E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Εκλογικός «πυρετός» Τσίπρα - Μεϊμαράκη για το αποψινό ντιμπέιτ

Δημοσίευση 14/9/2015 | 18:37

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Με τις αποφάσεις για το απαραίτητο «λίφτινγκ» που εκτιμάται ότι θα καταστήσουν τη σημερινή τηλεμαχία σαφώς πιο διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα από αυτή της περασμένης εβδομάδας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζονται για τη μετωπική σύγκρουση στο νυχτερινό ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Η αναμέτρηση των δύο κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την έκβαση των εκλογών, καθώς στα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ότι μία καλή εμφάνιση μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζουν τον τέως πρωθυπουργό με στόχο τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος και την εκλογική δεξαμενή των αναποφάσιστων, στους οποίους έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι το προβάδισμα που εμφανίζει σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Κουμουνδούρου μπορεί να ανατραπεί εφόσον ο τέως πρωθυπουργός «στριμωχτεί» στα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησής του.

Επί της διαδικασίας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα σταθούν αντικρυστά όρθιοι, έχοντας ανάμεσά τους τον συντονιστή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο.

Όπως συναποφασίστηκε από τα δύο κόμματα, το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 21:00, θα χωριστεί σε τρεις κύκλους και θα έχει δύο διαλείμματα. Στον πρώτο κύκλο θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις οι εκπρόσωποι των καναλιών, οι οποίοι θα είναι οι ίδιοι έξι που βρίσκονταν στο στούντιο της ΕΡΤ και στο πρώτο ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο πρώτος κύκλος θα έχει δύο γύρους, ο ένας θα αφορά εσωτερική πολιτική, οικονομία, ανάπτυξη και ο δεύτερος εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, μεταναστευτικό. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει τη δυνατότητα μίας ερώτησης σε κάθε θεματική προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, με την απάντηση να μην ξεπερνά το 1,5 λεπτά. Οι αρχηγοί θα έχουν το δικαίωμα, σηκώνοντας μία κόκκινη κάρτα να πάρουν τον λόγο μετά από κάποια απάντηση του αντιπάλου και να κάνουν σχόλιο.

Ο ρόλος των έξι δημοσιογράφων ολοκληρώνεται στον κύκλο αυτό, καθώς στον επόμενο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία ερώτηση στον αντίπαλό τους, που θα διαρκεί ένα λεπτό, ενώ η απάντηση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 1:45. Προβλέπεται στη συνέχεια σχόλιο του αρχηγού που είχε απευθύνει την ερώτηση διάρκειας 30''.

Στον τρίτο κύκλο θα απευθύνει δύο κοινές ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος, η ερώτηση θα είναι μισό λεπτό και η απάντηση 1.30.

Μετά και από αυτόν τον κύκλο οι αρχηγοί θα κλείσουν με τοποθέτηση δύο λεπτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Jennifer Aniston και Jim Curtis: Κοινές καλοκαιρινές στιγμές ‑ Γάμος στην Ελλάδα;

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Το ζευγάρι ανέβασε σειρά φωτογραφιών από τις διακοπές τους, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για γάμο στην Ελλάδα.

Μετά την Ύδρα στη Μύκονο η Ρίτα Όρα: Οι πόζες με μαγιό σε σκάφος

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Χρειαζόμουν μια ανανέωση: Ήλιος, μπικίνι και μουσική, έγραψε στην ανάρτησή της η τραγουδίστρια

Η φάρσα του Τζόκοβιτς σε ball girl στο Wimbledon που έγινε viral, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Ο Σέρβος προσποιήθηκε ότι τον τραυμάτισε με το ψαλίδι, προκαλώντας αρχικά την αγωνία της νεαρής

Αποκαλύπτει ο Νίκος Κοκλώνης: Το κράξιμο, Δανάη Μπάρκακαι η νέα εκπομπή που ετοιμάζει

Tabloid 02.07.2026
Ο παρουσιαστής μίλησε ανοιχτά για την επόμενη τηλεοπτική του κίνηση, τις οικονομικές δυσκολίες του J2US και τη στήριξή του στην παρουσιάστρια.

Η Μαντόνα μιλά για τη στιγμή που ξύπνησε από το κώμα – Ποια ήταν η πρώτη της λέξη

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Η pop star εξομολογήθηκε στη Vogue Italia τις πιο σκοτεινές στιγμές της νοσηλείας της το καλοκαίρι του 2023, όταν μια σήψη την οδήγησε σε κώμα δύο ημερών.

Το σόι σου: Τι αποκάλυψαν οι πρωταγωνιστές για τα μυστικά της επόμενης σεζόν

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Οι ηθοποιοί της αγαπημένης σειράς μίλησαν στην κάμερα της «Super Κατερίνα» κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξωτερικών γυρισμάτων της σεζόν.

Γιώργος Λιάγκας προς τους συνεργάτες του: «Αν δεν θέλετε, μπορείτε να αποχωρήσετε διακριτικά»

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Ο παρουσιαστής του «Πρωινού» δεν κράτησε τα σχόλιά του για τον εαυτό του, απευθυνόμενος ανοιχτά στην ομάδα του με αιχμηρό ύφος.

Τέλος από το Happy Day ‑ Ποιος κάνει τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Δημοσιογράφος με δεκαετή παρουσία στο Happy Day αναλαμβάνει νέα θέση στη «Super Κατερίνα» ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν στον ALPHA.

Η Κιμ Καρντάσιαν με μικροσκοπικά λεοπάρ εσώρουχα από τη σειρά της

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Η τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας μοιράστηκε αποκαλυπτικά στιγμιότυπα με τους θαυμαστές της

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς τραγούδησε το «Angels» δίπλα σε μουσικό του δρόμου στη Σεβίλλη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Ο Βρετανός σταρ πλησίασε έναν μουσικό του δρόμου που ερμήνευε τη μεγάλη επιτυχία του και χάρισε στους περαστικούς μια απρόσμενη μουσική στιγμή

Η διάσημη influencer Nara Smith αποκάλυψε: Η 2χρονη κόρη της διαγνώστηκε με καρκίνο

E-Daily 3.Left 02.07.2026
«Η κόρη μας ξεκίνησε αμέσως χημειοθεραπείες»

Απασφάλισε η Τούνη: «Το όνομά μου πουλάει ‑ Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα 500 ευρώ από τα 5»

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Η Ιωάννα Τούνη ξεσπά λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Το όνομά μου πουλάει, είμαι ο εύκολος στόχος για να ανέβουν τα νούμερα, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα 500 ευρώ από τα 5».