E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με ρόλο επικεφαλής ο Μίκης στο κόμμα Λαφαζάνη ‑ Ποιοι θα συμμετέχουν

Το κόμμα δεν θα έχει αρχηγό

Δημοσίευση 21/8/2015 | 10:27

Με ρόλο επικεφαλής ο Μίκης στο κόμμα Λαφαζάνη ‑ Ποιοι θα συμμετέχουν

Συζητήσεις με το νέο κόμμα στο οποίο θα κατευθυνθούν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας έχει κάνει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης, από τον οποίο, μάλιστα, αναμένεται να ζητηθεί να μπει μπροστά. 

¶λλωστε, ήδη από χθες, στελέχη της κίνησης υποστήριζαν ότι τη δημιουργία κόμματος θα στηρίξει «μια προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς, που σκεπάζει όλους εμάς τους υπόλοιπους». 

Στο νέο αυτό κόμμα θα υπάρχει συντονιστική ομάδα, που θα εκπροσωπεί όλες τις τάσεις, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να αποτελεί τον πυρήνα και να έχει κεντρικό ρόλο. Πέραν των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας, στο νέο κόμμα θα συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ προχωρημένες επαφές υπάρχουν με τον Αλέκο Αλαβάνο, αλλά και τον Μανώλη Γλέζο. 

Επίσης, στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου κόμματος συμμετέχει ενεργά και η  Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδια ανέφερε με μια οργισμένη, εναντίον της κυβέρνησης ανακοίνωση. «Οι κομμουνιστές είναι αυτονόητο ότι δεν έχουμε πλέον καμία θέση στον νέο, μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Βαδίζουμε πλάι-πλάι με τους αριστερούς αγωνιστές του παλιού, προδομένου ΣΥΡΙΖΑ, παλεύοντας μαζί τους με σκοπό το νέο αριστερό πολιτικό υποκείμενο να εκφράσει γνήσια, αταλάντευτα και μέχρι τέλους τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», σημειώνουν χαρακτηριστικά. 

Επίσης, συζητήσεις γίνονται και με στελέχη κινήσεων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.).
Όσον αφορά το όνομα του νέου κόμματος, φαίνεται ότι τα στελέχη του δεν έχουν καταλήξει ακόμη. Μία πρόταση που φαίνεται ότι συζητήθηκε είναι η ονομασία «Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο» (αν και υπήρξαν επιφυλάξεις για το αν θα προκαλέσει αντιδράσεις η ονομασία ΕΑΜ), ενώ στο τραπέζι έπεσε και το όνομα «Λαϊκή Ενότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Ελλάδα Χτες
Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας

Τρόμος στον Πλατανιά – Τον παρέσυρε με το ΙΧ και τον πέταξε μέτρα μακριά

Ελλάδα Χτες
Σφοδρότατο τροχαίο στον Πλατανιά Χανίων

Χίο: Με κρανιοεγκεφαλική κάκωση η 30χρονη που δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης αρχικά τράπηκε σε φυγή, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις Αρχές

Καιρός: «Ανοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική ‑ Πολλά προβλήματα στο κέντρο από την ξαφνική μπόρα

Ελλάδα Χτες
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Κεφαλονιά: Κραύγαζε σαν «δαιμονισμένος» στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ένας άνδρας από όσους είχαν ξαπλώσει, άρχισε ξαφνικά να κραυγάζει ασυνάρτητα

Συνελήφθη άνδρας στη Χίο για απόπειρα δολοφονίας της πρώην συντρόφου του

Ελλάδα Χτες
Τη χτύπησε με όπλο στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα

Ένας 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς στη Μυτιλήνη ‑ Έκαψε ακόμα και νταλίκα με άχυρα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε, κίνητρό του ήταν η αντεκδίκηση προς συμπολίτες του

Τζετ σκι συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος στην Κέρκυρα ‑ Στο νοσοκομείο 11χρονος

Ελλάδα Χτες
Οι χειριστές τόσο του τζετ σκι όσο και του σκάφους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να καταθέσουν

«Καλάθι» ΔΕΘ: Τι μέτρα σχεδιάζονται για στέγαση, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία Χτες
Το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει τις τελικές εκτιμήσεις

Αποσύρθηκε στα 35 του ο Σωτήρης Νίνης

Αθλητικά Νέα Χτες
«Στα κάτω σου παλεύεις με τον εαυτό σου, είμαι ευλογημένος», δήλωσε