E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέλυσε τη φωτογράφο της Βουλής!

Διαψεύδει την απόλυση η Πρόεδρος

Δημοσίευση 3/7/2015 | 00:01

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέλυσε τη φωτογράφο της Βουλής!

Αντιδράσεις, αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση της Βουλής να απολύσει εργαζόμενη, συμβασιούχο φωτογράφο των 500 ευρώ τον μήνα, ενώ την ίδια ώρα έγινε πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αμοιβή 2.282 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα, βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά από την πλευρά της απολυμένης πλέον φωτογράφου, παρά το γεγονός ότι εδώ και έξι μήνες εργαζόταν κανονικά, χωρίς να πληρώνεται, έχοντας τη διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας της Βουλής ότι η σύμβαση των 500 ευρώ τον μήνα θα ανανεωθεί, χθες το απόγευμα ενημερώθηκε από τον γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Θαλάσση, ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά της και ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόλυση ήρθε την ίδια μέρα με την επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής για την απαξίωσή τους και την ομηρία των συμβασιούχων, ενώ μία ημέρα προηγουμένως είχε προσληφθεί στο γραφείο του κ. Θαλάσση τεχνικός σύμβουλος με σύμβαση έξι μηνών και αμοιβή 2.282 ευρώ τον μήνα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέλυσε την εργαζόμενη που χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα

Η συμβασιούχος φωτογράφος είχε σύμβαση ορισμένου χρόνου για παροχή υπηρεσιών έναντι 500 ευρώ (καθαρά). Αν κάτι πάντως προκαλεί αίσθηση και πολλές απορίες, είναι ότι στις 7/4/2015 σε συνέντευξη Τύπου η Πρόεδρος της Βουλής για να καταδείξει την αμοιβή ανά ώρα που έπαιρναν τα δικηγορικά γραφεία που συνέταξαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, είχε επικαλεστεί το παράδειγμα της συγκεκριμένης φωτογράφου που σήμερα απολύθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό θέλω να το ακούει η φωτογράφος της Βουλής, που έχει μία σύμβαση νομίζω 500 ευρώ τον μήνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η φωτογράφος ζητούσε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς την Πρόεδρο να πληροφορηθεί τι θα γίνει με την περίπτωσή της, καθώς έληγε η διαπίστευσή της και ήθελε να ξέρει τι μέλλει γενέσθαι με το εργασιακό της καθεστώς, αλλά κυρίως με τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει την απόλυση

Σε διάψευση όσων γράφονται για απόλυση φωτογράφου από τη Βουλή προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας πως με την παρέμβαση του σημερινού γ.γ, Γιώργου Θαλάσση, διευθετήθηκε το ζήτημα της μισθοδοσίας της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, η συγκεκριμένη υπάλληλος απασχολούνταν ως ασκούμενη φωτογράφος, χωρίς να έχει ειδικότητα φωτογράφου, και μάλιστα δεν πληρωνόταν, διότι η σύμβασή της είχε ήδη λήξει.

Με παρέμβαση, όμως, του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Θαλάσση, η υπάλληλος κατάφερε να απασχοληθεί στον τομέα της ειδικότητάς της, που είναι η ψηφιοποίηση, και να επιλυθεί το ζήτημα της μισθοδοσίας της.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, η φωτογράφος δηλώνει πλέον κατευχαριστημένη με τη λύση που δόθηκε, ενώ εξέφρασε την απορία της για τα εν λόγω δημοσιεύματα στη συγκεκριμένη συγκυρία, «δίχως να έχουν διασταυρωθεί δημοσιογραφικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Μέχρι και 2.600 ευρώ πουλάει η FIFA κομμάτια από το χορτάρι του γηπέδου του τελικού

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Στις 19 Ιουλίου στο MetLife Stadium στο Νιού Τζέρσεϊ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Ελλάδα 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας