E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ληστείες λόγω capital control: Θέλουν να είναι το θύμα στο σπίτι για να βρουν μετρητά

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 7/7/2015 | 10:30

Ληστείες λόγω capital control: Θέλουν να είναι το θύμα στο σπίτι για να βρουν μετρητά

Συναγερμό έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. το νέο δόγμα που εφαρμόζουν συμμορίες ληστών και μεμονωμένοι κακοποιοί, που εκμεταλλεύονται τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, εισβάλλοντας σε σπίτια για να αρπάξουν μετρητά που βρίσκονται... κάτω από μαξιλάρια.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να διατυμπανίζουν ότι έχουν σηκώσει τα χρήματά τους από τις τράπεζες, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το λάθος πλήρωσε πρόσφατα συνταξιούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου, ο οποίος διέδωσε στη γειτονιά ότι έλαβε τα μέτρα του, φοβούμενος το capital control.

«Παρατηρείται μία ποιοτική διαφοροποίηση της εγκληματικότητας. Οι ληστές πλέον εισβάλλουν στα σπίτια ξέροντας ότι το θύμα είναι μέσα. Δεν πηγαίνουν τυχαία, ούτε μπαίνουν στη διαδικασία να αρχίσουν να ψάχνουν στα τυφλά. Απειλούν και βρίσκουν τα κρυμμένα μετρητά που τραβήχτηκαν από τις τράπεζες και μπήκαν κάτω από τα... μαξιλάρια. Χτυπούν στοχευμένα και η λεία τους είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Κατά μέσο όρο καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες περίπου 4-5 σοβαρά περιστατικά ημερησίως», λέει αστυνομική πηγή.

Το πολύ σημαντικό στοιχείο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από την Ασφάλεια, είναι ότι το 30-35% των ληστειών γίνονται από ανασφάλιστες πόρτες (κλειστές, αλλά όχι κλειδωμένες) και ανασφάλιστα παράθυρα.

Τελευταίο θύμα των ληστών ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στη Ρόδο, ο οποίος υπό τον φόβο του κουρέματος των καταθέσεων σήκωσε από την τράπεζα περίπου 550.000 ευρώ και τα έκρυψε στο σπίτι του. Η πράξη αυτή έγινε αντιληπτή πριν από τρεις ημέρες από δυο ληστές, οι οποίοι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τα αρπάξουν. Έτσι, μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν σε ένα έπιπλο κρυμμένα τα μετρητά.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ηλικιωμένος 83 ετών ο οποίος ζούσε μόνος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του, στη Νέα Ιωνία Βόλου. Είχε διαδώσει στη γειτονιά ότι έχει στην οικία του τα χρήματα που είχε πάρει από την πώληση δύο καταστημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες το γνώριζαν και έτσι όταν μπήκαν στο σπίτι, του είπαν ότι αν δεν τους πει πού έχει κρύψει τα μετρητά, θα τον σκοτώσουν. Λίγη ώρα αργότερα ανακάλυψαν ότι περίπου 150.000 ευρώ ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα τάπερ στην κουζίνα.

Οι ληστές, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι δύο Ρομά, ένας 33χρονος και ένας 39χρονος, και ένας 33χρονος Αλβανός, οι οποίοι εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο. Η Ασφάλεια Βόλου συνέλαβε τον έναν από τους τρεις και βρήκε στην κατοχή του μόνο 3.090 ευρώ από τη συνολική λεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος 24.02.2026
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος 24.02.2026
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος 24.02.2026
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα 24.02.2026
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 24.02.2026
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος 24.02.2026
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα 24.02.2026
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα 24.02.2026
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος 24.02.2026
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα 24.02.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα 24.02.2026
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος 24.02.2026
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία