E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ληστείες λόγω capital control: Θέλουν να είναι το θύμα στο σπίτι για να βρουν μετρητά

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 7/7/2015 | 10:30

Ληστείες λόγω capital control: Θέλουν να είναι το θύμα στο σπίτι για να βρουν μετρητά

Συναγερμό έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. το νέο δόγμα που εφαρμόζουν συμμορίες ληστών και μεμονωμένοι κακοποιοί, που εκμεταλλεύονται τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, εισβάλλοντας σε σπίτια για να αρπάξουν μετρητά που βρίσκονται... κάτω από μαξιλάρια.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να διατυμπανίζουν ότι έχουν σηκώσει τα χρήματά τους από τις τράπεζες, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το λάθος πλήρωσε πρόσφατα συνταξιούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου, ο οποίος διέδωσε στη γειτονιά ότι έλαβε τα μέτρα του, φοβούμενος το capital control.

«Παρατηρείται μία ποιοτική διαφοροποίηση της εγκληματικότητας. Οι ληστές πλέον εισβάλλουν στα σπίτια ξέροντας ότι το θύμα είναι μέσα. Δεν πηγαίνουν τυχαία, ούτε μπαίνουν στη διαδικασία να αρχίσουν να ψάχνουν στα τυφλά. Απειλούν και βρίσκουν τα κρυμμένα μετρητά που τραβήχτηκαν από τις τράπεζες και μπήκαν κάτω από τα... μαξιλάρια. Χτυπούν στοχευμένα και η λεία τους είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Κατά μέσο όρο καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες περίπου 4-5 σοβαρά περιστατικά ημερησίως», λέει αστυνομική πηγή.

Το πολύ σημαντικό στοιχείο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από την Ασφάλεια, είναι ότι το 30-35% των ληστειών γίνονται από ανασφάλιστες πόρτες (κλειστές, αλλά όχι κλειδωμένες) και ανασφάλιστα παράθυρα.

Τελευταίο θύμα των ληστών ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στη Ρόδο, ο οποίος υπό τον φόβο του κουρέματος των καταθέσεων σήκωσε από την τράπεζα περίπου 550.000 ευρώ και τα έκρυψε στο σπίτι του. Η πράξη αυτή έγινε αντιληπτή πριν από τρεις ημέρες από δυο ληστές, οι οποίοι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τα αρπάξουν. Έτσι, μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν σε ένα έπιπλο κρυμμένα τα μετρητά.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ηλικιωμένος 83 ετών ο οποίος ζούσε μόνος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του, στη Νέα Ιωνία Βόλου. Είχε διαδώσει στη γειτονιά ότι έχει στην οικία του τα χρήματα που είχε πάρει από την πώληση δύο καταστημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες το γνώριζαν και έτσι όταν μπήκαν στο σπίτι, του είπαν ότι αν δεν τους πει πού έχει κρύψει τα μετρητά, θα τον σκοτώσουν. Λίγη ώρα αργότερα ανακάλυψαν ότι περίπου 150.000 ευρώ ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα τάπερ στην κουζίνα.

Οι ληστές, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι δύο Ρομά, ένας 33χρονος και ένας 39χρονος, και ένας 33χρονος Αλβανός, οι οποίοι εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο. Η Ασφάλεια Βόλου συνέλαβε τον έναν από τους τρεις και βρήκε στην κατοχή του μόνο 3.090 ευρώ από τη συνολική λεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων