E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Jenna Apokotos, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της άπνοιας

Κατάδυση με μέγιστη εισπνοή

Δημοσίευση 1/11/2015 | 00:13

Jenna Apokotos, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της άπνοιας

Η άπνοια είναι το προσόν των μεγάλων ψαροντουφεκάδων, αλλά έχει γίνει και ξακουστό άθλημα: η κατάδυση με μέγιστη εισπνοή. 

Η Jenna Αpokotos, ή αλλιώς Ιωάννα Απόκοτου, γεννήθηκε στο μακρινό Κογκό της Αφρικής, από Συμιακοροδίτη πατέρα και Ινδή μητέρα. Η γνωριμία με την άπνοια έγινε την άνοιξη του 2013. Όπως λέει χαρακτηριστικά η Jenna, «τα νερά εκεί είναι πράσινα και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 12 βαθμούς, κάθε φορά που πηγαίνεις εκεί, είναι πόλεμος! Μια τέτοια βουτιά θέλει πολύ πάθος και θάρρος».

Στις πρώτες ασκήσεις το πρόγραμμα είχε μια βουτιά σε βάθος 10 μέτρων και έπρεπε να παραμείνει 45", και η επόμενη ήταν στα 15 μέτρα και θα έμενε 1 λεπτό. Ξεπέρασε με επιτυχία τις δοκιμασίες σε δυο συνεχόμενες ημέρες! 

Όπως δήλωσε στη Huffington Post, στα Σταθερά Βάρη (CWT) έχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα -62 μέτρα, από τους αγώνες στο Daham της Αιγύπτου (Ιούνιος 2015), ενώ στην προπόνηση έχει καταφέρει να φτάσει τα -76! (Σταθερά Βάρη: ο δύτης καταδύεται και αναδύεται χρησιμοποιώντας τα πέδιλα (ή το μονοπέδιλό του) χωρίς να τραβάει το σκοινί του αγώνα και χωρίς αλλαγή στο έρμα που φέρει στη διάρκεια της βουτιάς του).

Και στην Ελεύθερη Βύθιση (FIM), το πανελλήνιο ρεκόρ -55 μέτρων είναι δικό της (Ιούνιος 2015 Daham)! Ωστόσο, στην προπόνηση έχει καταφέρει να φτάσει στα -60 μέτρα. (Ελεύθερη Βύθιση: ο δύτης βουτά χωρίς τη χρήση προωθητικού εξοπλισμού και τραβά μόνο το σχοινί του αγώνα κατά τη διάρκεια της κατάδυσης και της ανάδυσης. Παγκόσμια ρεκόρ: William Trubridge -121 μέτρα [άντρες], Natalia Molchanova -91 μέτρα [γυναίκες]).

Φέτος σε μια προπόνησή της έφτασε τα -70 μέτρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία «έδιωξε» την AI και γιατί επέστρεψε στους ανθρώπους μηχανικούς

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η Ford παραδέχτηκε λάθος εκτίμηση μετά από τρία χρόνια εξάρτησης από την τεχνητή νοημοσύνη, με σοβαρά προβλήματα ποιότητας να οδηγούν στην επαναπρόσληψη 350 μηχανικών.

Ποιος είναι ο ψαράς που επιβίωσε 8 μέρες μόνος στον Ειρηνικό και πώς τα κατάφερε

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Ο 42χρονος Τζούνιορ Απιούτα εντοπίστηκε από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας έπειτα από οκτώ ημέρες επιβίωσης στα ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Έρχεται νέα οικονομική «φούσκα»: Οι ειδικοί βλέπουν τα ίδια σημάδια που προηγήθηκαν του μεγάλου κραχ

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Μήπως ζούμε ξανά τις τελευταίες μέρες πριν από μια μεγάλη οικονομική κρίση;

Πουλούσε τις φανέλες και τα παπούτσια του για να ταΐσει το παιδί του: Η απίστευτη ιστορία του ήρωα της Παραγουάης

E-Daily 3.Left Χτες
Από τις δυσκολίες στην κορυφή: Η συγκλονιστική ιστορία του τερματοφύλακα που έγινε ήρωας της Παραγουάης

Ένα ταξίδι στα πιο γλυκά καλοκαίρια των `80s και `90s – Πόσα από αυτά τα παγωτά θυμάσαι;

E-Daily 1.Hero Χτες
Αυτά τα παγωτά θα σε γυρίσουν κατευθείαν στην παιδική σου ηλικία

Τι είναι η Santa Muerte και γιατί συνδέεται με ορισμένες από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις στο Μεξικό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι σκοτεινές εγκληματικές υποθέσεις που αφήνουν το κοινό σοκαρισμένο

Πόσα λεφτά παίρνουν τα ball boys & girls στο Wimbledon

E-Daily 3.Left Χτες
Λιγότερα από όσα φαντάζεσαι

Η τραγική ιστορία πίσω από την «Ωραία Κοιμωμένη του Έβερεστ»

E-Daily 3.Left Χτες
Το ιστορικό ρεκόρ που μετατράπηκε σε εφιάλτη

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών