E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρωταγωνιστής σε προεκλογικό σποτ στην Πολωνία ο Τσίπρας, ως παράδειγμα προς αποφυγή

Το κυβερνών κόμμα προειδοποιεί τους πολίτες ότι θα πάθουν ό,τι έπαθαν οι Έλληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 11/9/2015 | 12:59

Πρωταγωνιστής σε προεκλογικό σποτ στην Πολωνία ο Τσίπρας, ως παράδειγμα προς αποφυγή

Έναν μήνα μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, στις κάλπες θα προσέλθουν, στις 25 Οκτωβρίου, και οι Πολωνοί.

Η χώρα κινείται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς και τα κόμματα έχουν αρχίσει τον αγώνα.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στο επίκεντρο μόνο των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, αλλά και των... πολωνικών.

Το κυβερνών κόμμα ΡΟ, την Πέμπτη έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό του σποτ, το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα τι έπαθαν οι Έλληνες με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τι θα πάθουν οι Πολωνοί με κυβέρνηση του κόμματος της αντιπολίτευσης, το PIS.

Ο τίτλος του σποτ είναι «Ο δρόμος προς την ελληνική τραγωδία». «Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς οι οποίοι τους υποσχέθηκαν μία ζωή πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες, δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να εξαπατήσει τους Πολωνούς με τις υποσχέσεις του», αναφέρεται στο επίσημο κανάλι του κόμματος στο YouΤube.

Σε αυτό εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναφέρονται τα εξής: «Όταν οι πολιτικοί δίνουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, μην υπολογίζεις σε ελληνικές διακοπές, αλλά μάλλον στην ελληνική τραγωδία». Το σποτ διανθίζεται με πλάνα από την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και πλάνα με τις ουρές έξω από τις τράπεζες.

Εν συνεχεία, στο τηλεοπτικό σποτ γίνεται μνεία στη δήλωση της υποψηφίας πρωθυπουργού Beata Szydlo του κόμματος της νυν αντιπολίτευσης, PIS, αναφορικά με τα προβλεπόμενα έσοδα του κράτους από την είσπραξη του ΦΠΑ, που θα ανέλθουν σε 9 δισ. ζλότι. Τονίζεται, ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα από το 8% στο 23%.

Το σποτ –στο οποίο κυριαρχεί η ελληνική μουσική– ολοκληρώνεται με ένα πλάνο του Α. Τσίπρα και κατόπιν με ένα της Beata Szydlo, αλλά και με την ιδιωματική έκφραση... «Μην κάνεις τον Έλληνα», που σημαίνει «μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις».

Η απάντηση του κόμματος της αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Το κόμμα PIS έδωσε στη δημοσιότητα δικό του τηλεοπτικό σποτ, με τίτλο: «Η Ewa Kopacz οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία».

Σε αυτό υπάρχει κάρτα που αναφέρει: «Ελληνική τραγωδία;». Όπως αναφέρεται στο σποτ, η Ewa Kopacz είναι αυτή που οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία, ενώ σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της ένταξης της Πολωνίας στη ζώνη του ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει την πλειοψηφία των Πολωνών στη φτώχεια.

Στο τέλος του σποτ εμφανίζεται μια κάρτα που αναφέρει: «Ποιος, λοιπόν, κάνει την Πολωνία μία δεύτερη Ελλάδα;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70