E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστολή πτήσεων της SkyGreece

Αναβρασμός στα αεροδρόμια με τους επιβάτες που επρόκειτο να πετάξουν με την εταιρεία

Δημοσίευση 28/8/2015 | 18:49

Αναστολή πτήσεων της SkyGreece

H SkyGreece Airlines ανέστειλε τη λειτουργία της, δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα της μήνυμα προς το επιβατικό κοινό.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία ήθελε να μετατραπεί σε μια «νέα Ολυμπιακή» ενώνοντας με απεθείάς πτήσεις την Βόρεια Αμερική με την Ελλάδα,  δεν τα κατάφερε τελικά να ορθοποδήσει.

Η επιβολή των capital controls, οι μη ικανοποιητικές πληρότητες, o έντονος ανταγωνισμός στα δρομολόγια, από την Ελλάδα, προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά, και προφανώς ο κακός σχεδιασμός, δεν επέτρεψαν στην αεροπορική να μακροημερεύσει.

Έτσι, με σημερινή της ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Η SkyGreece Airlines θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους επιβάτες, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από την τρέχουσα επιχειρησιακή κρίση της εταιρείας.
Λίγο μετά την έναρξη των διεθνών τακτικών πτήσεων το Μάιο, η SkyGreece υπέστη οικονομική ζημία, ως αποτέλεσμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης.
Παρά την προκύπτουσα άμεση και δραματική μείωση στις πωλήσεις εισιτηρίων, οι ιδρυτές της εταιρείας εργάστηκαν ακούραστα για να διατηρηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις.
Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα πρόσφατων τεχνικών ζητημάτων, η εταιρεία αντιμετωπίζει τώρα πρόσθετες καθυστερήσεις πολλών ημερών και σημαντικές επιπλέον δαπάνες.
Ως εκ τούτου, η διαχείριση της SkyGreece λυπάται που αναγγέλλει ότι θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά όλες τις εργασίες. Η εταιρεία αναμένεται, εκ νέου, να τεθεί σε λειτουργία σύντομα.

Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να κανονίσουν για εναλλακτική ταξίδια ή / και καταλύματα».



Αυτός ο κανονισμός ΕΚ 261/2004 ισχύει για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από αερολιμένα εντός της ΕΕ και για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, επί ενός φορέα της ΕΕ. Ο κανονισμός αυτός αναφέρει πώς ο επιβάτης μπορεί να αξιώσει αποζημίωση και επιστροφή χρημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα αρκετές πτήσεις της εταιρείας, είτε δεν πραγματοποιούνταν, είτε καθυστερούσαν έως και... ημέρες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ζάγκρεμπ, της Βουδαπέστης, της Νέας Υόρκης, του Μόντεαλ και του Τορόντο στα οποία πετούσε.

Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης που δημιουργήθηκε, είναι ότι η επίσημη σελίδα της SkyGreece στο Facebook έχει "κατέβει" εδώ και ημέρες, ενώ είναι άφαντοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Η Sky Greece ιδρύθηκε το 2012, ξεκίνησε πτήσεις τσάρτερ το 2014 και τακτικές πτήσεις, από Ελλάδα προς ΗΠΑ και Καναδά φέτος το καλοκαίρι. Επικεφαλής της είναι ένας κληρικός της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, ο Πάτερ Νικόλαος Αλεξανδρής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρόδος: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Εφετείο ο 70χρονος γυναικολόγος που είχε καταδικαστεί

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 70χρονος αρνείται τις κατηγορίες για ασέλγεια και βιασμό 21 ασθενών

Μακελειό στη Λουιζιάνα: Οκτώ νεκρά παιδιά από πυροβολισμούς

Κόσμος 20.04.2026
Πώς ο πατέρας εκτέλεσε τα 7 παιδιά του και ακόμη ένα

Νεκρή 51χρονη που έπεσε από τον 2ο όροφο του Υπουργείου Τουρισμού

Ελλάδα 20.04.2026
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν υπάλληλος του Υπουργείου

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνονται και ποιοι χρωστούν

Οικονομία 20.04.2026
Ποια τα SOS για τις τροποποιητικές

Κεφαλονιά: Τα «σπάσανε» οι 3 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Μυρτούς ‑ Δεν λένε ούτε «γεια»

Ελλάδα 20.04.2026
Σιωπηλοί οι «φίλοι» της 19χρονης Μυρτούς που σήμερα θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σώος ο 26χρονος που είχε εξαφανιστεί από τις Συκιές – Τον εντόπισε πολίτης

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 26χρονος είχε εξαφανιστεί από τις 15 Απριλίου, ενώ είχε εκδοθεί missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού

Τρόμος σε τσίρκο στη Ρωσία: Τίγρης βγήκε από το προστατευτικό δίχτυ και πήγε... βόλτα στις κερκίδες

Κόσμος 20.04.2026
«Δεν είναι ότι δεν υπήρχε 100% καμία απειλή για το κοινό, αλλά αυτές είναι ήμερες τίγρεις» ισχυρίστηκε ο διευθυντής του τσίρκου

Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχεται ότι μέλος του χτυπούσε με σφυρί άγαλμα του Ιησού στον Λίβανο

Κόσμος 20.04.2026
Η συμπεριφορά «δεν συνάδει με τις αξίες» που αναμένει να εφαρμόζουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, λένε οι IDF για το περιστατικό που προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

ΗΠΑ: Η στιγμή που Αμερικανοί καταλαμβάνουν πλοίο με ιρανική σημαία ‑ Βίντεο

Κόσμος 20.04.2026
Σύμφωνα με το CENTCOM, το βίντεο έδειχνε πεζοναύτες να διασχίζουν την Αραβική Θάλασσα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο

Σίνδος: Αγελάδα βγήκε βόλτα στην Εθνική Οδό και προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Ελλάδα 20.04.2026
Το ζώο έφυγε από το κοπάδι του και βγήκε στον δρόμο σημαίνοντας συναγερμό στην Τροχαία αλλά και στην εταιρεία διαχείρισης της Εθνικής Οδού

Ιράν:«Εκκενώστε το μηχανοστάσιο, ετοιμαζόμαστε για πυρά ακινητοποίησης»

Κόσμος 20.04.2026
Aντιτορπιλικό των ΗΠΑ σταμάτησε ιρανικό πλοίο που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό