E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύνοδος στις Βρυξέλλες: Πρώτα ψήφιση στη Βουλή και προαπαιτούμενα

Κοινό μήνυμα στην Αθήνα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας

Δημοσίευση 23/6/2015 | 00:43

Σύνοδος στις Βρυξέλλες: Πρώτα ψήφιση στη Βουλή και προαπαιτούμενα

Πληροφορίες ότι η Ελλάδα συμφώνησε σε παράταση του προγράμματος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ώρα που ολοκληρωνόταν η Σύνοδος Κορυφής.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, από πηγές στην ελληνική κυβέρνηση, η Αθήνα αποδέχθηκε επί της αρχής την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος το οποίο εκπνέει στα τέλη του μήνα.

«Για πρώτη φορά, αποδεχθήκαμε την επέκταση του προγράμματος ως το μοναδικό δρόμο προς τα εμπρός» ανέφερε μία πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρώτη βγήκε από την αίθουσα της Συνόδου η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε η οποία εμφανίστηκε λάβρος κατά της Ελλάδας.

Σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η Λιθουανή πολιτικό δήλωσε «Χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Οι προτάσεις δεν είναι στο ικανοποιητικό σημείο. Η Ελλάδα μάλλον δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Σημειωτέον ότι η Γκριμπαουσκάιτε όταν έμπαινε στη Σύνοδο είχε δηλώσει «Οι Ελληνες θέλουν να συνεχίσουν το πάρτι και να πληρώνουν άλλοι».

Δηλώσεις Ηγετών

Λαγκάρντ: Είναι πιο λεπτομερείς οι νέες προτάσεις. Υπάρχει πολύς δρόμος για τις επόμενες 48 ώρες. Εργαζόμαστε στη βάση μιας νέας πρότασης. Υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις και δουλειά.

Ντάισελμπλουμ: Εχουμε σκληρή δουλειά τις επόμενες μέρες

Ρέντσι: Η δουλειά συνεχίζεται

Θετικά αποτίμησαν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Ντόναλντ Τουσκ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Μέρκελ: Θα πρέπει να έχουμε ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο

«Στην σημερινή μας συζήτηση βασιστήκαμε στην πρόταση της 20ης Φεβρουαρίου» επεσήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας ¶γκελα Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης ενώ διευκρίνισε πως «οι τρεις θεσμοί ανέφεραν πως είναι ένα σημείο εκκίνησης».

Παρόλα αυτά η καγκελάριος τςη Γερμανίας σημείωσε πως «τώρα θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά εφόσον στόχος είναι το βράδυ της Τετάρτης να έχουμε ένα αποτέλεσμα στο Eurogroup».

Διευκρίνισε πως αυτό που παρουσίασε η Ελλάδα είναι πρόοδος και υπογράμμισε πως στη Σύνοδο και η ίδια και όλοι οι ηγέτες σημείωσαν πως θέλουμε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά ο χρόνος πιέζει και είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα. Σε ό,τι αφορά το χρέος, είναι ανάμεσα σε λεπτομέρειες τις οποίες δεν συζητήσαμε σήμερα. Συζήτηση για χρηματοδότηση θα γίνει στο Eurogroup. Όταν θα υπάρξει συμφωνία σε μέτρα και χρηματοδότηση, τότε θα φτάσουμε σε αυτή τη συζήτηση».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «πρώτα πρέπει να διευκρινίσουμε το θέμα της χρηματοδότησης. Μετά θα συζητήσουμε για το θέμα του χρέους, στο πλαίσιο όμως του δεύτερο προγράμματος για τεχνικούς λόγους. Ελπίζουμε και θέλουμε το Eurogroup να φτάσει σε αποφάσεις. Δεν μιλήσαμε για χρονικά σενάρια παράτασης. Πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε. Το 2012 είχαμε πει να εξετάσουμε σε βάθος χρόνου το θέμα του χρέους. Αυτή τη στιγμή δεν πιέζει την Ελλάδα η αποπλήρωση του χρέους» Υπογράμμισε μάλιστα πως πρέπει πρώτα να γίνει η αποδοχή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μετά θα πάμε στα εθνικά κοινοβούλια

Γιουνκερ: Οι προτάσεις ήταν εξαιρετικά σημαντικές αν και με καθυστέρηση

Πεπεισμένος πως σύντομα –ίσως και μέσα στην εβδομάδα- θα φτάσει το τέλος των διαπραγματεύσεων και θα δοθεί λύση μέσα από μια συμφωνία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος σημείωσε πως οι ελληνικές προτάσεις ήταν εξαιρετικά σημαντικές.

«Οι προτάσεις της Ελληνικής πλευράς ήταν εξαιρετικά σημαντικές αν και με καθυστέρηση. Ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των τριών θεσμών. Είμαι πεπεισμένος πως την ερχόμενη Τετάρτη το eurogroup θα παράξει αποτελέσματα. Όλοι επιθυμούμε να μπει ένα τέλος σε αυτή την διαδικασία αυτή την εβδομάδα» τόνισε ο κ. Γιούνκερ αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βέλγιο: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση με drone κατά του πρωθυπουργού της χώρας

Κόσμος 09.10.2025
Οι αρχές εντόπισαν εκρηκτικό μηχανισμό που θα τοποθετούνταν σε drone που είχε στόχο τον Φλαμανδό Πρωθυπουργό της χώρας

Η Χαμάς κηρύσσει το τέλος του πολέμου στη Γάζα

Κόσμος 09.10.2025
Ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα: η οργάνωση έλαβε εγγυήσεις

Ντροπή: Βανδάλισαν προτομές Μακεδονομάχων στην Έδεσσα ‑ Σφοδρή αντίδραση από τοπικούς συλλόγους

Ελλάδα 09.10.2025
Ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων καταγγέλλει ότι οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες, αλλά εντάσσονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης και της εθνικής ταυτότητας της Μακεδονίας

Χαμάς: «Όχι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ για τη Γάζα

Κόσμος 09.10.2025
Η Χαμάς απορρίπτει το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα, δήλωσε αξιωματούχος στο τηλεοπτικό κανάλι Al Araby

Διόδια: Τέλος στην υποχρεωτική απόδειξη ‑ Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Ελλάδα 09.10.2025
Η ΑΑΔΕ καταργεί την εκτύπωση για περιβαλλοντικούς λόγους

Σοκ στην Κίνα: Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα όλων των εποχών, αυτοκίνητα κολλημένα στην κίνηση έως και 24 ώρες!

Auto + Moto 09.10.2025
Εκατομμύρια Κινέζοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, έπειτα από οκτώ συνεχόμενες ημέρες διακοπών λόγω εθνικής αργίας - «Βραχυκύκλωμα» στον σταθμό διοδίων Γουζουάνγκ, που διαθέτει 36 λωρίδες

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής καταδικάστηκε για σeξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ελλάδα 09.10.2025
Ο καθηγητής έκανε λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς - Είχε προηγηθεί και δεύτερη παρόμοια καταγγελία από άλλη μαθήτρια

Τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο ‑ Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός

Ελλάδα 09.10.2025
Σοβαρό τροχαίο στα της Μποζαΐτικα της Πάτρας

Νέα εποχή στις μεταφορές χρημάτων – Τι προβλέπει πανευρωπαϊκή οδηγία

Οικονομία 09.10.2025
Τι αλλάζει στις τραπεζικές συναλλαγές σε κράτη – μέλη της Ευρωζώνης

Πληθωρισμός: Αυξήσεις «φωτιά» σε καφέ και σοκολάτα

Οικονομία 09.10.2025
Στο 1,9% ανήλθε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο

Οι Έλληνες γλυκάθηκαν από το ανοδικό «ράλι» του χρυσού και πωλούν τις λίρες τους

Οικονομία 09.10.2025
Η δυνατότητα αγοράς ή πώλησης χρυσών λιρών επίσημα γίνεται αποκλειστικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς

Έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ για να ταΐσει τον άρρωστο πατέρα του

Ελλάδα 09.10.2025
Ενας άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος ότι έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ, προκειμένου να φάει ο ίδιος και ο ασθενής πατέρας του.