E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Οι επιβάτες έμειναν στο σκοτάδι σχεδόν τέσσερις ώρες

Δημοσίευση 2/9/2015 | 09:38

Πάγωσε το Eurostar στη Μάγχη για να απομακρυνθούν μετανάστες από τις σήραγγες

Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα σε πέντε τρένα υψηλής ταχύτητας Eurostar έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες είχαν αποκλείσει τις σιδηροτροχιές που οδηγούν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν σε τρένα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Eurostar στο Twitter, τρία από τα τρένα έφθασαν στο Λονδίνο νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ άλλα δύο επέστρεψαν στους αρχικούς σταθμούς απ όπου είχαν αναχωρήσει στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Η Eurostar είχε ανακοινώσει αργά χθες στο Twitter πως ακινητοποιεί τα τρένα της «ενόσω οι αρχές ασχολούνται με ΅λαθρεπιβάτεςΆ» και στη συνέχεια είπε πως ΅λαθρεπιβάτεςΆ εντοπίστηκαν πάνω στις σιδηροτροχιές στον σταθμό του Καλέ. Τα τρένα παρέμειναν εκεί καθώς οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ απομακρύνονταν από τη σήραγγα και από τις σιδηροτροχιές, ανέφερε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως οι ΅λαθρεπιβάτεςΆ ήταν μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία μέσω του Eurotunnel. Από τις αρχές του έτους, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν επιχειρήσει να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι.

Στους επιβάτες σε ένα από τα τρένα με προορισμό το Λονδίνο, το οποίο σταμάτησε σε απόσταση 1,6 χλμ. από τη σήραγγα, ειπώθηκε σε κάποιο σημείο να κάνουν ησυχία και να ακούσουν για τυχόν θορύβους ανθρώπων που σκαρφαλώνουν στη σκεπή. Ελικόπτερο με προβολείς πέταξε στη συνέχεια πάνω από το τρένο καθώς οι φρουροί περπατούσαν στις γραμμές ψάχνοντας για μετανάστες, χωρίς κατά τα φαινόμενα να εντοπίσουν κανέναν.

Με κομμένο το ρεύμα, οι επιβάτες στο τρένο αυτό έμειναν στο σκοτάδι για σχεδόν τέσσερις ώρες. Η ζέστη και η υγρασία στα βαγόνια αυξήθηκε ενώ οι εισπράκτορες περπατούσαν στους διαδρόμους κρατώντας φακούς θυέλλης. Μία γυναίκα στην επιχειρηματική θέση έβαλε τα κλάματα και πολλοί επιβάτες είπαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τότε η Eurostar οδήγησε το τρένο πίσω στο Καλέ, όπου οι επιβάτες αποβιβάστηκαν για να πάρουν φρέσκο αέρα και εμφιαλωμένο νερό. Όταν όμως κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να φύγουν από τον σταθμό και να διασχίσουν τη Μάγχη με πλοίο, γάλλοι χωροφύλακες τους σταμάτησαν, λέγοντας πως οι τελωνειακοί και μεταναστευτικοί νόμοι απαιτούν οι επιβάτες να επιστρέψουν στο Παρίσι. Ωστόσο, η Eurostar ανέφερε στο Twitter πως το τρένο, το ES9055, "δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει επιβάτες στο Καλέ πίσω στο Παρίσι και αναζητούνται εναλλακτικές επιλογές".

"Μας εγκατέλειψαν σε μια αποβάθρα μέσα στο κρύο ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ", έγραψε στο Twitter, ένας από τους επιβάτες, ο Ντάνι Μπελ. "Και διαφωτίστε με – στις 4 π.μ. στη μέση του πουθενά ποιες είναι αυτές οι επιλογές; Για εκατοντάδες και εκατοντάδες ανθρώπους;"

Η Eurostar έχει δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεαρή γυναίκα έπεσε από τον 6ο όροφο στο Μοναστηράκι – Παρελήφθη ζωντανή από το ΕΚΑΒ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο απόπειρας αυτοκτονίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γιατρός για παρενόχληση 15χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ανήλικος εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα του τι συνέβη

Συναγερμός και στην Κομισιόν για τον λαγοκέφαλο – Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά μέτρα

Κόσμος Χτες
Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά

Κατάρριψη ή λάθος; Μυστήριο πίσω από την πτώση του αμερικανικού Apache στα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον οφείλει να απαντήσει στην ενέργεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αμερικανικών αντιποίνων

Θρίλερ στη Λεμεσό: Επιχειρηματίας εξαφανίστηκε με διαμάντια και κοσμήματα αξίας €10 εκατομμυρίων

Ελλάδα Χτες
Κατασκευαστής κοσμημάτων φέρεται να του παρέδωσε 35 χειροποίητα κοσμήματα, κατασκευασμένα από χρυσό, διαμάντια και πολύτιμους λίθους για να τα πουλήσει και εκείνος εξαφανίστηκε - Καταζητείται με ένταλμα - Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας οι κινήσεις του

Μουντιάλ 2026: Τρελά λεφτά στους διαιτητές από τη FIFA

E-Daily 3.Left Χτες
Απολαβές - ρεκόρ για του 170 που επιλέχθηκαν

Ο «βίος και πολιτεία» του Τζέιμς Δαλαμάγκα – Από σεκιούριτι στην Αυστραλία, φυγάς στο Αίγιο για 27 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι απόπειρες δολοφονίας και ο θάνατος του αδερφού του σε καζίνο

Στον αέρα η μελέτη της «Ελληνικό Μετρό» για το Πάρκο Ριζάρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος απέρριψε την τεχνική μελέτη, ζητώντας λιγότερη απώλεια πρασίνου

Στον αδελφό του δολοφονημένου Πολωνού καθηγητή η επιμέλεια των παιδιών, είχε απευθύνει έκκληση να πάρει τα ανίψια του στην πατρίδα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά από 11 μήνες που τα δύο ανήλικα παιδιά παρέμεναν στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού «Αγιος Ανδρέας», πλέον με την εκδοθείσα απόφαση, θα επιστρέψουν σε οικογενειακό περιβάλλον

Πακιστανός 41 ετών συνέθλιψε με το φορτηγό του σε κολόνα φωτισμού τη 19χρονη φίλη του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κοπέλα είχε μόλις γεννήσει, ωστόσο ο άνδρας δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού της

Ο Ναν ετοιμάζεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο έναντι 10 εκατ. δολαρίων με την Εθνική Κατάρ για να παίξει Μουντομπάσκετ

E-Daily 3.Left Χτες
Το Εμιράτο θα φιλοξενήσει το 2027 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατάφεραν να πείσουν τον άσο του Παναθηναϊκού να είναι ο δικός τους νατουραλιζέ στη διοργάνωση - Απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας παρά τις πιέσεις Αταμάν

Diddy: Αντιμέτωπος με νέα αγωγή για σeξoυαλιkή κακoπoίηση

Κόσμος Χτες
Αντρας υποστηρίζει ότι ο μουσικός παραγωγός τον κακοποίησε, όταν ήταν ανήλικος