E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ΔΕΗ επιστρέφει το διπλάσιο κάθε παγίου στους καλοπληρωτές

Συνολικές επιστροφές πάνω από 80 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 28/8/2015 | 00:00

Η ΔΕΗ επιστρέφει το διπλάσιο κάθε παγίου στους καλοπληρωτές

Το διπλάσιο κάθε παγίου για το 2016 επιστρέφει στους καλοπληρωτές της η ΔΕΗ, μετά την κερδοφορία συνολικά 105 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η επιχείρηση για το α' εξάμηνο του 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, προβλέπονται επιπλέον νέα, μειωμένα επαγγελματικά τιμολόγια σε χαμηλή και μέση τάση και νέο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τιμολόγιο για εταιρείες και ομίλους με πανελλαδικό δίκτυο.

Αναλυτικά, η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ:

Α. Δημιουργία Νέου Εταιρικού Τιμολόγιου
Η ΔΕΗ σχεδίασε ένα νέο τιμολογιακό προϊόν με την ονομασία «Εταιρικό Τιμολόγιο - Corporate», με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις, που προσφέρεται σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και ομίλους που έχουν πανελλαδικά πολλά και διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Β. Πελάτες Μέσης Τάσης
Επέκταση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμολογίων ΒΜ1 και ΒΜ2, που αφορούν μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις με ετήσιες καταναλώσεις ανά παροχή άνω των 13GWh και στις παροχές με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 10GWh και μείωση των υπόλοιπων τιμολογίων ΒΓ, ΒΥ και ΒΧ.

Γ. Πελάτες Χαμηλής Τάσης
Μετά την ουσιαστική μείωση, τον Ιούλιο του 2014, του τιμολογίου Γ21, που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους, όπως εμπορικά καταστήματα, εργαστήρια, μικρομεσαίες βιοτεχνίες, κτίρια γραφείων, μειώνεται σήμερα και το τιμολόγιο Γ22 για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες με ισχύ μεγαλύτερη από 25KVA.
Το νέο «Εταιρικό Τιμολόγιο - Corporate» θα διατίθεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, ενώ οι μειώσεις στα τιμολόγια Μέσης και Χαμηλής Τάσης θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Δ. Επιβράβευση Συνεπών Πελατών
Η ΔΕΗ επιστρέφει στους συνεπείς οικιακούς πελάτες το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, δηλαδή σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015. Με αυτόν τον τρόπο η Επιχείρηση επιστρέφει περίπου ¤30.000.000 στους συνεπείς καταναλωτές της.

Γενικά, η ΔΕΗ με τη νέα εμπορική και τιμολογιακή της πολιτική επιστρέφει συνολικά πάνω από ¤80.000.000 στους πελάτες της, επιβραβεύοντας τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές και στηρίζοντας μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες συμβάλλουν στη διατήρηση θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

ΔΕΗ: Κέρδη 105,6 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο

Στα 105,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα μετά από φόρους κέρδη της ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο του 2015, από 96,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο 2014, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 22% έναντι 19,3%. Σημειώνεται, ότι η αύξηση των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015 έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2014 είναι μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2014 περιλαμβάνεται εφάπαξ θετική επίπτωση ύψους 23,2 εκατ. ευρώ από την αναδρομική εφαρμογή της έκπτωσης στην τιμή του φυσικού αερίου για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Επιπλέον, στο ΕΒΙΤDA του πρώτου εξαμήνου 2014 περιλαμβάνεται και μία θετική επίπτωση από την ανάκτηση, μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ποσού ύψους 17,4 εκατ. ευρώ ως κρατικής ενίσχυσης προς την Αλουμίνιον Α.Ε., για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2007 έως τον Μάρτιο 2008. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2,8% στα 2.913,3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι στον κύκλο εργασιών περιλαμβάνεται ποσό ύψους 24,7 εκατ. ευρώ, που αφορά τη συμμετοχή χρηστών του δικτύου για τη σύνδεσή τους σε αυτό, έναντι 32 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο