E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρωτοφανές: Η Ζωή έστειλε πίσω την έκθεση της ΤτΕ ως απαράδεκτη

Eπειδή δεν ήταν σε χαρτί

Δημοσίευση 17/6/2015 | 15:25

Πρωτοφανές: Η Ζωή έστειλε πίσω την έκθεση της ΤτΕ ως απαράδεκτη

Πρωτοφανής επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατά όλων των Ευρωπαίων ηγετών σημειώθηκε σήμερα, σε ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό.

Η πρόεδρος της Βουλής απασφάλισε ξανά και προχώρησε σε μία απίστευτη και άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα, στέλνοντας πίσω στην ΤτΕ το στικάκι με την έκθεση για την οικονομία, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «απαράδεκτη». Αλλά η επίθεση δεν σταμάτησε εκεί, αφού η κυρία Κωνσταντοπούλου απαίτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να της φέρει την έκθεση της ΤτΕ τυπωμένη και όχι σε στικάκι.

«Αυτή η Βουλή δεν εχει στικάκια. Αλλοι είχαν στικάκια στα γραφεία και τις τσέπες τους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής της ΤτΕ κατέθεσε στη Βουλή την ετήσια έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική (2014-2015), προκαλώντας την οργή της προέδρου της Βουλής. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως η έκθεση της ΤτΕ κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και κάνει λόγο ακόμα και για Grexit στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα βρει με τους Θεσμούς και δεν υπάρξει συμφωνία.

Κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη για «ωμή παρέμβαση»

Από το προεδρείο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της Επιτροπής, καθώς, όπως υποστήριξε, «ο κ. Στουρνάρας έσπευσε στα κλεφτά με αντιθεσμική κίνηση να στείλει την έκθεση σήμερα στις 10:40 και την ώρα που η Επιτροπή Αλήθειας παρουσίαζε τα πρώτα της συμπεράσματα».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική, έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, όταν επιχείρησε ωμή παρέμβαση κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και παρεμβαίνει σήμερα, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους».

Η έκθεση της ΤτΕ προειδοποιεί για πτώχευση και έξοδο από το ευρώ

Η ΤτΕ προειδοποιεί πως μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι «η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και –πιθανότατα– από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Μια ελεγχόμενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόμαστε σήμερα με τη βοήθεια των εταίρων, θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, με μεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προσθέσει στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον μια νέα οξύτατη συναλλαγματική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό», τονίζει η ΤτΕ, προσθέτοντας πως όλα αυτά σημαίνουν βαθιά ύφεση, δραματική μείωση των εισοδημάτων, πολλαπλασιασμό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονομία στα χρόνια της ένταξης στην Ε.Ε. και κυρίως στην περίοδο του ευρώ.

«Η Ελλάδα από ισότιμο μέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών θα μετατραπεί σε μια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης», προειδοποιεί η ΤτΕ, η οποία υποστηρίζει ακράδαντα ότι «η συμφωνία με τους εταίρους είναι ιστορική επιταγή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε».

Η επίθεση στον Γιούνκερ

Την ώρα που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στη Βουλή των αποτελεσμάτων της Επιτροπής για το Χρέος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την ομιλία της προέδρου της Βουλής παρακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, στην οποία άλλωστε ανήκει και η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της επιτροπής και του συντονισμού του έργου της για την έρευνα της νομιμότητας του δημόσιου χρέους, στην εισαγωγική της τοποθέτηση επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του κ. Γιούνκερ με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις.

«Ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού», είπε η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε σε ακόμη υψηλότερους τόνους: «Παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις –πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα– να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο».

«Με ποιο ηθικό επιχείρημα και νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε, να υποταχθεί στο όνομα του χρέους που διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής τους;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Βουλής.

Το «παρών» στην παρουσίαση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους δίνει, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Τσίπρας, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να τον προσφωνεί και να τον ευχαριστεί για την τιμητική του παρουσία. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σηματοδοτεί πολλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα Χτες
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος Χτες
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Κόσμος Χτες
Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα Χτες
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Ελλάδα Χτες
«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Κόσμος Χτες
Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Κόσμος Χτες
Μήνυμα Τραμπ στον σκιώδη στόλο, «δεν είστε ασφαλείς πουθενά»