E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρωτοφανές άγριο έγκλημα στην Ύδρα

Νεκρός γνωστός επιχειρηματίας του νησιού

Δημοσίευση 16/8/2015 | 14:18

Πρωτοφανές άγριο έγκλημα στην Ύδρα

Τραγικό θάνατο βρήκε γνωστός εστιάτορας της Υδρας, χθες τη νύχτα όταν στο σπίτι του εισέβαλλαν ληστές για να αρπάξουν τις εισπράξεις της ημέρας. 

Ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου, μαζί με την 56χρονη σύζυγό του Χριστίνα Μερτζάνη, έκλεισαν το βράδυ το εστιατόριό τους που βρίσκεται στη θέση Ξερή Ελιά και επέστρεψαν σπίτι τους. Οπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς, μέχρι τις 02:15 μιλούσαν με το σύζυγο της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια του διώροφου σπιτιού τους. 

Γύρω στις 2:30 οι ληστές ξήλωσαν τη σίτα από το παράθυρο του ισογείου και μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Πρώτα πήγαν στο δωμάτιο που βρισκόταν η σύζυγος του άτυχου 67χρονου και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα, την φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια. Στη συνέχεια άρπαξαν το σύζυγο της και με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν δένοντας και φιμώνοντας τον. Αφού έψαξαν το σπίτι και πήραν χρήματα, έφυγαν, αφήνοντας το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Ο γιατρός που πήγε στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός ενώ ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία του πνοή, αν δηλαδή βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τους ληστές εισβολείς ή κατέληξε από παθολογικά αίτια λόγω της πίεσης. 

Η αστυνομία, με βάση την κατάθεση της 54χρονης εκτιμά ότι οι δράστες είναι Γεωργιανοί, καθώς όπως η κυρία Μερτζάνη είπε, απασχολεί στην κουζίνα της επιχείρησής της Γεωργιανούς εργαζόμενους και αναγνώρισε κάποιες λέξεις στη συνομιλία των δραστών που εισέβαλαν στο σπίτι της. 

Ηδη οι άνδρες του ΑΤ του νησιού έχουν προσαγάγει στο τμήμα τέσσερις με πέντε Γεωργιανούς που περιφέρονταν περίεργα στο λιμάνι και έψαχναν στις 5:30 θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Ελλάδα 18.11.2025
Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Ελλάδα 18.11.2025
Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα