E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεϊμαράκης για Καμμένο: Ο κ. Καημένος, ο κατάδικος, δεν μπαίνει στη Βουλή και έχει τρελαθεί

Σκληρή γλώσσα

Δημοσίευση 11/9/2015 | 00:09

Μεϊμαράκης για Καμμένο: Ο κ. Καημένος, ο κατάδικος, δεν μπαίνει στη Βουλή και έχει τρελαθεί

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα απάντησε στην ανοίκεια επίθεση του Πάνου Καμμένου εναντίον του, στο ντιμπέιτ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που έδωσε. «Βλέπει ότι δεν μπαίνει στη Βουλή και κοντεύει να τρελαθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στο Newpost και πρόσθεσε, απαντώντας στον χαρακτηρισμό «υπόδικος» που του απέδωσε ο κ. Καμμένος: «Κι εγώ τον λέω κατάδικο. Έχει τρεις καταδίκες».

Ο Ευ. Μεϊμαράκης συνέχισε σε πιο υψηλούς τόνους: «Ο Καμμένος δεν είναι κεντροδεξιός. Παλαβός και κατάδικος είναι, δεν είναι δεξιός, αφού συνεργάζεται με τον Αλέξη Τσίπρα σε αριστερή πορεία και όχι για συγκεκριμένο πρόγραμμα». Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Γιατί ενώ μπορούσε ο κ. Καμμένος να ζητήσει η σχετική δικογραφία με 50 υπογραφές να πάει στην Ολομέλεια, δεν το έκανε;». «Τώρα το θυμήθηκε, αλλά δεν βλέπει ότι η κοινή γνώμη έχει καταλάβει τι –να μην πω τώρα– είναι ο κ. Καημένος, πως τον λένε...», είπε συγκεκριμένα.

Για την «υπόθεση Καρούζου», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι έχουν ελεγχθεί μετά από δικό του αίτημα τα πόθεν έσχες και οι λογαριασμοί του, καθώς και των μελών της οικογένειάς του, και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Είπε επίσης, ότι με συμβολαιογραφική πράξη που έχει υπογράψει έχει ζητήσει αν βρεθεί κάτι παραπάνω που να μην δικαιολογείται, να του το πάρουν.

«Δεν με κατηγορεί για μίζα, αλλά λέει γιατί πλήρωσα...», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι οι πληρωμές του υπουργείου ¶μυνας δεν γίνονται απλά επειδή ο υπουργός πάει και βγάζει λεφτά από κάποιο χρηματοκιβώτιο, αλλά με συγκεκριμένη διαδικασία, με έλεγχο των τιμολογίων από το ελεγκτικό συνέδριο κ.λπ. «Αν η πληρωμή δεν είναι νόμιμη, γιατί παραλαμβάνει τον άλλο μήνα ο υπουργός το «Ωκεανός»; Να βγει ο υπουργός να πει αν είναι νόμιμη ή παράνομη. Γιατί δεν βγαίνουν να το πουν;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι ο ομόλογός του των ΑΝΕΛ φαίνεται ως συνομιλητής του ¶κη στο ημερολόγιό του.

«Θα έρθει ο κ. Καμμένος να κάνει κήρυγμα σε μένα και ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για διαπλοκή και διαφθορά», είπε επιπλέον, εξαπολύοντας επίθεση και κατά του πρώην πρωθυπουργού. «Ο Αλέξης έχει baby face, όλο δεν ξέρει. Δεν ήξερε για τον Βαρουφάκη, δεν ήξερε για τη Ζωή, δεν ήξερε ότι είχαν δύναμη οι τράπεζες, δεν ήξερε ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα...», είπε και χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «μνημονιακό».

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι δεν απορρίπτει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων και η χώρα ζητά συναινέσεις και συνεργασίες. «Γι' αυτό θέλω να πάω από τώρα στην Κουμουνδούρου, να του πω ότι γι' αυτά τα προβλήματα εγώ προτείνω αυτά, πού διαφωνείς, να συμβαδίσουμε», σημείωσε και επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής εθνικού σχεδίου που θα μας βγάλει από την κρίση.

Κατηγόρησε, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα ότι ήθελε σύντομη προεκλογική περίοδο 20 ημερών, για να μην δει ο κόσμος τι θα πληρώσει με τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνει το μνημόνιο. «Να μην προλάβει να δει ο κόσμος ότι από αριστερούλης, αντιμνημονιακός, τα υπέγραψε όλα φαρδιά-πλατιά», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει τελικά συνεργασία, να πάρει και το κόστος του».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη απάντησε στις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ: «Πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μεγάλη σύγχυση ο κ. Μεϊμαράκης. Ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε κανείς άλλος σύχναζε ποτέ σε σπίτια εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου». «Προφανώς θα μπερδεύεται με τον κ. Καρούζο, με τον οποίο είχε πολύ καλές σχέσεις και στο σπίτι του οποίου σύχναζε για αρκετό καιρό στο παρελθόν», αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και συνεχίζει: «Ο εγκαλούμενος για κακουργηματικές πράξεις σχετικά με την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων κ. Μεϊμαράκης απεδείχθη ότι, εκτός από κοινός συκοφάντης, είναι και ψεύτης. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε άλλο. Έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου