E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Εκλογικός «πυρετός» Τσίπρα - Μεϊμαράκη για το αποψινό ντιμπέιτ

Δημοσίευση 14/9/2015 | 18:37

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Με τις αποφάσεις για το απαραίτητο «λίφτινγκ» που εκτιμάται ότι θα καταστήσουν τη σημερινή τηλεμαχία σαφώς πιο διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα από αυτή της περασμένης εβδομάδας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζονται για τη μετωπική σύγκρουση στο νυχτερινό ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Η αναμέτρηση των δύο κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την έκβαση των εκλογών, καθώς στα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ότι μία καλή εμφάνιση μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζουν τον τέως πρωθυπουργό με στόχο τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος και την εκλογική δεξαμενή των αναποφάσιστων, στους οποίους έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι το προβάδισμα που εμφανίζει σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Κουμουνδούρου μπορεί να ανατραπεί εφόσον ο τέως πρωθυπουργός «στριμωχτεί» στα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησής του.

Επί της διαδικασίας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα σταθούν αντικρυστά όρθιοι, έχοντας ανάμεσά τους τον συντονιστή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο.

Όπως συναποφασίστηκε από τα δύο κόμματα, το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 21:00, θα χωριστεί σε τρεις κύκλους και θα έχει δύο διαλείμματα. Στον πρώτο κύκλο θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις οι εκπρόσωποι των καναλιών, οι οποίοι θα είναι οι ίδιοι έξι που βρίσκονταν στο στούντιο της ΕΡΤ και στο πρώτο ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο πρώτος κύκλος θα έχει δύο γύρους, ο ένας θα αφορά εσωτερική πολιτική, οικονομία, ανάπτυξη και ο δεύτερος εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, μεταναστευτικό. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει τη δυνατότητα μίας ερώτησης σε κάθε θεματική προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, με την απάντηση να μην ξεπερνά το 1,5 λεπτά. Οι αρχηγοί θα έχουν το δικαίωμα, σηκώνοντας μία κόκκινη κάρτα να πάρουν τον λόγο μετά από κάποια απάντηση του αντιπάλου και να κάνουν σχόλιο.

Ο ρόλος των έξι δημοσιογράφων ολοκληρώνεται στον κύκλο αυτό, καθώς στον επόμενο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία ερώτηση στον αντίπαλό τους, που θα διαρκεί ένα λεπτό, ενώ η απάντηση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 1:45. Προβλέπεται στη συνέχεια σχόλιο του αρχηγού που είχε απευθύνει την ερώτηση διάρκειας 30''.

Στον τρίτο κύκλο θα απευθύνει δύο κοινές ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος, η ερώτηση θα είναι μισό λεπτό και η απάντηση 1.30.

Μετά και από αυτόν τον κύκλο οι αρχηγοί θα κλείσουν με τοποθέτηση δύο λεπτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το συγκινητικό αντίο της Αννας Βίσση στη Μαίρη Λίντα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Με συγκινητική ανάρτηση στο Instagram αποχαιρέτησε η Αννα Βίσση τη Μαίρη Λίντα

Η Ζιζέλ γιορτάζει τα 46α γενέθλιά της με λεοπάρ μπικίνι – δείτε πώς ευχαρίστησε τους θαυμαστές της

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το 46χρονο μοντέλο μοιράστηκε συγκινητικό μήνυμα ευγνωμοσύνης και εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον εορτασμό των γενεθλίων της.

Αυτός είναι ο influencer που φωτογραφήθηκε γυμνός μπροστά στο άγαλμα του Καραμανλή

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο επιχειρηματίας και influencer με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram βρέθηκε στο επίκεντρο μετά το πρωτοφανές περιστατικό

Ο Έλον Μασκ είπε «Είμαι μέσα» σε πρόταση για την Οδύσσεια στα αρχαία ελληνικά ‑ ποιος θα τη σκηνοθετήσει

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο δισεκατομμυριούχος εκδήλωσε δημόσια την προθυμία του να χρηματοδοτήσει με 100 εκατ. δολάρια κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Μαριάντα Πιερίδη: Τι της είπε ο Γιώργος Θεοφάνους ‑ «Έπαθα σοκ μόλις το άκουσα»

Tabloid 22.07.2026
Η τραγουδίστρια μίλησε για τη συγγνώμη που της ζήτησε ο διάσημος συνθέτης μετά την εμφάνισή της ως Λάρα Φαμπιάν στο YFSF.

«Απίστευτος πισινός!»: Η Σαρλίζ Θερόν είδε τον Ματ Ντέιμον χωρίς στολή και δεν κρατήθηκε

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η ηθοποιός εξομολογήθηκε το «παράπτωμά» της στα γυρίσματα της «Οδύσσειας» του Νόλαν, σε συνέντευξή της κατά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο.

Η πρώην ποpνοσταρ Μία Καλίφα κέρδισε 650.000 δολάρια ποντάροντας στο Μουντιάλ – Δείτε το στοίχημά της

Tabloid 22.07.2026
Η πρώην πορνοστάρ είχε ποντάρει 1 εκατομμύριο δολάρια στην κατάκτηση του τίτλου από την Ισπανία και εισέπραξε συνολικά 1,65 εκατ. δολάρια.

Μπαρτζώκας: Δάκρυσε μιλώντας για τον πατέρα του – Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τη συγκίνησή του

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του, Ανδρέα Μπαρτζώκα, έναν από τους 27 πολιτικούς κρατούμενους που απέδρασαν από τις φυλακές Βούρλων το 1955.

Μαίρη Λίντα: Το συγκινητικό αντίο της Finos Film στη θρυλική τραγουδίστρια

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η Finos Film αποχαιρέτισε τη Μαίρη Λίντα με συγκινητική ανάρτηση, θυμίζοντας τη μεγάλη της προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο και τραγούδι.

Μαίρη Λίντα: «Μεγάλο μου λάθος ήταν ο χωρισμός από τον Χιώτη» ‑ Τι είχε εξομολογηθεί για τη σχέση τους

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο έρωτας που σημάδεψε μια ζωή, το βραχιόλι που έγινε η αιτία του χωρισμού και οι τύψεις μετά τον θάνατό του

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Βουτιές σε ποταμό με μαύρο μπικίνι

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η παρουσιάστρια αναζήτησε δροσιά σε κρυστάλλινα νερά ποταμού μέσα σε καταπράσινο δάσος, μακριά από τους 40 βαθμούς της Αθήνας.

Pedro Pascal και Ebon‑Moss Bachrach στην Ελλάδα: Σε ποιο νησί τους εντόπισε τουρίστας με το μαγιό

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ένας Γερμανός τουρίστας τους κατέγραψε στην παραλία και το βίντεο έγινε viral στο TikTok.