E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντάισελμπλουμ: Aπίθανο να υπάρξει παράταση του προγράμματος

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης

Δημοσίευση 27/6/2015 | 14:55

Ντάισελμπλουμ: Aπίθανο να υπάρξει παράταση του προγράμματος

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. «Εχω εκπλαγεί αρνητικά από την τελευταία κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης. Προφανώς απέρριψαν την τελευταία πρόταση των τριών Θεσμών. Πρότειναν ένα δημοψήφισμα με αρνητική συμβουλή προς τους Ελληνες. Είναι μία λυπηρή απόφαση που έκλεισε την πόρτα για περαιτέρω συζητήσεις που στο δικό μου μυαλό ήταν ακόμη ανοιχτή. Θα ακούσουμε τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών και μετά θα συζητήσουμε για τις συνέπειες», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup προσερχόμενος για τη σύσκεψη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προσήλθε για τη συνεδρίαση, χαμογέλασε στους δημοσιογράφους αλλά δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Ο Μισέλ Σαπέν ήταν από τους πρώτους που έφτασαν για τη συνεδρίαση, χωρίς να προβεί σε δήλωση.

Ερικ Βίμπες (Ολλανδία): Δεν βλέπω λόγο για επέκταση. Η θέση είναι ξεκάθαρη. Μία προθεσμία είναι μία προθεσμία.

Γιόχαν Βαν Οβερφελντ (Βέλγιο): Περίεργη κίνηση το δημοψήφισμα. Πώς γίνεται να ζητάς τη γνώμη του λαού για κάτι και την ίδια ώρα να λες ότι εσύ είσαι αντίθετος με αυτό. Είναι αντιφατικό. Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο τι θέλουν να κάνουν. Στο Eurogroup θα συζητήσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων των τελευταίων 23ώρων. Δεν έχουμε τρεις εβδομάδες, έχουμε τρεις ημέρες. Πρέπει να το ξέρουν όλοι και να το ξέρει ειδικά η ελληνική κυβέρνηση που έχασε πολύ χρόνο τις τελευταίες εβδομάδες και φτάσαμε στις 3 ημέρες. Δεν νομίζω ότι το Eurogroup θα επεκτείνει το πρόγραμμα πέρα από τις 30 Ιουνίου.

Πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup συνεδριάζουν οι κεντροδεξιοί υπουργοί Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter o Φινλανδός Αλεξάντερ Στουμπ.

Open Europe: Θα χρειαστούν έλεγχοι και κεφαλαίων και κλείσιμο τραπεζών

Θα χρειαστεί να επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων και να κλείσουν οι τράπεζες, εκτιμά ο αναλυτής του Open Europe, Ραούλ Ρούπαρελ.

Οπως τονίζει, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι οι δανειστές θα υπάρχει η προσφορά επέκτασης προγράμματος από τους δανειστές όταν γίνει το δημοψήφισμα.

«Οι έλεγχοι κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών είναι πιθανό να χρειαστεί για σύντομο διάστημα- και ίσως περισσότερο- στην Ελλάδα. Ακόμη και με ένα θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα, μπορεί να προκληθεί αβεβαιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρούπαρελ, που προσθέτει ότι θα είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι εκλογές αν οι Ελληνες στηρίξουν την πρόταση των δανειστών, με δεδομένο ότι την έχει απορρίψει ο Αλέξης Τσίπρας. Αν το αποτέλεσμα είναι «όχι», τότε είναι πιθανόν να ερμηνευθεί ως ψήφος για Grexit, προσθέτει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ – Κάρνεϊ: «Ο Καναδάς δεν πωλείται»

Κόσμος 06.05.2025
Επεισοδιακή η πρώτη συνάντηση του Καναδού πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο

Οι ΗΠΑ «κατασκεύασαν υπόγεια πόλη αξίας 21 τρισεκατομμυρίων» για να επιβιώσουν οι πλούσιοι σε περίπτωση αποκάλυψης

Κόσμος 06.05.2025
Τι υποστήριξε η 74χρονη Catherine Austin Fitts με θητεία στον Λευκό Οίκο και πρώην βοηθός υπουργού στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου

Οι 9 παράγοντες που οδηγούν τους έφηβους σε προβληματική χρήση των social media

Tech + Science 06.05.2025
Σχεδόν όλα τα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών διαθέτουν smartphone και περνούν πολλές ώρες καθημερινά συνδεδεμένα στο διαδίκτυο

Μητέρα έσφαξε με μπαλτά τα δύο παιδιά της για να εκδικηθεί τον σύζυγο

Κόσμος 06.05.2025
Ζητούσε λεφτά για να μετακομίσει

Εκλογή νέου πάπα: Πότε θα βγει ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα

Κόσμος 06.05.2025
Από μεθαύριο Πέμπτη, κάθε ημέρα θα διεξάγονται τέσσερις ψηφοφορίες

Παναθηναϊκός: Πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο της Αναντολού Εφές τα ξημερώματα

Αθλητικά Νέα 06.05.2025
Σε λίγες ώρες το καθοριστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ

Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία: Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς, στη δεύτερη ψηφοφορία

Κόσμος 06.05.2025
Εξελέγη τελικά καγκελάριος Γερμανίας ο Φρίντριχ Μερτς, στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας

Αναίρεση της αθώωσης του Γιάννου Παπαντωνίου από τον Αρειο Πάγο

Ελλάδα 06.05.2025
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός καθίσει ξανά στο εδώλιο

Ζαχαράκη: «Όποιος συμμετέχει σε επεισόδια θα χάνει τη φοιτητική ιδιότητα»

Πολιτική 06.05.2025
Η τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας μετά τα επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη

Μυστήριο στη Γαλλία: Η 28χρονη βρέθηκε νεκρή – Έγκλημα, ατύχημα ή κάτι πιο σκοτεινό;

Κόσμος 06.05.2025
Η 28χρονη Αγκάτ Χιλερέ είχε βγει για τζόκινγκ από το σπίτι της στη μικρή πόλη Βιβόν της δυτικής Γαλλίας το πρωί της 10ης Απριλίου και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της - Η σορός της εντοπίστηκε την Κυριακή, 4 Μαΐου, σε θαμνώδη περιοχή έξω από την πόλη

Ακρωτηριάστηκε ο 44χρονος εργάτης που τραυματίστηκε στην εθνική οδό Μουδανιών ‑ Θεσσαλονίκης: Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Ελλάδα 06.05.2025
Ο άνδρας τραυματίστηκε όταν αυτοκίνητο έπεσε στο φορτηγό που έβαζε σήμανση για έργα ασφαλτόστρωσης στην έξοδο προς Χαλκιδική