E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Εκλογικός «πυρετός» Τσίπρα - Μεϊμαράκη για το αποψινό ντιμπέιτ

Δημοσίευση 14/9/2015 | 18:37

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Με τις αποφάσεις για το απαραίτητο «λίφτινγκ» που εκτιμάται ότι θα καταστήσουν τη σημερινή τηλεμαχία σαφώς πιο διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα από αυτή της περασμένης εβδομάδας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζονται για τη μετωπική σύγκρουση στο νυχτερινό ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Η αναμέτρηση των δύο κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την έκβαση των εκλογών, καθώς στα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ότι μία καλή εμφάνιση μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζουν τον τέως πρωθυπουργό με στόχο τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος και την εκλογική δεξαμενή των αναποφάσιστων, στους οποίους έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι το προβάδισμα που εμφανίζει σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Κουμουνδούρου μπορεί να ανατραπεί εφόσον ο τέως πρωθυπουργός «στριμωχτεί» στα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησής του.

Επί της διαδικασίας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα σταθούν αντικρυστά όρθιοι, έχοντας ανάμεσά τους τον συντονιστή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο.

Όπως συναποφασίστηκε από τα δύο κόμματα, το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 21:00, θα χωριστεί σε τρεις κύκλους και θα έχει δύο διαλείμματα. Στον πρώτο κύκλο θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις οι εκπρόσωποι των καναλιών, οι οποίοι θα είναι οι ίδιοι έξι που βρίσκονταν στο στούντιο της ΕΡΤ και στο πρώτο ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο πρώτος κύκλος θα έχει δύο γύρους, ο ένας θα αφορά εσωτερική πολιτική, οικονομία, ανάπτυξη και ο δεύτερος εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, μεταναστευτικό. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει τη δυνατότητα μίας ερώτησης σε κάθε θεματική προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, με την απάντηση να μην ξεπερνά το 1,5 λεπτά. Οι αρχηγοί θα έχουν το δικαίωμα, σηκώνοντας μία κόκκινη κάρτα να πάρουν τον λόγο μετά από κάποια απάντηση του αντιπάλου και να κάνουν σχόλιο.

Ο ρόλος των έξι δημοσιογράφων ολοκληρώνεται στον κύκλο αυτό, καθώς στον επόμενο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία ερώτηση στον αντίπαλό τους, που θα διαρκεί ένα λεπτό, ενώ η απάντηση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 1:45. Προβλέπεται στη συνέχεια σχόλιο του αρχηγού που είχε απευθύνει την ερώτηση διάρκειας 30''.

Στον τρίτο κύκλο θα απευθύνει δύο κοινές ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος, η ερώτηση θα είναι μισό λεπτό και η απάντηση 1.30.

Μετά και από αυτόν τον κύκλο οι αρχηγοί θα κλείσουν με τοποθέτηση δύο λεπτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Κέλι Όσμπορν ξεσπά: «Με χτυπάτε ενώ είμαι ήδη πεσμένη»

Tabloid 02.03.2026
Οι φωτογραφίες της σοκάρουν

Κατερίνα Καινούργιου για Αφροδίτη Γραμμέλη: «Με συγκίνησε, γιατί οι κριτικές της ήταν πολύ σκληρές – Θυμάμαι να κλαίω»

Tabloid 02.03.2026
«Με το πέρασμα των χρόνων τα ξεχνάς όλα αυτά», πρόσθεσε η παρουσιάστρια του Alpha

Η Ζεντάγια και ο Τομ Χόλαντ παντρεύτηκαν στα κρυφά

Tabloid 02.03.2026
Ο στυλίστας της ηθοποιού έκανε την αποκάλυψη

BRIT Awards 2026: Το ξέφρενο live της Rosalía με Björk επισκίασε τα βραβεία

Tabloid 02.03.2026
Τα BRIT Awards 2026 πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Μάντσεστερ

Γέννησε η Βίκυ Παπαδοπούλου: Πατέρας για πρώτη φορά ο Θάνος Τοκάκης

Tabloid 02.03.2026
Σε μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους βρίσκονται η Βίκυ Παπαδοπούλου και ο Θάνος Τοκάκης, καθώς, πριν από λίγες ημέρες έγιναν γονείς για πρώτη φορά!

Ακύλας: Τα πρώτα πλάνα από τα γυρίσματα για το βίντεο κλιπ του «Ferto»

Eurovision 02.03.2026
Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει

O ξανθός τραγουδιστής που προκάλεσε σκάνδαλο μεταξύ της Hilary Duff και Lindsay Lohan

Celebrity Stories 02.03.2026
Δύο πασίγνωστες σταρ, ένας ζεν πρώην και μια πρεμιέρα που έγινε σκάνδαλο

Αλέξης Κούγιας: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του ‑ Ποιοι παρευρέθηκαν

Tabloid Χτες
Ενας χρόνος από τον θάνατο του Αλέξη Κούγια και τελέστηκε σήμερα από το Α` νεκροταφείο το ετήσιο μνημόσυνο

Marseaux: «Ισχύει ότι βρίσκομαι σε σχέση με αγόρι και είμαι ερωτευμένη»

Tabloid Χτες
Η Marseaux μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

«Κύμα» αρνητικών αντιδράσεων για influencer στο Ντουμπάι ‑ «Υποτίθεται πώς ήμασταν ασφαλείς εδώ»

Tabloid Χτες
Το βίντεο της Αυστραλής influencer Louise Starkey, εν μέσω των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή, που ξεσήκωσε αρνητικά σχόλια