E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα 6 συχνότερα παράπονα που έχουν οι παντρεμένοι άντρες

Ειδικοί σε θέματα σχέσεων μοιράζονται τις εμπειρίες τους

Δημοσίευση 17/8/2015 | 00:00

Τα 6 συχνότερα παράπονα που έχουν οι παντρεμένοι άντρες

Θεραπευτές και ειδικοί σε θέματα σχέσεων μοιράζονται τα πιο συνηθισμένα παράπονα που έχουν οι άντρες μέσα σε έναν γάμο, αλλά και τις συμβουλές που δίνουν στο ζευγάρι στις παρακάτω περιπτώσεις.

1. Παραπονιούνται ότι οι γυναίκες τους έχουν την τάση να... παραπονιούνται

Οι άντρες κατά τη διάρκεια της θεραπείας έχουν την τάση να μην είναι τόσο ομιλητικοί, αναφέρει ο Tim Cavell, ένας κλινικός ψυχολόγος με 25 χρόνια εμπειρίας στη θεραπεία ζευγαριών. Όταν καταφέρνουν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, συνήθως έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι σύζυγοί τους παραπονιούνται διαρκώς. Γιατί, όμως, οι άντρες δεν μπορούν να εκφραστούν;

Η απάντηση βρίσκεται στον ορισμό του παραπόνου, ο οποίος είναι «να δηλώνεις ότι υποφέρεις ή πονάς», κάτι που σημαίνει ότι είσαι ευάλωτος ή αδύναμος, και οι άντρες δεν επιθυμούν να είναι τίποτε από τα δύο.

Προκειμένου να ενθαρρύνει τη συζήτηση ανάμεσα στα ζευγάρια, ο Cavell συστήνει να εκφράζουν τα παράπονά τους σαν να ζητούν κάτι και τους δίνει και λίγη δουλειά για το σπίτι.
«Αυτό που τους λέω είναι να προγραμματίζουν τον χρόνο τους ώστε να μπορούν να μιλούν χωρίς να τους διακόπτουν και να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες της επικοινωνίας. Για παράδειγμα, να επικεντρώνονται περισσότερο στο τι κάνουν οι ίδιοι λάθος, παρά να κατηγορούν τους άλλους».

2. Βαριούνται με τις γυναίκες τους

Ο ψυχοθεραπευτής Abby Rodman συχνά ακούει από ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια παντρεμένα να παραπονιούνται ότι βαριούνται λίγο τις γυναίκες τους.

«Αυτοί οι άντρες δεν αναφέρονται στη σeξουαλική επιθυμία –αν και μπορεί να επηρεάζεται κι αυτή– αλλά στο ότι οι γυναίκες τους δεν κάνουν καμία προσπάθεια να εμπλουτίσουν τις ζωές τους, να αυτοβελτιωθούν, να εξελιχθούν και να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους. Τονίζω ότι αυτοί οι άντρες δεν είναι βλάκες, θέλουν πραγματικά να επικοινωνήσουν με τις γυναίκες τους, αλλά όταν γυρίζουν το βράδυ σπίτι, το μόνο που βρίσκουν είναι εκείνες να παραπονιούνται», αναφέρει.

Ο Rodman ενισχύει τους άντρες να καλλιεργήσουν τη σύνδεση με τις γυναίκες τους, κάνοντας ένα χόμπι μαζί ή κανονίζοντας κάποια κοινή δραστηριότητα.

3. Νομίζουν ότι οι σύζυγοί τους τους βαριούνται

Οι άντρες φοβούνται εξίσου ότι οι γυναίκες τους τους βαριούνται, αναφέρει ο Jim Walkup, οικογενειακός θεραπευτής και σύμβουλος γάμου.

«Πολλοί άντρες που έχουν απιστήσει και πηγαίνουν σε θεραπεία εξομολογούνται ότι δεν πίστευαν ότι ένοιαζε τη γυναίκα τους». Αν και ακούγεται βολικό να ρίχνεις το φταίξιμο αλλού, ο Walkup τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δήλωση ως αφορμή για να κάνουν μεγαλύτερες συζητήσεις.

4. Δεν κάνουν σeξ

Η Bonnie Ray Kennan έχει ακούσει πολλές περιπτώσεις παντρεμένων ζευγαριών που η σeξουαλική τους ζωή έχει μείνει πίσω.
«Πολλοί άντρες δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο οι γυναίκες τους δεν κάνουν το πρώτο βήμα για να κάνουν σeξ. Το θέμα είναι ότι οι άντρες νιώθουν πιο κοντά με τις γυναίκες τους όταν κάνουν σeξ, ενώ οι γυναίκες θέλουν να κάνουν σeξ όταν νιώθουν ότι οι άντρες τους τους καταλαβαίνουν».

Η Ray Kennan αναφέρει ότι η σeξουαλική επαφή και η οικειότητα πρέπει να είναι προτεραιότητα για το ζευγάρι.

«Η συμβουλή που δίνω στους άντρες είναι να δουλεύουν τη σχέση με τη γυναίκα τους. Βγείτε ραντεβού και κάντε μια προσπάθεια να την καταλάβετε. Πείτε της ότι δεν τη βλέπετε χαρούμενη και θέλετε να βοηθήσετε. Στη συνέχεια, ακούστε τι έχει να σας πει», αναφέρει.

5. Δεν μιλούν την ίδια γλώσσα

Ο Walkup ακούει πολλά παράπονα από τους άντρες που οι γυναίκες τους ναι μεν δείχνουν τρυφερότητα, αλλά όχι με τον τρόπο που εκείνοι επιθυμούν.

Για να επανέλθει η οικειότητα στα σωστά επίπεδα, ο Walkup προτείνει να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, καθώς και πολλές ερωτήσεις, ώστε να αντιλαμβάνεται ο ένας τι θέλει ο άλλος και να μην χρειάζεται να μαντεύει.

6. Δεν μπορούν να είναι ο ένας ο «καλός γονιός» και ο άλλος ο «αυστηρός γονιός»

Κανένας γονιός δεν θέλει να είναι ο μόνος που βάζει σε τάξη τα παιδιά και να βγαίνει πάντα ο κακός της υπόθεσης. Για να λυθεί αυτή την ανισορροπία, η Ray Kennan υπενθυμίζει στους πελάτες της τη σημασία τού να είναι ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Aυτά τα παντελόνια είναι η απόλυτη τάση φέτος

E-Daily 3.Left 03.06.2026
Ποιοι είναι οι σωστοί συνδυασμοί για να το κάνεις σωστά

Το μικρό ελληνικό νησί που έγινε παράδειγμα για όλη τη χώρα – Πώς κατάφερε αυτό που άλλοι ακόμα παλεύουν

E-Daily 1.Hero 03.06.2026
Από άγνωστο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων σε διεθνές σημείο αναφοράς για τη διαχείριση φυσικών πόρων

Νέα έρευνα προκαλεί αίσθηση: Τα φάρμακα αδυνατίσματος ίσως «φρενάρουν» 4 μορφές καρκίνου

E-Daily 3.Left 03.06.2026
Πιθανή σύνδεση των δημοφιλών GLP-1 σκευασμάτων με μειωμένη εξάπλωση συγκεκριμένων καρκίνων – Τι αποκαλύπτουν τα πρώτα δεδομένα

5 όμορφες παραλίες για ημερήσια εκδρομή από την Αθήνα πριν γεμίσουν κόσμο

E-Daily 3.Left 03.06.2026
Ανακάλυψε κοντινούς καλοκαιρινούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείς τώρα, πριν αρχίσουν οι μεγάλες καλοκαιρινές εξορμήσεις

Πού βρίσκεται το ελληνικό νησί που δεν αγγίζει θάλασσα και γιατί απαγορεύεται να το πλησιάσεις

Ταξίδια Χτες
Το μικροσκοπικό λιμνίσιο νησάκι στις Πρέσπες αποτελεί προστατευόμενο καταφύγιο για αργυροπελεκάνους και κορμοράνους, με πρόσβαση αυστηρά απαγορευμένη.

Ο γάμος της Dua Lipa στο Λονδίνο και το νυφικό look που συζητούν οι fashion experts

E-Daily 3.Left Χτες
Η εμφάνιση που έκλεψε τις εντυπώσεις

Ξεχάστε τα smartwatches ‑ Το μικρότερο smart ring στον κόσμο είναι εδώ

E-Daily 3.Left Χτες
Tο λεπτότερο έξυπνο δαχτυλίδι

Θέλεις σχέση ή κάποιον να σου καλύψει τα ψυχολογικά σου;

E-Daily 3.Left Χτες
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο Εγώ;» μιλάμε για τις σχέσεις που ξεκινούν από την ανάγκη για επιβεβαίωση και την προσπάθεια να καλύψουμε μέσα από έναν άνθρωπο όλα όσα πονάνε μέσα μας

Το ελληνικό νησί που οι ξένοι τουρίστες προσπερνούν ‑ Οι Times το εκθειάζουν

E-Daily 3.Left Προχτές
Μόλις μισή ώρα από τον Πειραιά, η Αίγινα αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο αυθεντικούς και ήρεμους καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας

Friluftsliv: Η συνήθεια των Σκανδιναβών που μειώνει το άγχος και καθαρίζει το μυαλό

E-Daily 3.Left Προχτές
Η φιλοσοφία ζωής που κάνει τους ανθρώπους του Βορρά να νιώθουν πιο ήρεμοι, ακόμη και μέσα στην πιο πιεστική καθημερινότητα

Το navy jumpsuit της Βάσως Λασκαράκη με τη ζώνη είναι το πιο εύκολο chic outfit

Style Προχτές
Το look που αποδεικνύει ότι η κομψότητα δεν χρειάζεται προσπάθεια