E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιωνικές Γιορτές 2015 στο Αλσος Νέας Σμύρνης

Δημοσίευση 27/8/2015 | 00:00

Ιωνικές Γιορτές 2015 στο Αλσος Νέας Σμύρνης
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 29/8/2015 έως 5/10/2015
ΑΥΓ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ΣΕΠΤ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ΟΚΤ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


¶λσος Νέας Σμύρνης

Ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 29 Αυγούστου έως και τις 5 Οκτωβρίου, στο άλσος Νέας Σμύρνης, με πολύ γνωστές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες , μουσικά αφιερώματα, εικαστικά , παιδικό θέατρο, κινηματογραφικές προβολές.

Εδώ και 16 χρόνια ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές, ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αττικής, μετατρέποντας το άλσος Νέας Σμύρνης σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας περισσότερους από 2 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, φέτος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μερικές από τις πιο γνωστές παραστάσεις του χειμώνα που περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, σημαντικά μουσικά αφιερώματα, όπως αυτό για τα 50 χρόνια του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, μουσικές συναντήσεις αγαπημένων καλλιτεχνών, χοροθέατρο , καθώς και πολύ ενδιαφέρουσες παιδικές παραστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζατουριάν, “ο πολιτισμός είναι για εμάς κοινωνική παροχή και όχι περιττή πολυτέλεια, γιΆαυτό και φέτος δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ψυχαγωγηθεί σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και μάλιστα με το πολύ χαμηλό αντίτιμο των 5 ευρώ. Είναι μια συνειδητή επιλογή να δώσουμε χρήματα στον πολιτισμό, γιατί είναι το μοναδικό εφόδιο που έχουμε ενάντια στην κρίση.”

Στο συνολικό πρόγραμμα θα ενταχθεί και φέτος πλήθος δράσεων και δρώμενων εναλλακτικού χαρακτήρα με κοινό χαρακτηριστικό την ποιότητα και τις σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις, ενώ θα υπάρξουν παράλληλες προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από τις 2 έως τις 28 Σεπτεμβρίου και απογεύματα Καραγκιόζη -ειδικά για τα παιδιά- από τις 4 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, με στόχο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Αναφέρουμε μερικές από τις εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον:


Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει δυο πολύ σημαντικές παραστάσεις στο φετινό Φεστιβάλ: τη γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες σε δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Μπέζου που πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων μαζί με το Γιάννη Ζουγανέλη, τον Πάνο Βλάχο και τη Δανάη Σκιάδη και την τραγωδία του Ευριπίδη Τρωάδες σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, με πρωταγωνιστές -μεταξύ άλλων- την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, τη Μαρία Κίτσιου, την Κόρα Καρβούνη και το Νίκο Ψαρρά. Τον Αίαντα του Σοφοκλή θα παρουσιάσει το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με πολύ καλούς συντελεστές, όπως ο Νίκος Κυπουργός στη μουσική και η Αγγελική Στελλάτου στη χορογραφία , ενώ πρωταγωνιστούν ο Νίκος Κουρής, η Μαρία Πρωτόπαππα και ο Γιάννος Περλέγκας. Στις φετινές Ιωνικές Γιορτές θα παρουσιαστούν επίσης οι Αχαρνής του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιάννη Κακλέα, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Φάνη Μουρατίδη και ¶ρη Σερβετάλη.  Αναφέρουμε τέλος την πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση “Το αμάρτημα της μητρός μου” σε θεατρική προσαρμογή του Δήμου Αβδελιώδη.

Μια ενδιαφέρουσα παράσταση με φιλοσοφικές και ψυχικές αναφορές μέσα από εμβληματικές ηρωίδες, όπως η Ηλέκτρα, η Κασσάνδρα, η Εκάβη, είναι το Αρχαίο Αίμα από το Χοροθέατρο Ροές, σε σύλληψη, σκηνοθεσία και χορογραφία της πολύ καλής Σοφίας Σπυράτου και κορυφαίους συντελεστές, μεταξύ των οποίων η Λήδα Πρωτοψάλτη και η Μάνια Παπαδημητρίου . Ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 είναι μια performance με υψηλή σωματική ενέργεια, μια υποκριτική σπαζοκεφαλιά και ένα θεατρικό παζλ, που σας καλεί να το αποκρυπτογραφήσετε. Τέλος, η υπέροχη μουσική του Jaques Brel και της Edith Piath θα ακουστεί στο άλσος συνοδεύοντας την παράσταση του χοροθεάτρου της ομάδας Ιχώρ.  

Φέτος οι Ιωνικές Γιορτές φιλοξενούν ιδιαίτερες παιδικές παραστάσεις. Μεταξύ τους το υπέροχο, κλασικό “Παραμύθι Χωρίς Όνομα” της Πηνελόπης Δέλτα που παρουσιάζει η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της, με τη συνοδεία μουσικής και χορού. Επίσης μια διαφορετική παράσταση για το bullying θα παρουσιάσει ο Κώστας Βουτσάς σε ένα πλούσιο, επίκαιρο έργο για τον εκφοβισμό που απευθύνεται σε εφήβους και όχι μόνο. “Ενας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων” είναι ο τίτλος της παράστασης που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία του Κώστα Βουτσά με πρωταγωνιστή τον ίδιο, την Αλίκη Κατσαβού και άλλους αξιόλογους ηθοποιούς.  

Ένα σημαντικό μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του μεγάλου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου με μια λαϊκή βραδιά που θα έχει την υπογραφή του ίδιου θα παρουσιαστεί στο φετινό πολιτιστικό φεστιβάλ. Στη βραδιά που θα είναι γεμάτη αγαπημένα λαϊκά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη συμμετέχουν ο Κώστας Μακεδόνας, η Πίτσα Παπαδοπούλου και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες . Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συναυλίες των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-Γιάννη Κότσιρα, δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών, από τους σημαντικότερους της ελληνικής μουσικής σκηνής και των Γιάννη Μηλιώκα-Φίλιππου Πλιάτσικα, με τραγούδια τους που χάραξαν τη σκέψη εκατοντάδων ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες. Πολύ ενδιαφέρουσα και η συνάντηση της Έλλης Πασπαλά με το Vassiliko, που ξαναβρίσκονται 10 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση στα Reflections του Μάνου Χατζηδάκη, αλλά και οι Gadjo Dilo με gypsy jazz και ελληνικό άρωμα.
Αξίζει τέλος να αναφέρουμε την ξεχωριστή παράσταση “Ξανθίππη η γυναίκα του Σωκράτη”, αφιερωμένη στη μνήμη του Λυκούργου Καλλέργη με σπάνια πλάνα του σπουδαίου ηθοποιού στο ρόλο του Σωκράτη.

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα κλείσει με το μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης “Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία”, ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06