2.000 ώρες ετησίως στο γραφείο τους, με τις περισσότερες εξ αυτών να βρίσκονται σε Ασία και Μ. Ανατολή. Σίγουρα, όσοι εργάζονται στο Χονγκ Κονγκ θα ήθελαν πολύ να βρουν δουλειά στο Παρίσι, με δεδομένο ότι οι δικές τους ετήσιες ώρες εργασίας φθάνουν στις 2.600.

¶λλωστε, η Γαλλία είναι η πατρίδα της 35ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, κάτι το οποίο προσπαθεί να αλλάξει ο υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, με δεδομένη την ψήφιση νόμου από το 2000, σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις ώρες εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοδος της θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις

Καιρός 10.03.2026
Αίθριος ο καιρός σήμερα

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας

Οικονομία 10.03.2026
Πιερρακάκης: Θα πρέπει να προετοιμαστούμε και για μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας

Ανεβαίνουν οι τιμές στα καύσιμα ‑ Φόβοι για βενζίνη έως και 2 ευρώ το λίτρο

Οικονομία 10.03.2026
Ανοδική πορεία στις τιμές καυσίμων και ανησυχία στην αγορά

Πάτρα: Κροτίδα έσκασε στα χέρια 15χρονου μαθητή – Νοσηλεύεται τραυματισμένος

Ελλάδα 10.03.2026
Για το περιστατικό συνελήφθη η μητέρα του

Αυξήσεις 10% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ: Ακριβότερες οι μετακινήσεις με απόφαση Κυρανάκη

Ελλάδα 10.03.2026
Η απόφαση έρχεται να προστεθεί στην αύξηση ύψους 9% που είχε δοθεί στον κλάδο στις αρχές του 2024

Τραγωδία στην Πάτρα: Γονείς εντόπισαν νεκρή την 25χρονη κόρη τους σε χωράφι

Ελλάδα Χτες
Τον θάνατο μίας 25χρονης γυναίκας στο Ρίο της Πάτρας, εξετάζουν οι Aρχές

Εμπορικά πλοία υψώνουν κινεζική σημαία στα Στενά του Ορμούζ για να αποφύγουν ιρανικές επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Στα Στενά του Ορμούζ, η εθνικότητα ενός πλοίου έπαψε να είναι διοικητικό γεγονός και έγινε θέμα επιβίωσης

Επίδομα 750 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους ‑ Πώς θα κάνετε αίτηση

Οικονομία Χτες
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος επιταγών κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει 150 ώρες κατάρτισης

Πόλεμος στο Ιράν: Μπήκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις η Βρετανία

Κόσμος Χτες
Μαχητικά αεροσκάφη της RAF συμμετέχουν σε επιχειρήσεις αναχαίτισης και κατάρριψης drones σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα