E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρωταγωνιστής σε προεκλογικό σποτ στην Πολωνία ο Τσίπρας, ως παράδειγμα προς αποφυγή

Το κυβερνών κόμμα προειδοποιεί τους πολίτες ότι θα πάθουν ό,τι έπαθαν οι Έλληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 11/9/2015 | 12:59

Πρωταγωνιστής σε προεκλογικό σποτ στην Πολωνία ο Τσίπρας, ως παράδειγμα προς αποφυγή

Έναν μήνα μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, στις κάλπες θα προσέλθουν, στις 25 Οκτωβρίου, και οι Πολωνοί.

Η χώρα κινείται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς και τα κόμματα έχουν αρχίσει τον αγώνα.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στο επίκεντρο μόνο των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, αλλά και των... πολωνικών.

Το κυβερνών κόμμα ΡΟ, την Πέμπτη έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό του σποτ, το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα τι έπαθαν οι Έλληνες με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τι θα πάθουν οι Πολωνοί με κυβέρνηση του κόμματος της αντιπολίτευσης, το PIS.

Ο τίτλος του σποτ είναι «Ο δρόμος προς την ελληνική τραγωδία». «Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς οι οποίοι τους υποσχέθηκαν μία ζωή πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες, δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να εξαπατήσει τους Πολωνούς με τις υποσχέσεις του», αναφέρεται στο επίσημο κανάλι του κόμματος στο YouΤube.

Σε αυτό εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναφέρονται τα εξής: «Όταν οι πολιτικοί δίνουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, μην υπολογίζεις σε ελληνικές διακοπές, αλλά μάλλον στην ελληνική τραγωδία». Το σποτ διανθίζεται με πλάνα από την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και πλάνα με τις ουρές έξω από τις τράπεζες.

Εν συνεχεία, στο τηλεοπτικό σποτ γίνεται μνεία στη δήλωση της υποψηφίας πρωθυπουργού Beata Szydlo του κόμματος της νυν αντιπολίτευσης, PIS, αναφορικά με τα προβλεπόμενα έσοδα του κράτους από την είσπραξη του ΦΠΑ, που θα ανέλθουν σε 9 δισ. ζλότι. Τονίζεται, ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα από το 8% στο 23%.

Το σποτ –στο οποίο κυριαρχεί η ελληνική μουσική– ολοκληρώνεται με ένα πλάνο του Α. Τσίπρα και κατόπιν με ένα της Beata Szydlo, αλλά και με την ιδιωματική έκφραση... «Μην κάνεις τον Έλληνα», που σημαίνει «μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις».

Η απάντηση του κόμματος της αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Το κόμμα PIS έδωσε στη δημοσιότητα δικό του τηλεοπτικό σποτ, με τίτλο: «Η Ewa Kopacz οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία».

Σε αυτό υπάρχει κάρτα που αναφέρει: «Ελληνική τραγωδία;». Όπως αναφέρεται στο σποτ, η Ewa Kopacz είναι αυτή που οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία, ενώ σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της ένταξης της Πολωνίας στη ζώνη του ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει την πλειοψηφία των Πολωνών στη φτώχεια.

Στο τέλος του σποτ εμφανίζεται μια κάρτα που αναφέρει: «Ποιος, λοιπόν, κάνει την Πολωνία μία δεύτερη Ελλάδα;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία‑Μαρόκο στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το 2022 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τη Γαλλία να επικρατεί και να προκρίνεται στον τελικό, τότε είχαν ακολουθήσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού

Τσεχία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πράγας

Κόσμος Χτες
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές

Ζάκυνθος: Η στιγμή που ο πιλότος απομακρύνεται από το φλεγόμενο F‑16

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο χειριστής κατάφερε να οδηγήσει το μαχητικό με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φημολογία αυτή έρχεται να κορυφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα εσωστρέφειας

Αλί Χαμενεΐ: Βίντεο δείχνει το καταφύγιο όπου σκοτώθηκε αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Σητεία: Αγνοείται η 55χρονη Βασιλική Γκάγκα – Εξαφανίστηκε εδώ και δύο εβδομάδες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές αναζητούν την 55χρονη Βασιλική Γκάγκα, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν από τη Σητεία από τα τέλη Ιουνίου

Μουντιάλ 2026: Δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στη συνέντευξη του Μπραχίμ Ντίαθ

Αθλητικά Νέα Χτες
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Μπραχίμ Ντίαθ, ενόψει του αγώνα Γαλλία - Μαρόκο στα προημιτελικά του Μουντιάλ, δύο δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση.

Μαίνεται η φωτιά σε βιοτεχνία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης: Επεκτάθηκε σε διπλανό εργοστάσιο

Ελλάδα Χτες
Λίγο μετά τις 16:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής

Μυστήριο με την εξαφάνιση 48χρονης μητέρας στον Αλιμο: Αφαντο και το όχημά της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια 48χρονη μητέρα αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες σύμφωνα με τις αρχές. Αφαντο παραμένει και το αυτοκίνητό της.

Μακάβριο λάθος στις Σέρρες: Πήγαν να παραλάβουν τον νεκρό πατέρα τους και τους παρέδωσαν άλλη σορό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει από τον εισαγγελέα άδεια εκταφής νεκρού που κηδεύτηκε στην Ξάνθη, σε μουσουλμανικό νεκροταφείο, για τον οποίο η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες ότι είναι ο δικός τους άνθρωπος

Θρίλερ σε βενζινάδικο στη Βρετανία: Αστυνομικός όρμησε σε άντρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Κόσμος Χτες
Έπεσε πάνω σε άνδρα που κρατούσε αναπτήρα μέσα σε βενζινάδικο  -  Προτάθηκε για τα Εθνικά Βραβεία Ανδρείας