E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Περαία: Πόρισμα‑σοκ των ιατροδικαστών για τη 49χρονη που φέρεται να θάφτηκε ζωντανή

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2014

Δημοσίευση 9/9/2015 | 10:24

Περαία: Πόρισμα‑σοκ των ιατροδικαστών για τη 49χρονη που φέρεται να θάφτηκε ζωντανή

Η πολύκροτη υπόθεση που πριν από περίπου ένα χρόνο είχε γίνει πρωτοσέλιδο μέχρι και στα διεθνή Μέσα, επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο λόγος για τη 49χρονη καρκινοπαθή που θεωρούνταν ότι θάφτηκε ζωντανή στην ¶νω Περαία. Τα νέα πορίσματα των ιατροδικαστών αποκαλύπτουν ότι η 49χρονη καρκινοπαθής πράγματι θάφτηκε ζωντανή τον Σεπτέμβριο του 2014 στο νεκροταφείο της ¶νω Περαίας.

Στην αποκάλυψη-σοκ καταλήγουν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό της άτυχης μητέρας δύο παιδιών Καλλιόπης Ζαφειρίου, η οποία φέρεται ότι υπέκυψε στις 24 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso. Ωστόσο, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου αποδίδει τον θάνατο της 49χρονης σε καρδιακή ανακοπή που υπέστη όταν ήδη βρισκόταν μέσα στον τάφο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην αποκαλυπτική γνωμοδότηση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο θάνατος της Κ. Ζαφειρίου επήλθε κατά τον εν ζωή ενταφιασμό της περί τις 20:00, πιθανότατα συνεπεία καρδιακής ανακοπής».

Η ιστορία

Η οικογένεια της άτυχης 49χρονης από τον θάνατό της ισχυριζόταν πως αυτός προέκυψε από ασφυξία μέσα στον τάφο, αφού η ίδια είχε θαφτεί ζωντανή. Σύμφωνα με όσα ισχυριζόταν η οικογένεια πριν από έναν χρόνο, αφού αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο, λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και δύο νεαροί, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια μέσα από τα έγκατα της γης. Κάποιοι είπαν ότι άκουσαν μία φωνή που έλεγε: «Βοήθεια, σώστε με!». Την ίδια ώρα κι ο νεκροθάφτης ισχυρίστηκε ότι άκουσε χτυπήματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν ήδη πολύ αργά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η γυναίκα ίσως είχε νεκροφάνεια, ίσως έπεσε σε κώμα και έγινε λάθος διάγνωση, με αποτέλεσμα την τραγική της κατάληξη. Το συγκλονιστικό είναι ότι, όπως καταγγέλλεται, όταν ξέθαψαν τη 49χρονη, είδαν ότι τα χέρια της βρίσκονταν σε διαφορετική θέση από εκείνη της ταφής, ενώ τα μάτια της ήταν ανοιχτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους