E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η 12χρονη που ξεπέρασε το IQ του Einstein και του Hawking

Πέτυχε το απόλυτο ¶ριστα της MENSA

Δημοσίευση 27/9/2015 | 00:00

Αυτή είναι η 12χρονη που ξεπέρασε το IQ του Einstein και του Hawking

Θα μπορούσε να θεωρηθεί μία συνηθισμένη 12χρονη. Της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να τραγουδά και να διαβάζει. Μόνο που αυτό το κορίτσι κατάφερε να ξεπεράσει τον Albert Einstein και τον Stephen Hawking.

Η Nicole Barr πέτυχε το απόλυτο άριστα στο τεστ IQ της Mensa, συγκεντρώνοντας 162 πόντους. Με το σκορ της, ξεπέρασε κατά δύο πόντους τον Einstein και τον Hawking και κατά πολλούς περισσότερους εκείνο του πατέρα της, με τον οποίο έκαναν ταυτόχρονα το τεστ πριν από μερικές εβδομάδες.

«Περίμενα να τα πάει καλά. Ήξερα ότι έχει γρήγορο μυαλό στην επίλυση προβλημάτων και γρίφων. Δεν ήθελα να της προσθέσω πίεση, οπότε πήγαμε για να το διασκεδάσουμε. Αλλά όταν πήρα τα αποτελέσματα, η αντίδρασή μου ήταν "ουάου, αυτό είναι ένα υψηλό σκορ"! Μετά έμαθα ότι ήταν το απόλυτο άριστα του συγκεκριμένου τεστ», παραδέχεται ο πατέρας της, Jim Barr, μιλώντας στο Yahoo.

Με αυτήν την επίδοση, η 12χρονη Nicole μπήκε στο 1% του πληθυσμού. Η πιτσιρίκα έχει πάθος για τους αριθμούς, ήταν πάντα εξαιρετική στα μαθηματικά και είναι μπροστά από τους συμμαθητές της στο σχολείο, όπως λέει ο πατέρα της. Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν και η άνεσή της κατά τη διάρκεια του τεστ. «Στο τελευταίο μέρος του τεστ, 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση, της έριξα μία ματιά για να δω αν είναι πιεσμένη και εκείνη είχε αφήσει ήδη κάτω το μολύβι της. Υπήρχαν ερωτήσεις που εγώ δεν πρόλαβα καν να απαντήσω!», λέει ο πατέρας της.

Αν και από τα 2 της χρόνια έκανε προσθέσεις και υπολογισμούς και της αρέσει να διαβάζει ακόμη και το καλοκαίρι, ο Jim Barr τονίζει ότι η κόρη του έχει και άλλα ενδιαφέροντα. Της αρέσει το ποδόσφαιρο, να τραγουδά και σύντομα θα παίξει σε ένα θεατρικό. Όσο για το μέλλον, θέλει να γίνει γιατρός ή να εφεύρει ένα νέο φάρμακο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα 17.03.2026
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα 17.03.2026
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος 17.03.2026
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science 17.03.2026
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα 17.03.2026
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος 17.03.2026
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα 17.03.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα 17.03.2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος 17.03.2026
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν