E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Λαγκάρντ ζητά να πληρώνουμε τους φόρους μας, αλλά εκείνη δεν πληρώνει ούτε ευρώ

Το ειδικό καθεστώς της

Δημοσίευση 14/7/2015 | 00:02

Η Λαγκάρντ ζητά να πληρώνουμε τους φόρους μας, αλλά εκείνη δεν πληρώνει ούτε ευρώ

Πριν λίγες μέρες, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωνε σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Challenges ότι το ελληνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε δεσμεύσεις για αύξηση φόρων.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας απαιτεί μεταρρυθμίσεις, αλλά και βήματα από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο.

Και τόνισε πως οι Έλληνες πρέπει να είναι τυπικοί απέναντι στις υποχρεώσεις τους με παράλληλη πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση.

Μέχρι εδώ όλα καλά, γιατί πράγματι για να έχεις ανάκαμψη και ανάπτυξη, πρέπει να πατάξεις τη διαφθορά και να "μαζέψεις" το μαύρο χρήμα. Δεν μπορείς όμως να μιλάς με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τι συμβαίνει λοιπόν με το προσωπικό φορολογικό καθεστώς της Κριστίν Λαγκάρντ;

Μέσα από την παγκόσμια κατακραυγή για τους χειρισμούς των εταίρων ως προς το ζήτημα της χώρας και τις αναρτήσεις στο hashtag #ThisIsACoup του Twitter, οι χρήστες του διαδικτύου αλλά και τα γαλλικά media επανέφεραν στην επιφάνεια το γεγονός πως η διευθύντρια του ΔΝΤ, δεν πληρώνει ούτε ευρώ.

Και κάπως έτσι την "κατηγορούν" για μη τήρηση του fair play. Έχει προηγηθεί άλλωστε και η δήλωσή της την περασμένη εβδομάδα στον βρετανικό Guardian ότι πρέπει να βοηθηθούν οι Έλληνες αλλά και αυτοί με την σειρά τους πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.

Σύμφωνα με την Le Monde, η επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν πληρώνει καθόλου φόρους για το ετήσιο εισόδημα των 380.939 ευρώ που λαμβάνει ως αμοιβή από το ΔΝΤ, λόγω του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που απολαμβάνει ως υπάλληλος ενός διεθνούς οργανισμού.

Όλες οι αμοιβές της από το ΔΝΤ είναι αφορολόγητες, σύμφωνα με τα άρθρα 34 και 38 της Σύμβασης της Βιέννης, του 1961, για τις διπλωματικές σχέσεις, όπου αναφέρεται ότι "ο διπλωματικός αντιπρόσωπος απαλλάσσεται από όλα τα τέλη και τους προσωπικούς, εθνικούς, περιφερειακούς ή δημοτικούς φόρους".

Ωστόσο, υπόκειται σε φόρους επί της ιδιωτικής ακίνητης περιουσία της που βρίσκεται στην επικράτεια του κράτους διαμονής της" καθώς και για άλλες "ειδικές υπηρεσίες".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών