E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Εκλογικός «πυρετός» Τσίπρα - Μεϊμαράκη για το αποψινό ντιμπέιτ

Δημοσίευση 14/9/2015 | 18:37

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Με τις αποφάσεις για το απαραίτητο «λίφτινγκ» που εκτιμάται ότι θα καταστήσουν τη σημερινή τηλεμαχία σαφώς πιο διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα από αυτή της περασμένης εβδομάδας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζονται για τη μετωπική σύγκρουση στο νυχτερινό ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Η αναμέτρηση των δύο κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την έκβαση των εκλογών, καθώς στα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ότι μία καλή εμφάνιση μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζουν τον τέως πρωθυπουργό με στόχο τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος και την εκλογική δεξαμενή των αναποφάσιστων, στους οποίους έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι το προβάδισμα που εμφανίζει σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Κουμουνδούρου μπορεί να ανατραπεί εφόσον ο τέως πρωθυπουργός «στριμωχτεί» στα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησής του.

Επί της διαδικασίας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα σταθούν αντικρυστά όρθιοι, έχοντας ανάμεσά τους τον συντονιστή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο.

Όπως συναποφασίστηκε από τα δύο κόμματα, το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 21:00, θα χωριστεί σε τρεις κύκλους και θα έχει δύο διαλείμματα. Στον πρώτο κύκλο θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις οι εκπρόσωποι των καναλιών, οι οποίοι θα είναι οι ίδιοι έξι που βρίσκονταν στο στούντιο της ΕΡΤ και στο πρώτο ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο πρώτος κύκλος θα έχει δύο γύρους, ο ένας θα αφορά εσωτερική πολιτική, οικονομία, ανάπτυξη και ο δεύτερος εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, μεταναστευτικό. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει τη δυνατότητα μίας ερώτησης σε κάθε θεματική προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, με την απάντηση να μην ξεπερνά το 1,5 λεπτά. Οι αρχηγοί θα έχουν το δικαίωμα, σηκώνοντας μία κόκκινη κάρτα να πάρουν τον λόγο μετά από κάποια απάντηση του αντιπάλου και να κάνουν σχόλιο.

Ο ρόλος των έξι δημοσιογράφων ολοκληρώνεται στον κύκλο αυτό, καθώς στον επόμενο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία ερώτηση στον αντίπαλό τους, που θα διαρκεί ένα λεπτό, ενώ η απάντηση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 1:45. Προβλέπεται στη συνέχεια σχόλιο του αρχηγού που είχε απευθύνει την ερώτηση διάρκειας 30''.

Στον τρίτο κύκλο θα απευθύνει δύο κοινές ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος, η ερώτηση θα είναι μισό λεπτό και η απάντηση 1.30.

Μετά και από αυτόν τον κύκλο οι αρχηγοί θα κλείσουν με τοποθέτηση δύο λεπτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σίσσυ Χρηστίδου: Viral το βίντεο με μικροσκοπικό μπικίνι από την Πάτμο – Το ζουμ στους κοιλιακούς «φέτες» που άναψε φωτιές

Tabloid 03.07.2026
Η παρουσιάστρια απολαμβάνει τις διακοπές της στο «νησί της Αποκάλυψης» παρέα με την κουμπάρα της Χριστίνα Κοντοβά, μοιράζοντας στόρι που έγιναν αμέσως viral.

Φινάλε για το Happy Day: Ποιοι αποχωρούν από την ομάδα και τι είπε η Τσιμτσιλή στο αντίο

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποχαιρέτησε δύο στενούς συνεργάτες της στην τελευταία εκπομπή της σεζόν, δίνοντας ραντεβού για τον Σεπτέμβριο.

Αννα Βίσση: Τι έκανε για τη μητέρα της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το ΟΑΚΑ

Social 03.07.2026
Η τραγουδίστρια βρίσκεται στο εξωτερικό για τα γυρίσματα της μεγάλης συναυλίας της στο ΟΑΚΑ και έκανε μία συγκινητική αφιέρωση στη μητέρα της.

Η Μαντόνα αφήνει αιχμές για τον Σον Πεν στο νέο της τραγούδι: Δεν ήταν γραφτό να κρατήσει, νιώθεις απειλή από εμένα αλλά δεν το παραδέχεσαι

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η τραγουδίστρια δεν κατονομάζει τον πρώην σύζυγό της στο «Bizarre» ωστόσο περιγράφει έναν σταρ του Χόλιγουντ με βαθιά μπλε μάτια, με τους θαυμαστές της να υποστηρίζουν πως πρόκειται για τον ηθοποιό

Λιούις Χάμιλτον: Η σπάνια αναφορά στην Κιμ Καρντάσιαν που ξεσήκωσε το κοινό

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Ο σταρ της Ferrari ρωτήθηκε αν η προσωπική του ζωή τον έχει κάνει πιο ευτυχισμένο

Η Ζόζεφιν απαντά αν παντρεύτηκε με τον Νίνο – Η σπάνια εμφάνιση της μητέρας της

E-Daily 3.Left 03.07.2026
«Δεν μας ενδιαφέρει, είμαστε πολύ καλά μαζί», πρόσθεσε η τραγουδίστρια

Η Πενέλοπε Κρουζ σκέφτεται να πάρει δίπλωμα οδήγησης στα 52 της: Ο Μπόνο μου χάρισε αυτοκίνητο για τα γενέθλιά μου, να μην βγάλω;

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως τη φοβίζει ακόμα και η σκέψη, ωστόσο με την κίνησή του ο καλλιτέχνης την έκανε να επανεξετάσει την απόφαση που είχε πάρει να μην οδηγεί

Κατερίνα Καινούργιου: «Η πιο σημαντική χρονιά για μένα» ‑ Φινάλε για τη «Super Katerina»

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Ανανέωσε το ραντεβού της για τη νέα σεζόν, με την ίδια ομάδα

«Χρονοταξιδιώτης» εντοπίστηκε σε φωτογραφία παραλίας του 1943 να κρατά… κινητό;

E-Daily 1.Hero 03.07.2026
Το «κινητό» σε φωτογραφία του 1943 διχάζει το διαδίκτυο

Η Κέιτι Πέρι φόρεσε ξανά το εμβληματικό σeξι της πουά σύνολο 17 χρόνια μετά, δείτε εικόνες

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η 41χρονη τραγουδίστρια έκανε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και ανέβηκε ξανά στη σκηνή με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύνολα της καριέρας της ενθουσιάζοντας τους ακολούθους της

Ελένη Χατζίδου: Η συγκινητική φράση που είπε στον Παύλου στο τελευταίο «Breakfast@Star»

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η εκπομπή του Star ολοκλήρωσε την τετράχρονη πορεία της την Παρασκευή 3 Ιουλίου και το ζευγάρι αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές με δάκρυα, φιλιά και λόγια από την καρδιά.

O Trannos δέχθηκε αντικείμενο στο πρόσωπο σε συναυλία στη Θεσσαλονίκη ‑ δείτε τι έγινε στη σκηνή

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Ο καλλιτέχνης διέκοψε αμέσως την εμφάνισή του και ζήτησε να εντοπιστεί ο υπεύθυνος, πριν αποχωρήσει οργισμένος από τη σκηνή.