E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αστραψε και βρόντηξε το ΣτΕ κατά του SΤΑR για την Πετρούλα

Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Δημοσίευση 1/9/2015 | 00:00

Αστραψε και βρόντηξε το ΣτΕ κατά του SΤΑR για την Πετρούλα

Aστραπές και... βροντές από το Συμβούλιο της Επικρατείας στον τηλεοπτικό σταθμό SΤΑR, για τον τρόπο που παρουσίαζε το δελτίο καιρού προ ετών η ξανθιά παρουσιάστρια Πετρούλα.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην άρει την κύρωση της σύστασης που είχε επιβληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε τα δελτία καιρού η Πετρούλα.

Με την υπ' αριθμ. 2521/2015 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ (200/2009) που επέβαλε τη διοικητική κύρωση της σύστασης.

Η ποινή είχε επιβληθεί μετά από καταγγελίες τηλεθεατών, καθώς το ΕΣΡ έκρινε ότι ο τρόπος προβολής του δελτίου καιρού από την Πετρούλα δεν είχε την απαιτούμενη «ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η αποστολή της τηλεόρασης».

Τα μέλη του ΕΣΡ, αφού παρακολούθησαν ορισμένα δελτία καιρού που παρουσίαζε η Πετρούλα, είχαν καταλήξει σε καταδικαστική απόφαση, τονίζοντας ότι «ο τρόπος παρουσιάσεως του μετεωρολογικού δελτίου από τη νεαρή παρουσιάστρια του σταθμού (ιδιαιτέρως ελαφριά ενδυμασία, στάση σώματος, ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή, χρήση υποκοριστικών, ενσάρκωση ρόλων άσχετων με δελτίο καιρού κ.ά.) το υποβαθμίζει ποιοτικά».

Υπενθυμίζεται, ότι η νεαρή παρουσιάστρια άρχιζε το δελτίο καιρού με τη χαρακτηριστική φράση «Γεια σας! Είμαι η Πετρούλα παντός καιρού», και έκλεινε λέγοντας «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα» και αποχαιρετούσε τους τηλεθεατές με νάζι.

Το ΕΣΡ στην απόφασή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε για τον τρόπο παρουσίασης του δελτίου καιρού: «Η Πετρούλα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια ορισμένη στάση σώματος, με προτεταμένο το στήθος προς τα μπρος και τη λεκάνη προς τα πίσω, κι ομιλεί με ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή και νάζι. Το δελτίο ολοκληρώνεται με έναν χαρακτηριστικό ναζιάρικο χαιρετισμό: «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα». Συχνά παρουσιαζόταν να ενσαρκώνει μικρούς ρόλους, που καμία σχέση με τον καιρό δεν είχαν, όπως ήταν όταν προσποιούνταν τη δασκάλα. Επίσης, υπήρχαν στοιχεία δραματοποίησης της παρουσίασης, όπως για παράδειγμα ήταν η τακτική να φυσούν άνεμοι πάνω της την ώρα που έλεγε τις εντάσεις τους ανά περιοχή, κάνοντας μάλιστα συχνά τα ρούχα της να ανεμίζουν, καθώς κι άλλα ηχητικά στοιχεία. Ο λόγος της ήταν διανθισμένος με πολλά υποκοριστικά και απείχε το συγκεκριμένο δελτίο καιρού κατά πολύ από μια επιστημονική παρουσίασή του, αν και παρουσιαζόντουσαν μετεωρολογικοί χάρτες πίσω από αυτά που παρουσίαζε με ενδείξεις θερμοκρασιών και άλλων μετεωρολογικών στοιχείων».

Το ΕΣΡ επισημαίνει στην απόφασή του, ότι κατά την προβολή του δελτίου καιρού από τον επίμαχο σταθμό δεν εξασφαλίζεται η επιβαλλόμενη ποιοτική στάθμη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επικύρωσαν την απόφαση του ΕΣΡ, κρίνοντας ότι η κύρωση που επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό σταθμό είναι δικαιολογημένη και η απόφαση του ΕΣΡ είναι νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρκάς: Η καινούργια Ιερά Εξέταση

Χιούμορ 15.05.2025
Δείτε το σημερινό σκίτσο

Τέμπη: Βαρύ το κλίμα στο Πρωινό – Λύγισαν όλοι με το βίντεο για την αδικοχαμένη Θώμη Πλακιά

TV Buzz 15.05.2025
«Να τους ζητήσουμε όλοι μαζί συγγνώμη ως κοινωνία γι’ αυτό που κάνουμε στα παιδιά τους», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Κλαυδία: Διέρρευσε βίντεο από την εμφάνιση της Ελλάδας

Eurovision 15.05.2025
Δείτε την αλλαγή φορέματος στη σκηνή της Eurovision

Αμαλία Κωστοπούλου: Ξεκίνησε τις πρόβες για το νυφικό της – Η φωτογραφία από το ατελιέ

Tabloid 15.05.2025
Τις πρώτες ετοιμασίες για τον γάμο της έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες η Αμαλία Κωστοπούλου

Πέγκυ Ζήνα – Απασφάλισε για τη Σάττι: «Το Μαρινάκι δεν μπορεί να χωνέψει ότι…»

Tabloid 15.05.2025
Όσα δήλωσε η Πέγκυ Ζήνα στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του Alpha

Kim Kardashian: Στο δικαστήριο για μια από τις πιο πολυσυζητημένες υποθέσεις των τελευταίων χρόνων

Celebrity Stories 15.05.2025
Σε μια αίθουσα κατάμεστη από δημοσιογράφους, δικαστικούς και θεατές, η Κιμ Καρντάσιαν επανέφερε στο προσκήνιο μία από τις πιο πολυσυζητημένες υποθέσεις των τελευταίων χρόνων

Παντρεύεται ο Τζώνυ Καλημέρης ‑ «Δεν μου έκανε την παραδοσιακή πρόταση γάμου» είπε η Ελπίδα Ιακωβίδου

Celebrity Stories Χτες
Το ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί το καλοκαίρι στο Νυμφαίο

Βουλευτής στην Ιταλία ντύθηκε... φάντασμα και αποβλήθηκε από τη Βουλή ‑ Δείτε βίντεο

Χιούμορ Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι παρακολούθησε το περιστατικό χαμογελώντας