E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτόπουλος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας ο Μανώλης Γλέζος

Δημοσίευση 9/9/2015 | 18:01

Φωτόπουλος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανώλης Γλέζος θα είναι επικεφαλής.

Επίσης, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώνουν προσωπικότητες από τον χώρο των πανεπιστημίων, των κινημάτων, του συνδικαλισμού και του πολιτισμού που μετείχαν ενεργά στους αντιμνημονιακούς αγώνες και στις διαδηλώσεις υπέρ του «Όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Την ίδια ώρα, δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Σε δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι, όντως, «Εώ και μέρες μού έγινε πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας», ωστόσο απάντησε αρνητικά.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «αφού ευχαρίστησα τους συντρόφους μου για την τιμητική πρόταση που μου έκαναν, χωρίς δεύτερη σκέψη, από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι μέχρι να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της επίθεσης που γίνεται στις διοικήσεις της ΔΕΗ, στο συνδικάτο και σε εμένα προσωπικά, προκειμένου να μπορέσουν να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την Επιχείρηση του ελληνικού λαού, δεν θέλω να είμαι υποψήφιος σε καμιά θέση που έστω και μία στο εκατομμύριο μπορεί να στοχοποιήσει –εκτός από εμένα– και τη Λαϊκή Ενότητα».

Ο Νίκος Φωτόπουλος επισημαίνει: «Πρώτα θα κλείσει η υπόθεση της παραπομπής μου, που γίνεται μαζί με άλλους 48 συναδέλφους όλων των διοικήσεων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ από το 1999, υπόθεση για την οποία ο κ. εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή μου από όλες τις κατηγορίες, και μετά θα συμμετάσχω από οποιαδήποτε θέση μπορώ να βοηθήσω περισσότερο και καλύτερα».

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, ένας δεύτερος λόγος που, με σεβασμό, δεν αποδέχτηκε «την τιμητική πρόταση των συντρόφων, είναι γιατί δεν ήθελα να περάσει από το μυαλό οποιουδήποτε πολίτη που δεν με ξέρει ότι με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑΕ μπορεί να επιζητώ την οποιαδήποτε κάλυψη». Υποστηρίζει: «Ανήκω σε αυτούς που πάντα έβγαιναν στο ξέφωτο και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω, χωρίς να εξετάζω πρώτα αν έχω τα νώτα μου καλυμμένα».

Υπενθυμίζει, ότι ο ίδιος συμμετέχει έτσι κι αλλιώς στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑΕ, «και από τη θέση αυτή θα δώσω το ίδιο δυνατά τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους τους συναγωνιστές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας νωπής μυζήθρας λόγω ανίχνευσης σταφυλοκοκκικών εντεροτοξινών

Ελλάδα Χτες
Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Τέμπη ‑ Καρυστιανού / Οργή στη δίκη για τα «χαμένα» βίντεο ‑ «Ο Μπακαϊμης είναι ο πρώτος που έβαλε χέρι»

Ελλάδα Χτες
Οι κατηγορούμενοι διώκονται για την υπεξαίρεση και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού που φέρεται να απεικόνιζε τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Εξεταστική: Στις 11 Δεκέμβρη καταθέτει ο «Φραπές» – Ποιος ο σχεδιασμός για τα πολιτικά πρόσωπα

Ελλάδα Χτες
Μια μέρα αργότερα τη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στην εξεταστική θα καταθέσουν οι Χρήστος Μπουκώρος και Μανώλης Χνάρης

Ελεύθερη η πρώην επόπτρια Δυτικής Αττικής για την υπόθεση δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα Χτες
Η κατηγορούμενη επανέλαβε ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό, υποστηρίζοντας πως είδε την Κυριακή μόνο όταν έφευγε

Ανησυχία στην Ισπανία: Εμφανίστηκαν έπειτα από 31 χρόνια κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

Κόσμος Χτες
Ο ιός, που είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο αλλά φονικός για τους χοίρους, επεκτείνεται στη δυτική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια

Θεσσαλονίκη: 37χρονος έδωσε τέλος στη ζωή μου με όπλο – Τον βρήκε μέσα στο ΙΧ του περαστικός

Ελλάδα Χτες
Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκε πολίτης το πρωί της περασμένης Κυριακής σε περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη

Πολιτικό σκάνδαλο στη Ρουμανία: Ο υπουργός Αμυνας παραιτήθηκε επειδή είπε ψέματα στο βιογραφικό του

Κόσμος Χτες
Το βιογραφικό του Ιονούτ Μοστεάνου περιείχε εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με το πότε αποφοίτησε και από ποιο πανεπιστήμιο

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα ‑ Τι αναφέρει η παραδοσιακή μέθοδος

Ελλάδα Χτες
Τα Μερομήνια αποτελούν την παραδοσιακή μέθοδο πρόβλεψης του καιρού

Αντρες δολοφόνησαν και πέταξαν σε βάλτο την έφηβη αδερφή τους, επειδή «αμαύρωσε την τιμή τους»

Κόσμος Χτες
Φρικτό έγκλημα στην Ολλανδία, ακόμα ένα, το οποίο έγινε στο όνομα της «τιμής» μουσουλμανικής οικογένειας

Οι ηλικιωμένοι στη Νότια Κορέα ξορκίζουν τη μοναξιά με «εγγόνια» ρομπότ ‑ «Σε περίμενα όλη μέρα»

Κόσμος Χτες
Κάθε μέρα, περίπου 10 ηλικιωμένοι ενήλικες στη Νότια Κορέα αυτοκτονούν. Στην Ασία έχουν την τιμητική τους τα ρομπότ φροντίδας ηλικιωμένων, μία αγορά που αναμένεται να φτάσει τα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030

Πολίτες ύψωσαν σταυρό 10 μέτρων στο όρος Αυγό στην Ξάνθη: Κλήθηκαν σε απολογία από τη δασική υπηρεσία

Ελλάδα Χτες
Η Δασική Υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για τη διαδικασία τοποθέτησης και το εάν είχαν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες