E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστολή πτήσεων της SkyGreece

Αναβρασμός στα αεροδρόμια με τους επιβάτες που επρόκειτο να πετάξουν με την εταιρεία

Δημοσίευση 28/8/2015 | 18:49

Αναστολή πτήσεων της SkyGreece

H SkyGreece Airlines ανέστειλε τη λειτουργία της, δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα της μήνυμα προς το επιβατικό κοινό.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία ήθελε να μετατραπεί σε μια «νέα Ολυμπιακή» ενώνοντας με απεθείάς πτήσεις την Βόρεια Αμερική με την Ελλάδα,  δεν τα κατάφερε τελικά να ορθοποδήσει.

Η επιβολή των capital controls, οι μη ικανοποιητικές πληρότητες, o έντονος ανταγωνισμός στα δρομολόγια, από την Ελλάδα, προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά, και προφανώς ο κακός σχεδιασμός, δεν επέτρεψαν στην αεροπορική να μακροημερεύσει.

Έτσι, με σημερινή της ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Η SkyGreece Airlines θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους επιβάτες, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από την τρέχουσα επιχειρησιακή κρίση της εταιρείας.
Λίγο μετά την έναρξη των διεθνών τακτικών πτήσεων το Μάιο, η SkyGreece υπέστη οικονομική ζημία, ως αποτέλεσμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης.
Παρά την προκύπτουσα άμεση και δραματική μείωση στις πωλήσεις εισιτηρίων, οι ιδρυτές της εταιρείας εργάστηκαν ακούραστα για να διατηρηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις.
Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα πρόσφατων τεχνικών ζητημάτων, η εταιρεία αντιμετωπίζει τώρα πρόσθετες καθυστερήσεις πολλών ημερών και σημαντικές επιπλέον δαπάνες.
Ως εκ τούτου, η διαχείριση της SkyGreece λυπάται που αναγγέλλει ότι θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά όλες τις εργασίες. Η εταιρεία αναμένεται, εκ νέου, να τεθεί σε λειτουργία σύντομα.

Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να κανονίσουν για εναλλακτική ταξίδια ή / και καταλύματα».



Αυτός ο κανονισμός ΕΚ 261/2004 ισχύει για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από αερολιμένα εντός της ΕΕ και για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, επί ενός φορέα της ΕΕ. Ο κανονισμός αυτός αναφέρει πώς ο επιβάτης μπορεί να αξιώσει αποζημίωση και επιστροφή χρημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα αρκετές πτήσεις της εταιρείας, είτε δεν πραγματοποιούνταν, είτε καθυστερούσαν έως και... ημέρες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ζάγκρεμπ, της Βουδαπέστης, της Νέας Υόρκης, του Μόντεαλ και του Τορόντο στα οποία πετούσε.

Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης που δημιουργήθηκε, είναι ότι η επίσημη σελίδα της SkyGreece στο Facebook έχει "κατέβει" εδώ και ημέρες, ενώ είναι άφαντοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Η Sky Greece ιδρύθηκε το 2012, ξεκίνησε πτήσεις τσάρτερ το 2014 και τακτικές πτήσεις, από Ελλάδα προς ΗΠΑ και Καναδά φέτος το καλοκαίρι. Επικεφαλής της είναι ένας κληρικός της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, ο Πάτερ Νικόλαος Αλεξανδρής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια»

Κόσμος 02.12.2025
Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε στα χέρια της Χαμάς

Δημογλίδου για το τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος δεν εξήγησε γιατί έχασε τον έλεγχο του οχήματος

Ελλάδα 02.12.2025
Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών - Αύριο στον ανακριτή ο 29χρονος

Αγρότες «σφραγίζουν» την Αθηνών–Θεσσαλονίκης: Νέα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας

Ελλάδα 02.12.2025
Η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Νίκαια παραμένει κλειστή λόγω του αγροτικού μπλόκου, το οποίο ενισχύεται συνεχώς.

Σε ελεύθερη πτώση οι Μπακς παρά την επιστροφή του Αντετοκούνμπο: Ηττα 129‑126 από τους τελευταίους της Ανατολής, Γουίζαρντς

Αθλητικά Νέα 02.12.2025
Πλεον η ομάδα του Greek Freak είχε το ρεκόρ της να πέφτει στο 9-13 και να παραμείνει εκτός πρώτης 10άδας στην Ανατολή

Ρόδος: Ανατροπή στη δολοφονία του 75χρονου ‑ «Αθωώνει» τον γιο ο συνεργός

Ελλάδα 02.12.2025
Η δίκη του γιου του 75χρονου σε δεύτερο βαθμό αναβλήθηκε αορίστως μετά τη δήλωση του συνεργού ότι τέλεσε τον φόνο μόνος του

Καταδίωξη ανήλικου δικυκλιστή που έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα της Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 02.12.2025
Πρόκειται για 16χρονο Ρομά που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο όλη η χώρα – Γιατί τραβούν χειρόφρενο

Ελλάδα 02.12.2025
Τι ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί

Σχολεία: Γιατί δεν θα γίνει μάθημα στις 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 02.12.2025
Το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ως μια διαφορετική σχολική ημέρα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία ‑ Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

Οικονομία 02.12.2025
Πότε εκπνέει η διορία για το επίδομα θέρμανσης

«Σαρώνουν» τα αλβανικά ΑΦΜ ‑ Πρωτιά στον κλάδο των αλλοδαπών επιχειρηματιών στην Ελλάδα

Ελλάδα 02.12.2025
Τον δικό τους αγώνα για να αναδειχθούν στην ελληνική επικράτεια έχουν δώσει περισσότεροι από 4.500 Αλβανοί

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκικές μηχανότρατες παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ελλάδα 02.12.2025
Καταγγελίες για συνοδεία από τουρκική ακτοφυλακή