E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ ‑ Καταιγίδες και χαλάζι

Σημαντική μεταβολή, με ισχυρές βροχές

Δημοσίευση 9/9/2015 | 14:26

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ ‑ Καταιγίδες και χαλάζι

Σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

  1. Σήμερα Τετάρτη (09-09-2015) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία και σταδιακά στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν την Κεντρική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
  2. Αύριο Πέμπτη (10-09-2015) τα έντονα φαινόμενα τα οποία θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στις προαναφερθείσες περιοχές αργά τη νύχτα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
  3. Μεθαύριο Παρασκευή (11-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» ‑ Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Κόσμος 15.01.2026
Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000

Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια για το 2026 – Στην 4η θέση η Ελλάδα

Κόσμος 15.01.2026
Ποιες χώρες προσφέρουν στους πολίτες τους τη μεγαλύτερη ελευθερία μετακίνησης

Πέθανε η κρυφή κόρη του Φρέντι Μέρκιουρι σε ηλικία 48 ετών

Κόσμος 15.01.2026
Η ύπαρξη της κόρης του Φρέντι Μέρκιουρι, του θρυλικού frontman των Queen, κρατήθηκε κρυφή επί 48 χρόνια

Συνελήφθη η αθλήτρια του βόλεϊ Ντεριά Τσαϊργκάν, τουρκικά ΜΜΕ λένε ότι είναι ερωμένη του Ιμάμογλου

Κόσμος 15.01.2026
Σήμερα ξεκινά η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης για το πτυχίο του, ωστόσο τα τοπικά ΜΜΕ εστιάζουν στην κατάθεση μιας influencer για την προσωπική του ζωή

Εξαφάνιση 16χρονης: Ενδέχεται να έχει αλλάξει την εμφάνισή της

Ελλάδα 15.01.2026
Κορυφώνεται η αγωνία για την ανήλικη

Συγκλονιστικό βίντεο από τη σύγκρουση πλοίων και την έκρηξη που ακολούθησε

Κόσμος 15.01.2026
Δεξαμενόπλοιο εμβολίζεται από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Στο παρά 5′ ο Τραμπ ανέβαλε την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος 15.01.2026
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν την κατάρρευση του καθεστώτος μετά από μια επίθεση

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς: Φόβοι πώς η «ασθένεια Χ» θα εμφανιστεί μέσα στο 2026

Κόσμος 15.01.2026
Οι επιστήμονες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες ότι ο κόσμος είναι απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει ένα ακόμη ξέσπασμα μολυσματικής νόσου

Η πρώτη φρεγάτα Belharra «Κίμων» στον ελληνικό στόλο – Νέα εποχή ναυτικής ισχύος

Ελλάδα 15.01.2026
Η σημερινή ημέρα, καταγράφεται ως ιστορική για το Πολεμικό Ναυτικό

Ερέτρια: Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από εννέα ανήλικους ‑ Με αφορμή μία κοπέλα

Ελλάδα 15.01.2026
Ο μαθητής δέχθηκε άγρια επίθεση και τραυματίστηκε σοβαρά