E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Απαλλαγμένος από συντηρητικά κατάλοιπα

Δημοσίευση 22/8/2015 | 00:35

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Τον νέο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος «ανακουφισμένος» από την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στην δίωρη συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει ένα «ευκρινές πολιτικό στίγμα, απαλλαγμένο από τα συντηρητικά κατάλοιπα και αυταπάτες».

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος ο κ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση ανέφερε πως ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, ενώ, παράλληλα, τόνισε πως η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες.

Κατηγόρησε τον Π. Λαφαζάνη ότι κινείται σε μια... εικονική πραγματικότητα. «Δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν», δήλωσε, πετώντας το «γάντι» στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Ο Α. Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας.

Οπως αποφασίστηκε την Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, ενώ θα υπάρχει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες μέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ομόνοια: Κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Φωτιά στο Μενίδι: Πυρκαγιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα επιχειρούν άμεσα στο σημείο

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ξεκίνησε ο έλεγχος επιλεξιμότητας – Ποιοι μπορούν να πάρουν έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Επιδότηση που αγγίζει το 95% για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Ο Κυρανάκης για το Athens Pride στο Μετρό: «Πρέπει ντε και καλά να μπουν αφίσες;»

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο γραμματέας της ΝΔ αναρωτήθηκε δημόσια αν είναι «υποχρεωτικό» να διαφημίζεται το Pride στο Μετρό, αποφεύγοντας να σχολιάσει ουσιαστικά την καταγγελία του Athens Pride κατά της ΣΤΑΣΥ.

Η τραγική ιστορία των αδερφών που απανθρακώθηκαν στην Κόνιτσα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα στο κοντέινερ που κατοικούσαν από τον καταστροφικό σεισμό της Κόνιτσας το 1996.

Αίγιο: Ο Ιταλός θα ζητήσει να αποφυλακιστεί ‑ Ισχυρίστηκε ότι η 54χρονη σκότωσε τον γιο της

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο 16σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, ο 65χρονος υποστήριξε ότι η 54χρονη ήταν εκείνη που σκότωσε τον γιο της και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε

ΗΠΑ‑Ιράν: Στη Γενεύη οι υπογραφές για τη συμφωνία – Τα 14 σημεία του deal

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το άνοιγμα του Ορμούζ, η παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή

Nέο νομοσχέδιο ‑ Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί, 72 δόσεις και επιστροφή ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται έως τις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει επίδομα παιδιού, ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις και διεύρυνση της επιστροφής ενοικίου.

Έμπολα στο Κονγκό: Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση της επιδημίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Με 676 κρούσματα και 136 θανάτους, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο αριθμός των ασθενών σχεδόν διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα, ενώ παραπληροφόρηση και ένοπλη βία παρεμποδίζουν την αντιμετώπιση.

«Παράθυρο» εξοικονόμησης για όσους έχουν στεγαστικό – Τι αλλάζει στα step up δάνεια

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η μετατροπή των step up δανείων σε τοκοχρεωλυτικά με σταθερό επιτόκιο 3% μπορεί να εξοικονομήσει στους δανειολήπτες έως και 90.800 ευρώ, με το συνολικό όφελος να αγγίζει το 41%.

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο γνωστός τραγουδιστής Oliver Tree σκοτώθηκε στη σύγκρουση των ελικοπτέρων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το βράδυ της Κυριακής 14/6 συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ελικόπτερα