E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκδηλώσεις για την Aυγουστιάτικη πανσέληνο

Ποιοι χώροι θα μείνουν ανοιχτοί για το κοινό το ερχόμενο Σάββατο

Δημοσίευση 29/8/2015 | 00:00

Εκδηλώσεις για την Aυγουστιάτικη πανσέληνο

Ξεχωριστές εκδηλώσεις οργανώνονται σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα για την Πανσέληνο.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει εκδήλωση με θέμα «Ιστορίες της Σελήνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο». Οι επισκέπτες θα μυηθούν στις άγνωστες ιστορίες και στη νυχτερινή γοητεία των αρχαίων έργων. Ωράριο λειτουργίας 20:00 έως 24:00.

Τo Κάστρο Τρικάλων, το Σάββατο 29 Αυγούστου, θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων μουσική εκδήλωση με τίτλο «Νότες Πανσελήνου στο Κάστρο Τρικάλων» και τραγούδια από Ομάδα Καλλιτεχνών της πόλης με τη συνοδεία ορχήστρας.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου, στη Σάμο, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 μουσική εκδήλωση «Φεγγάρι, μάγια μου' κανες» με την Ζαφειρώ Χατζηφωτίου (τραγούδι) και τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου (κιθάρα). Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός έως τις 23:30.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Κηρύκου, στην Ικαρία, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών Ικαρίας και τον Δημήτρη Λιγνό. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από 20:30 έως 23:30.

Στο Σούνιο, ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι προσβάσιμος στο κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Μια ιδιαίτερη βραδιά τζαζ και σουίνγκ μουσικής ετοιμάζεται επίσης στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου με την Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη.

Μουσικές από τον κινηματογράφο θα ερμηνεύσουν στο μικρό θέατρο έξω από τον Κεραμεικό το σύνολο, Μουσικά Εικονογραφημένα.

Στην Ελευσίνα (Σαβίνα Γιαννάτου), στη Βραυρώνα (βραδιά τζαζ με τον Δημήτρη Βασιλάκη) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη το κοινό και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν έναν από τους σημαντικότερους και κεντρικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, τη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, εκτός του «τυπικού» ωραρίου λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους θα απολαύσουν τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και τις δύο περιοδικές εκθέσεις που λειτουργούν την περίοδο αυτή. 

Μια ξεχωριστή καντάδα ετοιμάζεται στο Λαογραφικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης με τον Γιώργη Χριστοδούλου, με ελεύθερη είσοδο στις 20.30 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πίνακας των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού www.yppo.gr καθώς επίσης ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαμε πού θα φας στην Αθήνα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου

Eat + Drink Προχτές
Κι όμως είναι ελληνική πατέντα!

Πού θα φας το πιο νόστιμο sushi στην Αθήνα

Eat + Drink 14.06.2025
Είσαι sushi lover; Πρέπει να το διαβάσεις!

7 απίθανες ταράτσες & μπαλκονάκια στη Θεσσαλονίκη για δροσερά cocktails με θέα

Eat + Drink 12.06.2025
Κοκτέιλ, θέα και ανεμελιά στον αέρα της πόλης!

5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Eat + Drink 11.06.2025
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!

4 μαγαζιά για να απολαύσεις το γλυκό σου μπροστά στη θάλασσα

Eat + Drink 09.06.2025
Πάρε μαζί το βιβλιαράκι σου, βάλε αντηλιακό και χάρισε στον εαυτό σου το πιο γλυκό διάλειμμα της εβδομάδας!

5 ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα για να απολαύσεις το φαγητό σου μετά τις βουτιές

Eat + Drink 09.06.2025
Μετά το μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, επιβάλλεται η επίσκεψη σε ένα παραλιακό ταβερνάκι!

Οι πιο όμορφες ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Eat + Drink 09.06.2025
Πεντανόστιμο φαγητό σε αυτές τις δροσερές αυλές

5 μέρη στο Χαλάνδρι που σερβίρουν καλό φαγητό για όλα τα γούστα

Eat + Drink 07.06.2025
Από τις καλύτερες περιοχές να βγεις για φαγητό και όχι μόνο!

Τα ομορφότερα ευρωπαϊκά πάρκα που αξίζει να επισκεφτείς

Urban 07.06.2025
Ημέρα Πάρκων σήμερα και θυμόμαστε τα εντυπωσιακότερα της Ευρώπης

5 ταβερνάκια με καλό φαγητό στην Πλάκα που μόνο οι ντόπιοι ξέρουν

Eat + Drink 06.06.2025
Έχουν χαρακτήρα, ιστορία και αυθεντική γεύση!

4 ασιατικά εστιατόρια στην Αθήνα με απίθανο μπουφέ κάτω από 20€ που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 05.06.2025
Αν αγαπάς τις ασιατικές γεύσεις και θέλεις να το ρίξεις έξω χωρίς να αδειάσεις το πορτοφόλι σου, αυτά τα spots πρέπει να μπουν στη λίστα σου!

Πέντε rooftops στην Αθήνα για δροσερά κοκτέιλ με θέα

Eat + Drink 01.06.2025
Υπέροχη θέα και δροσιά για να περάσεις όμορφα τα καλοκαιρινά βράδια σου στην Αθήνα