E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η 12χρονη που ξεπέρασε το IQ του Einstein και του Hawking

Πέτυχε το απόλυτο ¶ριστα της MENSA

Δημοσίευση 27/9/2015 | 00:00

Αυτή είναι η 12χρονη που ξεπέρασε το IQ του Einstein και του Hawking

Θα μπορούσε να θεωρηθεί μία συνηθισμένη 12χρονη. Της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να τραγουδά και να διαβάζει. Μόνο που αυτό το κορίτσι κατάφερε να ξεπεράσει τον Albert Einstein και τον Stephen Hawking.

Η Nicole Barr πέτυχε το απόλυτο άριστα στο τεστ IQ της Mensa, συγκεντρώνοντας 162 πόντους. Με το σκορ της, ξεπέρασε κατά δύο πόντους τον Einstein και τον Hawking και κατά πολλούς περισσότερους εκείνο του πατέρα της, με τον οποίο έκαναν ταυτόχρονα το τεστ πριν από μερικές εβδομάδες.

«Περίμενα να τα πάει καλά. Ήξερα ότι έχει γρήγορο μυαλό στην επίλυση προβλημάτων και γρίφων. Δεν ήθελα να της προσθέσω πίεση, οπότε πήγαμε για να το διασκεδάσουμε. Αλλά όταν πήρα τα αποτελέσματα, η αντίδρασή μου ήταν "ουάου, αυτό είναι ένα υψηλό σκορ"! Μετά έμαθα ότι ήταν το απόλυτο άριστα του συγκεκριμένου τεστ», παραδέχεται ο πατέρας της, Jim Barr, μιλώντας στο Yahoo.

Με αυτήν την επίδοση, η 12χρονη Nicole μπήκε στο 1% του πληθυσμού. Η πιτσιρίκα έχει πάθος για τους αριθμούς, ήταν πάντα εξαιρετική στα μαθηματικά και είναι μπροστά από τους συμμαθητές της στο σχολείο, όπως λέει ο πατέρα της. Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν και η άνεσή της κατά τη διάρκεια του τεστ. «Στο τελευταίο μέρος του τεστ, 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση, της έριξα μία ματιά για να δω αν είναι πιεσμένη και εκείνη είχε αφήσει ήδη κάτω το μολύβι της. Υπήρχαν ερωτήσεις που εγώ δεν πρόλαβα καν να απαντήσω!», λέει ο πατέρας της.

Αν και από τα 2 της χρόνια έκανε προσθέσεις και υπολογισμούς και της αρέσει να διαβάζει ακόμη και το καλοκαίρι, ο Jim Barr τονίζει ότι η κόρη του έχει και άλλα ενδιαφέροντα. Της αρέσει το ποδόσφαιρο, να τραγουδά και σύντομα θα παίξει σε ένα θεατρικό. Όσο για το μέλλον, θέλει να γίνει γιατρός ή να εφεύρει ένα νέο φάρμακο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Γαλλία 2‑0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left Χτες
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος Χτες
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left Χτες
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα