E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με τους Χρήστο Ραφαηλίδη και Hector Martignon

Δημοσίευση 18/7/2015 | 00:00

H Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με τους Χρήστο Ραφαηλίδη και Hector Martignon
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 20/7/2015 έως 21/7/2015
ΙΟΥΛ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Δευτέρα 20 Ιουλίου - Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44)
Τρίτη 21 Ιουλίου - Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028 Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

H Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με έναν από τους πιο σπουδαίους βιμπραφωνίστες, το Χρήστο Ραφαηλίδη, και τον κορυφαίο πιανίστα της latin-jazz, Hector Martignon, σΆ ένα πρόγραμμα με ρυθμούς που ακροβατούν ανάμεσα στη τζαζ και τη latin μουσική , στη συναυλία “The Big Band Theory – Athens Big Band goes latin”, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και την Τρίτη 21 Ιουλίου στον κήπο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.  


Ο Χρήστος Ραφαηλίδης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχοντας λάβει υποτροφία από το Berklee College of Music, σπούδασε στην Βοστόνη όπου πήρε πτυχίο μελετώντας με τον Ed Saindon. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Μανχάταν για να τελειώσει το μεταπτυχιακό του στο Manhattan School of Music, όπου σπούδασε με το διάσημο jazz βιμπραφωνίστα Joe Locke. Σύντομα, άρχισε να απορροφάται από τη Νεοϋορκέζικη τζαζ σκηνή και συνεργάστηκε με γνωστούς μουσικούς, όπως οι Ravi Coltrane, Antonio Sanchez, Donny McCaslin, Mark Ledford και Ron Affif. Απέκτησε την προσωπική του φωνή ως μουσικός και ως συνθέτης, όταν ίδρυσε το "Manhattan Vibes", ένα συγκρότημα σύγχρονης τζαζ με ρεπερτόριο τη μουσική της Λατινικής Αμερικής και με το οποίο εμφανίστηκε στα σημαντικότερα club της Νέας Υόρκης, όπως Blue Note, Jazz Standard, Smoke Jazz Club και DizzyΆs Club Coca-Cola.

Ο Κολομβιανής καταγωγής με έδρα τη Νέα Υόρκη Hector Martignon, όντας ιδιαίτερα περιζήτητος ως πιανίστας , συνθέτης και ενορχηστρωτής, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από εκατό δισκογραφικά άλμπουμ καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, από κλασική, crossover, jazz, world music, μιούζικαλ (όπως το «The Capeman» του Paul Simon) μέχρι ροκ και ποπ. Ενορχήστρωσε και ερμήνευσε κομμάτια από τη μουσική για την κινηματογραφική ταινία του Ang Lee «Φαΐ, ποτό, αρσενικό, θηλυκό». Έχει κυκλοφορήσει πέντε cd, δύο εκ των οποίων («Refugee», 2008, και «Second Chance», 2010) προτάθηκαν για βραβείο Grammy. Σε ηλικία 18 ετών ηχογράφησε το έργο «Canto General» του Μίκη Θεοδωράκη. Έχει γράψει συμφωνικές ενορχηστρώσεις, που ερμηνεύτηκαν και ηχογραφήθηκαν από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ρωσίας, καθώς και συνθέσεις, όπως εκείνη που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας της Ορχήστρας Εγχόρδων Musica de Camara και ερμηνεύτηκε στον Καθεδρικό του Αγ. Πατρίκιου τον Απρίλιο του 2011. Αυτή τη στιγμή ασχολείται με το project “Big Band Theory”, όπου συνδυάζει τα σχήματα της Big Band και του κουαρτέτου εγχόρδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Plastiras Lake Festival 2026: Δείτε το πλήρες line‑up!

Φεστιβάλ 08.04.2026
9-12 Ιουλίου, Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα

Advanced Telecoms Summit 2026: Στις 29 Σεπτεμβρίου το μεγάλου ραντεβού των τηλεπικοινωνιών

Cityλάιφ 08.04.2026
Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε νέο χώρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στον Ταύρο

Zero Waste Entrepreneurship 2026

Cityλάιφ 08.04.2026
Για 3η συνεχή χρονιά το σημείο συνάντησης για τη βιώσιμη καινοτομία και την ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη

14o Thessaloniki Pride 2026

Φεστιβάλ 08.04.2026
Από τις 15 έως 20 Ιουνίου 2026 αποσυνδεόμαστε από ταμπέλες και δυαδικά ψηφία

Thessaloniki Street Food Festival

Φεστιβάλ 08.04.2026
20 - 24 Μαΐου, Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO

Ιωάννινα Half Marathon στις 9 & 10 Μαΐου

Φεστιβάλ 03.04.2026
Για να μην πεις: `Έπρεπε να ήμουν και εγώ εκεί!`

Zamna x Primer: 4‑5 Σεπτεμβρίου 2026

Μουσική 02.04.2026
Το παγκόσμιο φεστιβαλικό φαινόμενο ενώνει δυνάμεις με το Primer Music Festival για το πιο δυνατό dance διήμερο

Flea Market Δ.Ε.Θ. – TIF HELEXPO

Φεστιβάλ 02.04.2026
4 & 5 Απριλίου, είσοδος ελεύθερη!

Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026

Φεστιβάλ 28.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Φεστιβάλ 27.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Φεστιβάλ 26.03.2026
Spring is calling… και εμείς απαντάμε όπως ξέρουμε καλύτερα!