E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ύδρα: Οι φονιάδες είχαν αποφυλακιστεί με νόμο Παρασκευόπουλου

Με τη διάταξη του υπ. Δικαιοσύνης είχαν βγει απο τη φυλακή εδώ και 1,5 μήνα

Δημοσίευση 19/8/2015 | 10:30

Ύδρα: Οι φονιάδες είχαν αποφυλακιστεί με νόμο Παρασκευόπουλου

Στις 14 Ιουλίου και στις 9 Ιουνίου αποφυλακίστηκαν οι δυο από τους επτά Γεωργιανούς ληστές που λήστεψαν και δολοφόνησαν τον εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ύδρα.

Οι δυο σκληροί ληστές εκμεταλλεύτηκαν τις ευνοϊκές διατάξεις του λεγόμενου «νόμου Παρασκευόπουλου» για να πετάξουν στην ελευθερία και να «αναβαθμίσουν» την εγκληματικής τους δράση. Μάλιστα, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς με τα αποφυλακιστήρια στην τσέπη, γεγονός που αναδεικνύει πόσο σκληροί και αμετανόητοι ήταν.

Στο βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής φαίνονται καθαρά να κινούνται γύρω από την ταβέρνα και το σπίτι του 67χρονου λίγη ώρα πριν μπουκάρουν μέσα, ενώ αποτυπώματα βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν στο παράθυρο που παραβίασαν και στο δωμάτιο όπου βασάνισαν και αφαίρεσαν τελικά τη ζωή του άτυχου εστιάτορα.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι δεν είχαν σχεδιάσει να ληστέψουν τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ταβέρνας, αλλά πληροφορήθηκαν όταν πήγαν να γευματίσουν ότι το θύμα είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια και έτσι αποφάσισαν εκείνη τη στιγμή να μπουν στο σπίτι και να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα. Μπούκαραν στη διώροφη κατοικία με βερμούδες και σαγιονάρες και δεν φορούσαν γάντια, αν και ήταν όλοι σεσημασμένοι για κλοπές και για ληστείες.

Καταδικασμένοι για ληστείες και βίαιη συμπεριφορά

Πάντως, σοκάρει η αποκάλυψη ότι ο 30χρονος Ιγκόρ Τσακμάζοφ και ο 34χρονος Ιρακλί Κατζάτζεφ είχαν αποφυλακιστεί πριν λίγες εβδομάδες, και συγκεκριμένα ο πρώτος στις 14/7/15 από το κατάστημα Κορυδαλλού, όπου φυλακίστηκε στις 27/11/12 για κλοπές, και ο δεύτερος από το σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων στις 9/6/15, όπου βρισκόταν από τις 22/11/12 για κλοπές και ληστείες, ενώ τους συνόδευε η υποσημείωση ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερη βίαιη συμπεριφορά.

Παραμένει λοιπόν απορίας άξιον, πώς αυτοί οι άνθρωποι αποφυλακίστηκαν και πριν καν συμπληρωθεί μήνας συνελήφθησαν για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Εκτός από τους δύο, και οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες μπαινόβγαιναν στις φυλακές, κανείς τους δεν είχε εργασία και μόνιμη κατοικία, ενώ οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε ότι μετά την Ύδρα θα συνέχιζαν την εγκληματική τους δράση και στα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού, τον Πόρο και τις Σπέτσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Κόσμος Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

Ελλάδα Χτες
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος Χτες
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες