E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας

Δεν πήγε κανείς στην εκδήλωση για τη Δημοκρατία

Δημοσίευση 25/7/2015 | 00:00

Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας

«Πόρτα» από σύσσωμη την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία έφαγε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που διοργάνωσε την... δική της γιορτή στο προαύλιο της Βουλής για την 41η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το θέμα της πρωτοφανούς πρωτοβουλίας της Προέδρου της Βουλής, συζητήθηκε και στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που αντικαθιστούσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και ο Πρωθυπουργός δήλωσαν ότι δεν θα παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Τότε παρενέβη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οποίος αποκάλυψε: «Και έμενα με κάλεσε, αλλά δεν πρόκειται να πάω».

Είναι δεύτερη φορά που ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος «γυρίζει την πλάτη» στην Προέδρο της Βουλής.

Σε απαντητική επιστολή του προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε αναφέρει πως «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διαθέτει καμία θεσμική ή πολιτική δυνατότητα ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημά σας» αναφέροντας πως η επιστολή που είχε στείλει η ΠτΒ εκφράζει τις προσωπικές τις απόψεις.

Ποιοί πήγαν στην εκδήλωση της Ζωής

Για αμφισβήτηση των δημοκρατικών αρχών και ωμή παρέμβαση στις «δημοκρατικές, νομοθετικές διαδικασίες και στην απονομή της δικαιοσύνης» έκανε λόγο κατά την ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Σε τέτοιες στιγμές να αναλογιστούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μάχη και αντίσταση και με τις πράξεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς», είπε για να προσθέσει πως πρέπει να υλοποιηθεί η επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Στην εκδήλωση που είναι σε εξέλιξη παραβρίσκονται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι υπουργοί Θροδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παύλος Πολάκης, Νίκος Τόσκας, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Βίτσας.
Τα κόμματα της Βουλής δεν έστειλαν εκπρόσωπο στην εκδήλωση, πλην του ΚΚΕ (Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης), καθώς ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης είναι ο πρώην βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος Σπύρος Χαλβατζής.

Στην εκδήλωση δίνουν πάντως το «παρών», βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως και η πρόεδρος της Βουλής, ψήφισαν «όχι» κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα την περασμένη Τετάρτη: Μεταξύ άλλων, Γιάννης Σπαθάς, Αγλαΐα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, Δανάη Καρακώστα βρίσκονται στην εκδήλωση.

Από το ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Σηφουνάκης, εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας και διπλωμάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Κόσμος 04.10.2025
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα 04.10.2025
Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών