E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην Ελλάδα στραμμένο το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ

Εκτενή δημοσιεύματα για τις πρόωρες εκλογές στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Δημοσίευση 20/8/2015 | 21:03

Στην Ελλάδα στραμμένο το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ

Στην Ελλάδα και στις διαφαινόμενες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου είναι στραμμένο το βλέμμα των ξένων ΜΜΕ μετά τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί τις επόμενες ώρες και θα προκηρύξει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο μετέδωσαν και τα μεγαλύτερα γερμανικά ΜΜΕ.

Ο Τσίπρας αναμένεται να παραιτηθεί και να ζητήσει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου αναφέρουν El Pais και Guardian, ενώ το ερώτημα «Παραιτείται σήμερα ο Τσίπρας;» βρίσκεται στον τίτλο της Handelsblatt.

«Ο Τσίπρας εκτιμά ότι είναι καλύτερο να πάει σε πρόωρες εκλογές πριν αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι συνέπειες των νέων μέτρων -συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στις συντάξεις, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ» αναφέρει η Guardian.

Πρώτο θέμα στα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία είναι η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών, σε μια προσπάθεια να τηρηθεί η συμφωνία διάσωσης», είναι ο τίτλος στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Wall Street Journal. «Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα για να ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν την 20ή Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους, κάνοντας μια ριψοκίνδυνη κίνηση με στόχο να ενισχύσει την εξουσία του», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να προκηρύξει νέες εκλογές, δηλώνει υπουργός» της κυβέρνησής του, είναι ο τίτλος της εφημερίδας New York Times στο σχετικό θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Παρόμοιοι είναι οι τίτλοι και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των βρετανικών εφημερίδων The Independent και The Guardian, με βάση πρωτογενές ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από την Αθήνα.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι επίσης πρώτο θέμα, υπό τον τίτλο «Ελληνική κρίση: ο πρωθυπουργός Τσίπρας "θα προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο"».

Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που επικαλείται ως πηγές της διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και ιδίως την ΕΡΤ, είναι η πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές αναμένεται ότι θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

«Και η παραίτηση του Τσίπρα;» διερωτάται η Liberation, αναμεταδίδοντας το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το ελληνικό πρακτορείο μόλις το επιβεβαίωσε: ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (...) θα ανακοινώσει επισήμως τη διεξαγωγή εκλογών απόψε και ταυτοχρόνως θα ανακοινώσει την παραίτησή του», γράφει η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την 20η Σεπτεμβρίου» γράφει η εφημερίδα Le Point στη διαδικτυακή της έκδοση, επικαλούμενη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Le Figaro, που επισημαίνει: «σύμφωνα με τo AΠΕ-ΜΠΕ, «αναμένεται ένα τηλεοπτικό διάγγελμα από την πλευρά του πρωθυπουργού».

Στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Humanite, μεταφέροντας τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

«Ελλάδα: ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί προκειμένου να προκαλέσει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών;» διερωτάται στον ιστότοπό του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Πρώτο θέμα στην ιταλική La Repubblica το θέμα της Ελλάδας με τον τίτλο του άρθρου: Ο Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του. Και στο άρθρο που ακολουθεί υπογραμμίζεται ότι στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού η προσφυγή στις κάλπες την 20η Σεπτεμβρίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερευνητές εντόπισαν τον ακριβή τόπο ταφής του Πλάτωνα

Πολιτισμός 23.04.2024
Η πολύτιμη ανακάλυψη από Ιταλούς ερευνητές

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 23.04.2024
Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε το επεισόδιο, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αττάλειας

Κακοκαιρία Daniel: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Ελλάδα 23.04.2024
Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel καταβάλλεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Καλλιακμάνης για δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε «τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός»

Ελλάδα 23.04.2024
Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις 67 συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη

Ροζ πανσέληνος του Απριλίου: Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

Ελλάδα 23.04.2024
Η πανσέληνος του Απριλίου ή αλλιώς ροζ πανσέληνος ή Πασχαλινό φεγγάρι έχει πολλές ακόμα ονομασίες

Καιρός: Μέχρι πότε θα παραμείνει η χώρα σε κλοιό αφρικανικής σκόνης

Καιρός 23.04.2024
Η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά

Διαγράφονται φόροι και πρόστιμα

Οικονομία 23.04.2024
Για 1 στους 4 φορολογούμενους με φορολογικές διαφορές

Χαλκιδική: Η στιγμή της επίθεσης με φτυάρι σε δημοτικό υπάλληλο

Ελλάδα 23.04.2024
Ένας δημοτικός υπάλληλος στη Χαλκιδική δέχθηκε επίθεση με φτυάρι από καταστηματάρχες στα Νέα Μουδανιά

Στέφανος Κασσελάκης: «Καλά έκανα που διέγραψα τον Δημήτρη Παπανώτα»

Ελλάδα 23.04.2024
Σαφές μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.