E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Εκλογικός «πυρετός» Τσίπρα - Μεϊμαράκη για το αποψινό ντιμπέιτ

Δημοσίευση 14/9/2015 | 18:37

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Με τις αποφάσεις για το απαραίτητο «λίφτινγκ» που εκτιμάται ότι θα καταστήσουν τη σημερινή τηλεμαχία σαφώς πιο διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα από αυτή της περασμένης εβδομάδας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζονται για τη μετωπική σύγκρουση στο νυχτερινό ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Η αναμέτρηση των δύο κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την έκβαση των εκλογών, καθώς στα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ότι μία καλή εμφάνιση μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζουν τον τέως πρωθυπουργό με στόχο τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος και την εκλογική δεξαμενή των αναποφάσιστων, στους οποίους έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι το προβάδισμα που εμφανίζει σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Κουμουνδούρου μπορεί να ανατραπεί εφόσον ο τέως πρωθυπουργός «στριμωχτεί» στα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησής του.

Επί της διαδικασίας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα σταθούν αντικρυστά όρθιοι, έχοντας ανάμεσά τους τον συντονιστή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο.

Όπως συναποφασίστηκε από τα δύο κόμματα, το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 21:00, θα χωριστεί σε τρεις κύκλους και θα έχει δύο διαλείμματα. Στον πρώτο κύκλο θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις οι εκπρόσωποι των καναλιών, οι οποίοι θα είναι οι ίδιοι έξι που βρίσκονταν στο στούντιο της ΕΡΤ και στο πρώτο ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο πρώτος κύκλος θα έχει δύο γύρους, ο ένας θα αφορά εσωτερική πολιτική, οικονομία, ανάπτυξη και ο δεύτερος εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, μεταναστευτικό. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει τη δυνατότητα μίας ερώτησης σε κάθε θεματική προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, με την απάντηση να μην ξεπερνά το 1,5 λεπτά. Οι αρχηγοί θα έχουν το δικαίωμα, σηκώνοντας μία κόκκινη κάρτα να πάρουν τον λόγο μετά από κάποια απάντηση του αντιπάλου και να κάνουν σχόλιο.

Ο ρόλος των έξι δημοσιογράφων ολοκληρώνεται στον κύκλο αυτό, καθώς στον επόμενο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία ερώτηση στον αντίπαλό τους, που θα διαρκεί ένα λεπτό, ενώ η απάντηση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 1:45. Προβλέπεται στη συνέχεια σχόλιο του αρχηγού που είχε απευθύνει την ερώτηση διάρκειας 30''.

Στον τρίτο κύκλο θα απευθύνει δύο κοινές ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος, η ερώτηση θα είναι μισό λεπτό και η απάντηση 1.30.

Μετά και από αυτόν τον κύκλο οι αρχηγοί θα κλείσουν με τοποθέτηση δύο λεπτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 συγκλονιστικές διασώσεις που κόβουν την ανάσα – Δείτε τα βίντεο

Παράξενα Χτες
Από έναν σέρφερ που έμεινε 20 ώρες στη θάλασσα μέχρι παγιδευμένα δελφίνια, έναν λύκο και ένα αρνί, πέντε δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης καταγράφηκαν σε βίντεο.

Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος που άφησε τον Αντετοκούνμπο να μιλήσει ελληνικά στη συνέντευξη Τύπου

E-Daily 3.Left Χτες
Η Trish Christakis του NBC 6 έκανε ερώτηση στα ελληνικά στην παρουσίαση του Greek Freak από τους Μαϊάμι Χιτ, με τον Γιάννη να αστειεύεται πως «της είπε ότι δεν τη συμπαθεί».

Παραμυθένιος γάμος για την ομογενή και συνεργάτιδα του Τραμπ, Αλεξάνδρα Βελέτση, στη Μύκονο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αλεξάνδρα Βελέτση, διευθύντρια του Γραφείου Επισκεπτών του Λευκού Οίκου, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο «νησί των ανέμων» με τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Γιώργος Ελεύθερας: Τι έγραψε για τον Λορέντζο Καριέρε που συγκλόνισε το διαδίκτυο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο μουσικός αποχαιρέτησε τον παλιό του φίλο και συνεργάτη με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media.

Πέθανε η μητέρα της Κρις Τζένερ

E-Daily 3.Left Χτες
Η Κρις Τζένερ ανακοίνωσε τον θάνατο της 91χρονης μητέρας της, Μέρι Τζο Σάνον, με συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Σάκης Κατσούλης: Τι συνέβη με την πεθερά του και γιατί βρέθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

E-Daily 3.Left Χτες
Ο νικητής του Survivor συνόδεψε τη μητέρα της Μαριαλένας Ρουμελιώτη σε εξετάσεις

Κατερίνα Καινούργιου: Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της οικογένειάς της στην Πάρο

E-Daily 3.Left Χτες
Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το πρώτο της οικογενειακό καλοκαίρι στην Πάρο μαζί με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και τη μικρή Ξένια.

Η Ιωάννα Τούνη στο Μπαλί: Δείτε τις πόζες της μέσα σε καταπράσινο τοπίο

Social Χτες
Η Instagrammer συνεχίζει να μοιράζεται εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι της στο Μπαλί, με φόντο εντυπωσιακό κατάφυτο τοπίο.

H πρώτη ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη μετά το νέο της συμβόλαιο

E-Daily 3.Left Χτες
Η έμπειρη δημοσιογράφος αποχαιρετά τον ΣΚΑΪ και ανακοινώνει επίσημα την ένταξή της στην οικογένεια του ΑΝΤ1 με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

Μάρω Κοντού: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην σπουδαία ηθοποιό

E-Daily 3.Left Χτες
Που και πότε θα γίνει η κηδεία

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε πράξη την τελευταία επιθυμία της Μάρως Κοντού: «Ένα ποτήρι ουίσκι και ένα τσιγάρο…»

E-Daily 3.Left Χτες
Η σχέση της Μάρως Κοντού με τον Νικήτα Κακλαμάνη ξεπερνούσε τα όρια της πολιτικής