E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτόπουλος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας ο Μανώλης Γλέζος

Δημοσίευση 9/9/2015 | 18:01

Φωτόπουλος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανώλης Γλέζος θα είναι επικεφαλής.

Επίσης, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώνουν προσωπικότητες από τον χώρο των πανεπιστημίων, των κινημάτων, του συνδικαλισμού και του πολιτισμού που μετείχαν ενεργά στους αντιμνημονιακούς αγώνες και στις διαδηλώσεις υπέρ του «Όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Την ίδια ώρα, δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Σε δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι, όντως, «Εώ και μέρες μού έγινε πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας», ωστόσο απάντησε αρνητικά.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «αφού ευχαρίστησα τους συντρόφους μου για την τιμητική πρόταση που μου έκαναν, χωρίς δεύτερη σκέψη, από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι μέχρι να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της επίθεσης που γίνεται στις διοικήσεις της ΔΕΗ, στο συνδικάτο και σε εμένα προσωπικά, προκειμένου να μπορέσουν να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την Επιχείρηση του ελληνικού λαού, δεν θέλω να είμαι υποψήφιος σε καμιά θέση που έστω και μία στο εκατομμύριο μπορεί να στοχοποιήσει –εκτός από εμένα– και τη Λαϊκή Ενότητα».

Ο Νίκος Φωτόπουλος επισημαίνει: «Πρώτα θα κλείσει η υπόθεση της παραπομπής μου, που γίνεται μαζί με άλλους 48 συναδέλφους όλων των διοικήσεων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ από το 1999, υπόθεση για την οποία ο κ. εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή μου από όλες τις κατηγορίες, και μετά θα συμμετάσχω από οποιαδήποτε θέση μπορώ να βοηθήσω περισσότερο και καλύτερα».

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, ένας δεύτερος λόγος που, με σεβασμό, δεν αποδέχτηκε «την τιμητική πρόταση των συντρόφων, είναι γιατί δεν ήθελα να περάσει από το μυαλό οποιουδήποτε πολίτη που δεν με ξέρει ότι με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑΕ μπορεί να επιζητώ την οποιαδήποτε κάλυψη». Υποστηρίζει: «Ανήκω σε αυτούς που πάντα έβγαιναν στο ξέφωτο και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω, χωρίς να εξετάζω πρώτα αν έχω τα νώτα μου καλυμμένα».

Υπενθυμίζει, ότι ο ίδιος συμμετέχει έτσι κι αλλιώς στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑΕ, «και από τη θέση αυτή θα δώσω το ίδιο δυνατά τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους τους συναγωνιστές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποχώρησε και ο πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου από το κόμμα Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Αποχωρήσεις που προκαλούν αναταράξεις στο νεοσύστατο κόμμα ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία

Επεισόδιο σε πτήση προς Χανιά: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν – Αστυνομικός τραυματίστηκε

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κατά τη διαδικασία σύλληψης, φέρονται να αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και να αντέδρασαν έντονα

Θλίψη για την 36χρονη γιατρό που πέθανε στη γέννα του παιδιού της ‑ «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την προγραμματισμένη αεροδιακομιδή στην Αθήνα, κατέληξε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ήταν γνωστός για το ήθος, την προσωπικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση για Κολομβία και Πορτογαλία, μπλόκο της Γκάνας στην Αγγλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Κολομβία λύγισε τη Λ.Δ. Κονγκό με γκολ του Μουνιός και πέρασε στους «32», η Πορτογαλία διέλυσε το Ουζμπεκιστάν με ιστορικό Ρονάλντο, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με τη μαχητική Γκάνα.

Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει για 100.000 δανειολήπτες με τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρνει σημαντικές αλλαγές στις δόσεις και τους τόκους για πάνω από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη.

«Πείραζαν» μετρητές και έκλεβαν ρεύμα στη μισή Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε πέντε περιφέρειες της χώρας, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ.

Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κόσμος - Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

Διαφήμιση καθαριστικού για «βρώμικες γυναίκες» και «τοξικούς άνδρες» προκάλεσε σάλο στην Κίνα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Dettol απολογήθηκε δημοσίως - «Απαίσια διαφήμιση, με άφησε άφωνο», σχολιάζουν χρήστες στα κινεζικά social media